andre pisze:Jakim cudem on zmieścił się w budżecie 1500-1600?
Zapytaj go. Z tego co mi wiadomo większość parts'ów kupował własnie na rowerowy.com a kilka w okolicznych sklepach, wiem, że bardzo zaoszczędził na oponach, bo kupił tzw. "komunijne" jak to powiedział sprzedawca
andre pisze: nie wspominając o hamulcu
Kolega jeździ breakless Znaczy się nie ma hamulców.
Co lacznie daje nam ok. 1700zl - doliczyc trzeba pare zlotych za zalozenie sterow i 30-40zl za zlozenie kol. Musisz tylko uwazac zeby dobrac odpowiednia dlugosc szprych (najlepiej zaniesc piasty i obrecze do serwisu zeby Ci zmierzyli, zaplot na 3, a tylne 3 lub 4 krzyze) lub jesli nie chcesz sie bawic zlecic oferte rowerowy.com na kola, ale musialbys wybierac juz tylko z ich oferty, moze wyjsc drozej.
Piotr W zestawach zazwyczaj wychodzi taniej to najważniejsza sprawa. A za 1700 na allegro to jest spec p2 z dj 2 chyba więc nie ma sensu składać takiego czegoś.
Piotr pisze:zlecic oferte rowerowy.com na kola, ale musialbys wybierac juz tylko z ich oferty, moze wyjsc drozej.
Nie prawda, że tylko z ich oferty. Pierwsze koło jakie zaplatano mi w tym sklepie to był X-Force z MTX39, z tym, że X-Force kupiłem u siebie w pobliskim sklepie po fajnej i przystępnej cenie (dużo niższej za jaką oferował te piasty rowerowy.com) a resztę komponentów zamówiłem na rowerowy.com. Wysłałem im piastę - poskładali na niej koło (oczywiście policzyli dodatkowo za ta usługę) i przysłali wszystko jak należy kurierem DHL. Szybko, sprawnie, bez problemów - jednym słowem sklep jak i jego obsługa jest godna zaufania i polecenia.
andre kumpel w twoim budżecie ma do sprzedania wypasionego NS holy
Rama,Widelec:Ns holy
Kierownica : Ns Jalapeno
Mostek : Ns quark
Koło przód : Piasta dartmoor , obręcz author , szprych dt silve , r . tydzień jeżdzone
Koło tył : Ns coaster ss pro fioletowa , S type 24 , Dt black
Korba : Primo Powerbite ,
Suport : Dartmoor .
Pedały : Dartmoor plastik nowe
Gripy : Primo martinez
Hamulec hayes MX2
Powiem tak: kumpel jezdzil kiedys na DMRze ze sztywniakiem, juz nie pamietam jaki to byl model ale ramka byla na prawde dobrze wykonana, rowerek zwinny, dobra geometria, bardzo przyjemnie sie jezdzilo. Wiec za taka kwote... Tak, wydaje mi sie ze to rozsadny zakup. Tylko trzeba sie wczytac w opis, bo tam jedna ramka jest pod 24", druga pod 26".
P.S. Rzuccie okiem na ceny ram DMR na CRC przykladowo, kwoty podobne, tylko waluta inna;)
DMR faktycznie robi dobrej jakości ramy. Spawy równe, dobre, materiał też bdb ale z projektami zatrzymali się dobre parę lat temu i obecnie te ramy są dość ordynarne. Długie kominy, wielgachne haki, iscg i pełno przelotek - raczej zbędne. Geo też już nie nadążą za nowinkami. Aczkolwiek za tą cenę rozważał bym jej kupno i zrobienie na customa przy użyciu szlifierki