Na co patrzeć przy zakupie używanego roweru?
Na co patrzeć przy zakupie używanego roweru?
Siema mam takie pytanie na co patrzeć przy zakupie używanego roweru. To będzie mój pierwszy rower do dh więc nie jestem obcykany w temacie. Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
SegatiV popieram! naprawdę warta lektura uwagi
reasumując:
AAntek musisz wiedzieć też od kogo kupujesz, listę jak co masz tutaj:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=61760

AAntek musisz wiedzieć też od kogo kupujesz, listę jak co masz tutaj:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=61760
Back in black
Sprawdź spawy, pytaj o rocznik, popytaj kolegów z okolicy co słyszeli o tym rowerze, jeśli była malowana jest już podejrzana (nie zawsze, ale źle się kojarzy), Posprawdzaj stan łożysk (mogą być luzy, zatarte, zardzewiałe, nie świadczy to o stanie roweru, ale zawsze można utargować trochę z ceny), hamulcze - czy są zapowietrzone, ewentualnie linki i pancerze czy są do wymiany, dopytaj kiedy kupił mostek i kierownice, jeśli ok 2lata, upieraj się przy obniżce, bo i tak chcesz nowe kupić (nie watro jeździć na czyimś secie), przerzutki - czy maja luzy, pancerze i linki (ich stan), zawieszenie, sprawdź czy wszystkie pokrętła działają, czy reagują na zmiany, stan uszczelek, pojeździj w kółko kilka min, jeśli się pocą to wyjdzie, sprawdź też czy koła są proste, obręcze bez pęknięć i wgniotów, stan bieżnika również warto skontrolować.
Odpowietrzanie hebli to 20pln/szt, nowe przewody kolejne 20pln, itd itd. Nie wiem co to za rower, ale czasami trzeba zrobić remont podstaw, nawet jeśli rama i amor są Ok.
Odpowietrzanie hebli to 20pln/szt, nowe przewody kolejne 20pln, itd itd. Nie wiem co to za rower, ale czasami trzeba zrobić remont podstaw, nawet jeśli rama i amor są Ok.
-
- Kontakt: