[Rama] Kona Stinky Supreme - wymiana łożysk
[Rama] Kona Stinky Supreme - wymiana łożysk
Cześć, w mojej ramie Kona Stinky Supreme pojawił się mały luz,który chciałem zlikwidować,ale nie mogę odkręcić tej śruby,która jest otoczona czerwonym kółkiem, próbowałem odkręcić z całej siły ale zaczyna się obrabiać śruba w środku :/
z drugiej strony śruba ta mniejsza odkręciła się bez problemu. Jak odkręcić tą dużą śrubę? (problem rozwiązany)
Teraz mam drugi problem-gdzie dostanę cały zestaw łożysk (8) w rozsądnej cenie?
z drugiej strony śruba ta mniejsza odkręciła się bez problemu. Jak odkręcić tą dużą śrubę? (problem rozwiązany)
Teraz mam drugi problem-gdzie dostanę cały zestaw łożysk (8) w rozsądnej cenie?
pozwolisz,ze przeniose do dzialu serwis ktory wydaje mi sie bardziej adekwatnym dla poruszonego przez Ciebie zagadnienia...
a co do tematu,wsadz dobry klucz imbusowy (a nie jakies miekkie gowno) i sprobuj dzwignia-np kiera,albo jakas rurka,im dluzsza tym lepsza.jesli sruba sie podda to w ten sposob.jak sie obkreci bardziej to pozostana bardziej drastyczne metody..
a co do tematu,wsadz dobry klucz imbusowy (a nie jakies miekkie gowno) i sprobuj dzwignia-np kiera,albo jakas rurka,im dluzsza tym lepsza.jesli sruba sie podda to w ten sposob.jak sie obkreci bardziej to pozostana bardziej drastyczne metody..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Musisz znaleźć dłuższą śrubę (o takim samym gwincie jak ta, którą wykręciłeś z drugiej strony), wkręcić ją (właśnie z drugiej strony) i uderzając młotkiem wybić tę tulejkę. Tylko pamiętaj, że musisz znaleźć jeszcze jakąś rurkę, na której oprzesz ramę tak żeby tuleja wpadła do jej środka. Rama musi być podparta dookoła kołnierza tulejki (na wahaczu). W przeciwnym razie jak położysz ramę po prostu na boku i zaczniesz nawalać w śrubę rama będzie się uginać i zaciskać na tulejce, co skutecznie uniemożliwi jej wybicie (już to przerabiałem) 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
OK,dzięki chłopaki-śruba wybita.
No i łożyska idą do wymiany bo obracają się o jakieś 1/10 obrotu czyli praktycznie się nie kręcą, jest ich aż 4 :/
Może ktoś z Was wie gdzie dostać wszystkie łożyska do ramy? chodzi mi o te 4,które są bezpośrednio w ramie i 4 które są w moście (dwa duże i dwa małe) bo też niestety mają mały luz....
No i łożyska idą do wymiany bo obracają się o jakieś 1/10 obrotu czyli praktycznie się nie kręcą, jest ich aż 4 :/
Może ktoś z Was wie gdzie dostać wszystkie łożyska do ramy? chodzi mi o te 4,które są bezpośrednio w ramie i 4 które są w moście (dwa duże i dwa małe) bo też niestety mają mały luz....
Re: Potrzebuje łożyska do ramy Kona Stinky Supreme
Wybij te i idź do łożyskowego dobrać nowe
Tylko bierz 2 rs czyli najlepiej uszczelniane
A klasa cenowa to według producenta od 6 - 50 zł za sztukę.