Life Cycles

Szymon_331
Kontakt:

Post autor: Szymon_331 »

KaKTuSSS
Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje ale chyba trochę nie rozumiesz istoty tego filmu. Od razu chcesz go porównywać do innych rowerowych produkcji. Bo tamte były bardziej dynamiczne, bo miały więcej ostrej jazdy, bo były szybsze...

Ten film nie jest taki i to właśnie jego główna zaleta. Jest zrobiony inaczej, zwraca uwagę na coś innego. Bardzo dobrze że nie próbowali łączyć dwóch stylów w jednym filmie. Trochę tego do czego przywykliśmy z jakąś innowacją. Poszli całkowicie w jedną stronę i na dobre im to wyszło.

Wiadomo że nie wszystkim taka inwencja się spodoba, nie każdemu przypadnie do gustu. Zawszę będą tacy którzy uznają że jednak standardowo zrobione filmy rowerowe są lepsze. Możliwe że i ja myślę tak samo.

Ale nie zmienia to faktu że ten konkretny film "Life Cycles" Jest w swojej kategorii (którą on sam wyznacza) niesamowity.

Uważam że wśród całej tej "papki" filmów podobnych do siebie jest miejsce na takie cudeńka jak ten. Pisząc "papki" nie mam na myśli nic negatywnego. Mam nadzieję że kolejne podobne do tego filmu będą powstawały i urozmaicały rowerową kinematografię.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Szymon_331 właśnie dlatego celowo nie porównywałem tego filmu do innych produkcji, bo się nie da. O gustach się nie dyskutuje ... a jednak dyskutujesz ;)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

KaKTuSSS przeczytałem wypowiedz Szymon_331 dwa razy i ja tam nie zauważyłem dyskusji na temat gustów, po prostu argumentował swoja wcześniejszą wypowiedz i nawiązał do twojego posta.

Mi ten film bardzo spasował, po prostu trafił w moje indywidualne podejście do jazdy itp, ciężko mi jest to opisać. Zgodzę się natomiast ze ta środkowa część z błotem, zbliżeniami i muzyka dum dum była trochę na przerost, ją obejrzałem tylko raz potem już zawsze przewijałem. natomiast moim ulubionym fragmentem jest serwis :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KaKTuSSS inna konwencja. W swojej konwencji film jest super. Jak patrzysz na to liczac, na earthed to nie dziw sie ze nie pasuje. To tak jak isc na Maczete i oczekiwac Bonda ;) Inna sprawa, ze podobac sie czy nie ten film pozytywnie moze wplynac na przyszłe filmy rowerowe, a ta sama ekipa z wiekszym budżetem ma duzo miejsca do poprawy.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Spaced ale właśnie celowo nie porównywałem tego filmu do innych (a tym bardziej się nie nastawiałem na to) i napisałem wyraźnie co mi przeszkadza, a co za tym idzie, sprawia w mojej ocenie, że film jest przynudnawy. Przesycenie filmu slow-mo sprawia że ten się zwyczajnie ciągnie ...
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Moim zdaniem świetny. Kręcenie filmów rowerowych przeszło na następny poziom. Co prawda nie będzie to film, który będę oglądał, żeby się nakręcić przed jazdą, bo chyba też nie o to chodziło twórcom. Ale na pewno takich ujęć i takiego ukazania tego sportu nie widziałem jeszcze w żadnej produkcji.
Łącznie ze świetnymi komentarzami przed każdą zmianą miejscówki w Life Cycles pokazali w jak świetny sport się bawimy i że tak naprawdę warto brać w tym udział :D

Ktoś napisał, że powinno być więcej jazdy. Rzeczywiście może czasami przeginali z tymi ujęciami roślinek, ale przynajmniej nie było typowych i świetnie przygotowanych tras znanych z NWD czy innych poprzednich filmów. Powinien też być trochę dłuższy.
Miałem sobie go kupić na DVD i obejrzeć na większym ekranie, w końcu ściągnąłem i w sumie nie żałuję. Dla tych co go nie oglądali, to warto. Polecam, bo jest to jakiś przełom i warto mieć o nim pojęcie ;)
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

Wersja DVD,w tym momencie pewnie większość zrezygnuje z kupna oryginału :lol: :lol:
http://www.extremebits.org/details.php?id=9500
Poza tym w gofox mówili że, może będą mieli LC ale nie są pewni na 100%
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

wyśle mi ktoś zaproszenie na EB?
kubabike@poczta.onet.pl
THX a lot!

btw chyba najbardziej chciałbym zobaczyć wersję blue ray...
mlodyDH
Kontakt:

Post autor: mlodyDH »

Naprawdę zarąbisty film nie widziałem lepszych ujęć ;p
Na Sell ! lookac ! :D

http://allegro.pl/show_item.php?item=1845345219
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Bez zapa tutaj:

Kod: Zaznacz cały

http://extreme-vidz.com/mtb/stance-films-life-cycles
http://spinacz86.pinkbike.com/
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

Arek-Hs
Kontakt:

Post autor: Arek-Hs »

life cycles w rzodzielczości 1280x640, dźwiek ac3 6ch
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

hasło lc2011
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

podesle ktos zaproszenie do EB pliiiiiiissssss tsuful.zoo@gmail.com
z góry dziex
EDIT
juz sie polapalem. Sorry :oops:
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Oglądał ktoś w blueray ? Ja swoich wrażeń nie potrafię opisać po obejrzeniu LC w takiej jakości :D
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Ja ściągnąłem sobie tego ripa 1080 z BlueRaya... faktycznie, jakość jest niesamowita :)
pozdro

frango
qbator
Kontakt:

Post autor: qbator »

Panowie czy mógłby mi ktoś wysłać zaproszenie na EB? Nie chce mi się czekać na weekend :-) z góry dzięki !

kateurmate@gmail.com
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

qbator pisze:Panowie czy mógłby mi ktoś wysłać zaproszenie na EB? Nie chce mi się czekać na weekend z góry dzięki !
dziala bez zapro
pozdro

Mafin
Kontakt:

Post autor: Mafin »

Zjarałem sie szybciej niz lont 300m/s :twisted: Film, no porpostu ... zachód 8)
Ściągnąłem z hf,ale mogłby któs mnie zaprosic mnie na eb ?? Mój mail : rmffm97@gmail.com
ODPOWIEDZ