[Amortyzator] DJ 2003 - serwis, smarowanie

malymaly23
Kontakt:

[Amortyzator] DJ 2003 - serwis, smarowanie

Post autor: malymaly23 »

Witam. Chciałem znaleźć coś szukajka ale na nowym forum jeszcze chyba średnio działa. Mam zamiar przeserwisowac mojego Dirt Jumpera z 2003 roku i tu moje pytanie. Ktoś wcześniej wspominał o wazelinie kosmetycznej zamiast profesjonalnego smaru do amora. Zdaje to egzamin??? Czy będzie miało to jakikolwiek negatywny wpływ na teflon na górnych lagach??? Mam jeszcze taki smar RST do amortyzatorów w tubce. Leży w piwnicy od kilku lat i ciekawi mnie czy on też by był dobry. Mam możliwość zakupu oleju MOTUL 5W szukałem też Motorexa ale nie znalazłem u mnie w sklepach. Czy Motul też bedzie dobry?? Pozdrawiam
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Motul będzie najlepszy ;) Motorexa omijaj. Liquid Moyl jest jeszcze świetny.

Co do wazeliny, nie stanie się nic, to pewne :) I powinno się sprawdzić.
malymaly23
Kontakt:

A tą wazelinę nakładać tylko pod uszczelki czy na tuleje ślizgowe tam niżej tez??? Halo czy ktoś moze jeszzce używał patentu z wazeliną do amorka??
malymaly23
Kontakt:

mam jeszcze jedno pytanie. Kupiłem olej Motul 5w. Jest to półsyntetyk. sprzedawca mówił ze jeszcze jest syntetyk. Ten który mam będzie odpowiedni???
konraddoom
Kontakt:

Post autor: konraddoom »

Smar kładziesz pod uszczelki. Na ślizgi nie zaszkodzi ale szybko się z tamtą wytrze. Co do oleju nie jestem pewien ale Myślę że nic się nie stanie.
[url=http://www.weebls-stuff.com/songs/Amazing+Horse/]amazing horse[/url]
ODPOWIEDZ