[BialyMadball] - Rocky Mountain RMX + Manitou Travis

Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Bardzo egzotycznie ten rower wygląda, propsy! Fajna maszyna.
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Killo pisze:
Ten rower jest świetny!!! Bardzo mi się podobają te ramki! Jak się Tobie jeździ na tym secie? Smile
Sert93 pisze: Bardzo egzotycznie ten rower wygląda, propsy! Fajna maszyna.
A dziękować dziękować ;) Na rowerku jeździ mi się całkiem przyjemnie. Mam za sobą pierwszy sezon w DH. W górach rama świetnie sobie radzi, ale udręką są łożyska, mało sztywny wahacz no i szybko łapie luzy (raz w Wiśle złapałem luz, przez co pękła mi śruba w zawieszeniu), więc na koniec sezonu trzeba się z nią trochę bawić (w tygodniu wymienię wreszcie łożyska hehe). Ponadto "pompuje" przy pedałowaniu, pomimo, że mam troszkę za twardą sprężynę w stosunku do mojej wagi. Początkowo myślałem, że jest ok, ale teraz stwierdzam, że mogłaby być trochę bardziej miękka. Co do amora... Travis "miażdży mosznę" i zadowolony jestem z jego pracy. Czasem zdarzało mi się go lekko dobić (dalej czuje się początkującym, więc mogłem gdzieś źle wylądować heheh). Nie serwisowałem go ostatnio bo nie ma nawet takiej potrzeby.

Teraz zmieniłem hamulce na Cody 5 (w sumie to chciałem Sainty, ale budżet mi spadł) i zmiana kiery na FUNN Fatboy, mostka FUNN i siodła bo ten dartmoor już mi skrzypi i się zgina hehe ;) Jak będzie u mnie "syto" z kasą, to pedały jeszcze nowe kupie. Nie wiem ile waży, bo nie miałem okazji tego zrobić, ale dużo.... Obręcze ciężkie, rama ciężka, ale nie zwracam dużej uwagi na to póki co... Jak zacznę lepiej jeździć to się może wezmę za "odchudzanie" tego czołgu... póki co - jebie mnie waga :D

generalnie to dałnhill jest cool
Peace ;)
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Jak Ci się spisują Combaty? ;) Warte kasy? ;)
popawu
Kontakt:

Post autor: popawu »

u mnie nic się z nimi złego nie dzieje
jacoppo
Kontakt:

Post autor: jacoppo »

... ładnie, rzadka rama :]

... strasznie ciężki i nieporęczny potwór, choć daje spore poczucie bezpieczeństwa, jeżeli poważnie myślisz o dh to zmień to czym prędzej na coś sprytniejszego, bo raczej złe nawyki będziesz pielęgnował :]

[...] Travis "miażdży mosznę" [...] - przeklinam go raczej, ociężały i niestabilny, przejedź się na foxie albo rs i zmienisz zdanie :]
http://jacoppo.blogspot.com/
BiałyMadball
Kontakt:

Vin_OSW pisze:Jak Ci się spisują Combaty? Wink Warte kasy? Wink
Okaże się... Czyściłem je niedawno, jak rozkręcałem cały rower. Miski i łożyska są w dobrym stanie jeszcze. Kupiłem je w sumie przypadkowo początkiem tamtego sezonu... Ten jeszcze spokojnie wytrzymają. Póki co nie narzekam na nie ;)
jacoppo pisze:strasznie ciężki i nieporęczny potwór, choć daje spore poczucie bezpieczeństwa, jeżeli poważnie myślisz o dh to zmień to czym prędzej na coś sprytniejszego, bo raczej złe nawyki będziesz pielęgnował
Jeszcze ten sezon na niej pojeżdżę potem idzie na sprzedaż... Takie założenie było już dawno, bo nie sposób się z tobą nie zgodzić heheh, ale cóż. Też nie mam tyle kasy by wydawać miesięcznie kilka tysięcy na części.
BiałyMadball
Kontakt:

Mały update
ODPOWIEDZ