Tournament: Supra D vs MTX 33/39 vs BLIZZARD vs DX32

Ogryzek
Kontakt:

Tournament: Supra D vs MTX 33/39 vs BLIZZARD vs DX32

Post autor: Ogryzek »

Witam mam zamiar zakupić kółka do urbanu (skakania ze schodów, murków itp.)
A że się za dobrze na tym nie znam to potrzebuje przeprowadzić mały Tournament pomiędzy 4 obręczami, a do tego potrzebuje waszej pomocy :)

Które kółko bardziej wytrzymałe?

Alexrims Supra D (mój faworyt :P)
Sunrims MTX 33 lub 39 (następca Double Tracka)
Dartmoor Blizzard
Alexrims DX32

Obręcze mają w seci podobne dobre opinie, więc piszę tu może ktoś miał parę z nich i mógłby porównać :)
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Nie za dużo zakładasz tematów o głupich obręczach? To już czy jednak 4?
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

MTX 39. Pancerna obręcz nie do zajechania. Nie wiem jak u innych ale moja już wiele przeżyła i nic się z nią nie dzieje. Dodam że jeżdze w DH.
Arkadikos
Kontakt:

Post autor: Arkadikos »

Żartujesz, co nie ??? Na co Ty liczysz zakładając trzeci z kolei temat z tym samym pytaniem?
Jeśli chcesz poznać moje zdanie to prędzej rower Ci polegnie (sign ds + XCM) na tym pseudo urbanie niż którąkolwiek z tych obręczy zajedziesz.
Ogryzek pisze:Alexrims Supra D (mój faworyt :P)
To kup i przestań śmiecić!!!
Ogryzek
Kontakt:

Bez nerwów, poprostu nie mam za dużo kasy i chce wybrać najlepszą, z tych 7 z poprzedniego tematu odrzuciłem te co dałem rade (1 w temacie odpadł) i 2 sam się zorientowałem a resztę poprostu nie dałem rady więc postanowiłem zamieścić to w tym dziale bo może czytają go inne osoby niż te od działu dla początkujących, ale dobra przepraszam więcej o tym nie wspomnę...

Ps. Amor jak tylko będę miał kasę to jest do wymiany
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Ja bym go zmienił przed obręczami ;)
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Nie no stary, to już przesada.. Nie możesz w jednym temacie wszystkiego napisać.? Pogrubić żeby każdy wiedział o co chodzi.. Inni też nie mają zbyt wiele kasy i nie zakładają czterech tematów z których wychodzi to samo.. :roll:
michalnz pisze:Ja bym go zmienił przed obręczami
Polać mu bo dobrze gada.!

Bierz Supre D jeśli na promocji jest jeszcze a jeśli nie ma, to bierz Blizarda i po temacie. Aaa i jak będziesz składam teraz koła to już pisz w tym temacie, ew we wcześniejszych, tylko zmień ew. temat..
Ogryzek
Kontakt:

Ja bym go zmienił przed obręczami
Uwierz że koła wymają szybszej wymiany, są już mocno umęczone, a tylne tz. mavica x222 kopiłem niedawno teamu i jeździłem na nim z 20 razy max i już padają dlatego tak droąże temat bo nie chce powtórki tego.
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

A dziwisz się po obręczach do XC.?
A i co to znaczy umęczone.? Mają bicie czy jak.? Bo jeśli jest bicie to do rowerowego i za 20zł wycentrują Ci komplet kół.
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Ogryzek pisze:Alexrims Supra D (mój faworyt :P)
pewnie mało kto z was na tym form miał styczność z tą obręczą i wy mu supre polecacie??? Miałem tą obręcz i mam nadal, tylko że już nie używam. Dobra obręcz tylko że jej dostępność jest bardzo słaba u nas. To raczej są OEM (mogę się mylić) bo jak dotychczas widziałem jej tylko w rowerach Norco, a w katalogach itp. nie spotkałem się. Owszem jest to dobra obręcz, ale raczej nie dla ciebie. Musisz mieć dobrze naciągnięte szprych inaczej ją wyrzucisz szybko. Lepiej sobie ją odpuść jeśli chcesz jej używać w urban
Ogryzek
Kontakt:

Nie wiem o co ci chodzi z OME, ale mogę dać link do 2 aukcji z tą obręczą :)

http://allegro.pl/alexrims-supra-d-26-3 ... 40313.html
http://allegro.pl/alexrims-supra-d-36-p ... 32470.html
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

OEM * - coś co nie jest sprzedawane np. w kartonie oryginalnym, tylko coś co jest zdjęte z roweru ;)
Jeśli chcesz co złożysz i zapomnisz o tym to blizzard albo MTX 39. Ja bym sie tu kierował ceną ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak patrzysz na inne obręcze to napisz o tym posta w poprzednim temacie.
Ten temat zamykam, rozmowa przenosi sie do starego:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=62780
Zablokowany