Naciagajacy allegrowicz- Co robić?

lollex
Kontakt:

Naciagajacy allegrowicz- Co robić?

Post autor: lollex »

Witam, sory jesli temat jest zbyt ogolnie napisany ale nie wiedzialem jak go opisać :) nieuczciwy allegrowicz czy co? podejrzana aukcja?
Calkiem niedawno sprzedawalem rower na czesci (jakis kolega pochwalil sie korbami w "podejrzanych aukcjach") ale do sprawy:
Sprzedalem item http://allegro.pl/pancerne-kola-dt-6-10 ... 12441.html i uzgodnilem z kupujacym ze ja mu daje przesylke gratis, on mi zwraca za prowizje. W połowie zeszłego tygodnia paczka do niego dotarła, napisał ze jest ok. Dzis mi pisze ze dal do serwisu koło i znaleźli na obreczy jak on napisal prawie centymetrowe pekniecie ( na double tracku?) :shock: I pisze ze mam mu oddac 40zl na nowa obrecz a stara mi odesle, napisal ze "skacze freeride" i musi mieć 100% sprawny sprzet. Mam światkow na to ze koło było ok, ale no cóż. Sprawa wg mnie wyglada tak, ze dostane negatywa i tyle, bo kolo jakis niepoważny, paczka dobrze zapakowana, wyslana priorytetem. Co robić w takiej sytuacji?
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

lollex Hmm 40zł za obręcz.? To dobra ta obręcz musi być..
Ahh te "Juniory" : ] niech Ci prześle foto tego pęknięcia.. chociaż powiedział że wszystko ok więc skąd mu się nagle wzięło pęknięcie.
Poza tym.. jak można skakać freeride.?
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Jego kłopot że odebrał paczkę i potwierdził że jest wszystko ok - kto wie co zrobił od tego czasu z tymi kołami.

Ciekawe tylko jaki on ma w tym cel?
Ceny nie chce zbijać bo chce odesłać obręcz, będzie musiał więcej zapłacić za inną, chociaż zajechane doubletracki na allegro po tyle się trafiają.
lollex
Kontakt:

nie rozumiem jak mozna nie zauwazyc 1cm pekniecia, co wiecej jak mozna doprowadzic taki czołg jak double track do takiego stanu?
ps: co wiec w sprawie allegro? jak narazie zajmowalem sie tranzakcjami na allegro dobrze, pierwszy negatyw popsuje mi karte...
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Da się kolega miał na DT około 30 pęknięć ... lollex jesteś pewnien że na lączeniu nie było pęknięcia ? 8)
lollex
Kontakt:

jestem 100% pewien. Dzien przed wysylka robiony był przeglad piasty i całego koła, czy nie ma bicia itp.
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Jak masz czyste sumienie to ja bym to olał
lollex
Kontakt:

mam czyste sumienie, tylko jak juz pisalem koles mi na bank postawi negatywa a to popsuje mi karte...
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Po wierwsze niech pokaze Ci zdjecie owego pekniecia a jesli bedzie krecil to powiedz mu ze takie rzeczy sie sprawdza przy odbiorze przesylki i teraz moze gryznac.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jesli masz czyste sumienie i jestes w 100% pewny ze obrecz byla ok,to mozesz napomknac w jakis sposob ze jesli wystawi Ci nega to moze byc pewny ze dostanie rowniez nega.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

lollex Mialem pare lat temu troche double trackow, jedna miala w **** pekniec malych, a druga miala dwa pekniecia ale solidne. Przemysl czy aby na pewno obrecz byla ok, a najlepiej popros o zdjecie :P
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
lollex
Kontakt:

jestem wrecz na 1000% pewny co do sprawności, nie wmawiajcie mi czy napewno byla ok. dostalem foto i nie wyglada mi to na pekniecie tylko uderzenie tepym przedmiotem.
http://img703.imageshack.us/img703/3996/bt003.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/5555/bt001e.jpg
pplaymo
Kontakt:

Post autor: pplaymo »

lollex wg. mnie to jest uderzone. Daleko temu do pęknięcia.
Może posiadasz jakieś zdjęcia koła tak, żeby były dwie strony?
Jak tak, to dobrze oglądnij bo takie coś powinno być widać nawet przy zdjęciu całego koła.
lollex
Kontakt:

oczywiscie posiadam, nawet szczegołowe, nie ma śladu po takim defekcie na nim. Wyslalem foto gosciowi, zobaczymy co napisze.
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

jak dla mnie to wygląda jakby ktoś w tym miejscu przyłożył jakiś klucz i zrobił sobie dzwignię...stąd takie wgniecenie.....sam kiedyś przez przypadek coś takiego zrobiłem.....może skoro koleś oddał to do serwisu a tak niezbyt umiejętnie ściągali ogumienie i tak spartaczyli robotę?
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Dragon-kr pisze:jak dla mnie to wygląda jakby ktoś w tym miejscu przyłożył jakiś klucz i zrobił sobie dzwignię...
I udało się komuś zrobić takie "wgniecenie" do samego oczka obręczy? jak? :roll:

mi to wygląda na pęknięcie jakie się czasem robi przy dobrym niedolocie ;) miałem kilka takich na starym s-typie, wszystkie zaczynające się przy otworze na szprychę. Niektóre były tylko lekko widoczne tak jak na obręczy o której mowa w temacie, a jedno większe wyglądało tak:
http://www.pinkbike.com/photo/5190979/ :wink:
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

ale zauważ miki_ck że Twoje pęknięcie to zwyczajne rozejście sie materiału a to co mamy na zdjęciach wygląda faktycznie jak wgniecenie - ma szerokość szprychy a nie ma rozłączenia - czyżby metal rozciągnął się jak guma? tak samo lakier...

swoją drogą wgniecenia też średnio bo byłby ślad na lakierze od uderzenia.

na zdjęciach to wygląda jakby był fabryczny defekt - ubytek materiału który został przykryty lakierem (o ile felga nie była lakierowana poza fabryką)

na żywo może można więcej zobaczyć, skoro to jest przy samym kapslu to ciekawe jak wygląda z drugiej strony?
lollex
Kontakt:

z drugiej strony nie ma nic.
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

jedno pekniecie jest do gory jakby sie szprycha wyrywala a drugie to wgniecenie jaby ktos walnal albo czyms wgniotl
ODPOWIEDZ