KFP pisze: czemu w takim razie tworząc Win7 wzorowali się właśnie na GUI z unixów?
jak dla mnie 7ka nie różni się za bardzo od xp,
podnietek pisze:Co do jakosci wykonania: mialem w rekach Thinkpady, Probooki, Elitebooki i jak dla mnie jakosc wykonania co najwyzej zbliza sie do MACa.
jak dla mnie apple nie odbiega jakością od thinkpadów (nie na odwrót)
podnietek pisze:A może nie wszyscy maja zdrowie nosić dodatkowy kilogram czy dwa?
ja dla mnie to najwygodniej mieć torbę podręczną na kółkach i z teleskopową rączką, ciężko poczuć ten kilogram.
podnietek pisze:Wiekszosc znajomych robiacych w modelingu/symulacjach uzywa MACi, kilku Linuxa. NIKT windowsa. Wiekszosc bardziej zaawansowanych (>1mln e) instrumentow dziala na MACach, bo sa najzwyczajniej pewniejsze i stabilniejsze.
Jak dla mnie

windows jest stabilny także nie rozumkiem problemów z tym związanych, każdy komputer panelowy jaki obecnie instaluje ma 7kę, a każdy panel operacyjny xp embedded lub ce nie wiem dlaczego, ale nie chcą się wieszać - działające 24/h, non stop podłączone do neta i obsługiwane przez kolegów z firmy zdalnie.
I spora część z tego to dość rozbudowane instalacje, nawet jeśli jest to pakowanie ziemniaków
A jedyny system który udało mi się zawiesić na amen przez otwarcie jakiegoś katalogu to fedora, i mam tu świadomość że to jakiś random
Poza tym nie przekreślam innych systemów operacyjnych, jedynie jestem jednym z 99% użytkowników windowsów w Polsce