Avid code 2011 VS hope tech v2
Avid code 2011 VS hope tech v2
zastanawiam się właśnie który komplet wziąć
code najprawdopodobniej miałbym ok. 100 zł taniej (ale jeszcze nie wiem na pewno)
oba komplety na tarczach 203mm i z adapterami
CODE:
+mniejsza waga, ok 200gr na komplecie
+prawdopodobnie mniejsza cena
V2:
+tarcze pływające
+klamka CNC
+przewody goodridge
+banalna wymiana płynu/odpowietrzanie
*wyglądają solidniej (ale to żaden argument)
zastanawiam się czy lepiej wziąć te nowe cody ze względu na wagę(chociaz jakby do codów wsadzić przewody goodridge'a to roznica w masie by się zmniejszyła), te tarcze avida g2cs podobno są strasznie delikatne...
na hopach m6 mi się super jeździło, V2 zbierają opinie mega-mocnych i ta nowa klamka TECH ponoć się fajnie sprawuje
ktoś może ma przetestowane tech v2 ? bo code to jak na razie poziom teoretyczny ....
co Wy byście wybrali i dlaczego ?
code najprawdopodobniej miałbym ok. 100 zł taniej (ale jeszcze nie wiem na pewno)
oba komplety na tarczach 203mm i z adapterami
CODE:
+mniejsza waga, ok 200gr na komplecie
+prawdopodobnie mniejsza cena
V2:
+tarcze pływające
+klamka CNC
+przewody goodridge
+banalna wymiana płynu/odpowietrzanie
*wyglądają solidniej (ale to żaden argument)
zastanawiam się czy lepiej wziąć te nowe cody ze względu na wagę(chociaz jakby do codów wsadzić przewody goodridge'a to roznica w masie by się zmniejszyła), te tarcze avida g2cs podobno są strasznie delikatne...
na hopach m6 mi się super jeździło, V2 zbierają opinie mega-mocnych i ta nowa klamka TECH ponoć się fajnie sprawuje
ktoś może ma przetestowane tech v2 ? bo code to jak na razie poziom teoretyczny ....
co Wy byście wybrali i dlaczego ?
-
- Kontakt:
mam v2 i powiem tak:
- mega mocne
- nie grzeja sie
- klamka genialna - 2 super dzialajace i bardzo latwe w uzyciu regulacje
- bardzo dobre wykonczenie
- ja mam na tarczach plywajacych 203/185 i pod moje 84kg daja rade bez problemu
Po calym sezonie jazdy (zawody, weekendy na slowacji) jezdzenia w kazdych warunkach ani razu nie daly ciala. Na harendzie przy glebie wykrzywilem klamke - ale dalo sie potem bez problemu naprostowac.
Jednym slowem- polecam !
Ja kupilem prawie nowki na pinku z UK za niecaly 1k z przesylka.
Edit: mialem wczesniej 2 komplety mono 6 ti i powiem ze v2 nie dosc ze sa mocniejsze to maja lepsza modulacje (glownie przez klamke lepsza)
- mega mocne
- nie grzeja sie
- klamka genialna - 2 super dzialajace i bardzo latwe w uzyciu regulacje
- bardzo dobre wykonczenie
- ja mam na tarczach plywajacych 203/185 i pod moje 84kg daja rade bez problemu
Po calym sezonie jazdy (zawody, weekendy na slowacji) jezdzenia w kazdych warunkach ani razu nie daly ciala. Na harendzie przy glebie wykrzywilem klamke - ale dalo sie potem bez problemu naprostowac.
Jednym slowem- polecam !
Ja kupilem prawie nowki na pinku z UK za niecaly 1k z przesylka.
Edit: mialem wczesniej 2 komplety mono 6 ti i powiem ze v2 nie dosc ze sa mocniejsze to maja lepsza modulacje (glownie przez klamke lepsza)
-
- Kontakt:
no wlasnie,dlatego zastanawiam sie nad m4.waze swoje 80kg w pelnym ubiorze rowerowym i milo bylo by miec ta pewnosc ze bedzie dobrzeSpaced pisze:v2 tyle co gustav wazy

z hardcorowego lajtowania roweru juz wyroslem,wiec jesli m4 tech sa duzo slabsze od v2 to wezme v2,ale jesli tylko troche to juz sie bede zastanawial..
swoja droga Korean,masz tarcze "zwykle" plywajace czy vented?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt: