Piasta 12x150mm

szymon102
Kontakt:

Piasta 12x150mm

Post autor: szymon102 »

witam
Jako że szukajka nie działa (szukałem też przez google) muszę założyć nowy temat.
Poszukuję tylnej piasty o w/w wymiarach. Moim faworytem była piasta Nuke Proof Generator XL, lecz została wyprzedana na CR, aktualnie są jeszcze z 2011 ale cena powala. Kolor raczej obojętny, ilość szprych też gdyż będę składał nowe koło. Mój budżet to ok 350zł. Wymagam dużej wytrzymałości (NP miała aż 6 łożysk maszynowych w tym 1 albo 2 na bębenek).
Piasta musi być nowa i dostępna w Europie.

z góry dziękuje za pomoc
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

łeee, był temat nie tak dawno, więc nawet jak szukajka nie działa, to może weź zobacz kilka pierwszych stron i znajdziesz :P:P
było coś o American cycle dostepnych w Niemczech ...

ps.
szukanie nie boli ;);)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=62044
Slavvduro
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

deviz pisze:było coś o American cycle dostepnych w Niemczech ...
american classic a nie cycles jak juz cos i ta piasta kosztuje ok.1500pln,a nie 350..do tego mam watpliwosci co do jej wytrzymalosci.
poczekaj na nuke'a,albo kup cokolwiek innego bo w tym przedziale cenowym piasty sie raczej bardzo roznic nie beda.

p.s. jaki sens ma dawanie autorowi linka do tematu nt piasty kosztujacej prawie 2x wiecej ;)?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
alvaro
Kontakt:

Post autor: alvaro »

Myślę,że w tej cenie najlepszym rozwiązaniem będzie piasta chosena,ktora ostanio pojawiła się w rowerowym.Waga super i cena tez przyzwoita ;) Tu Ci daje linka do niej http://www.rowerowy.com/czesci/piasty/chosen_da8087bp
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

piotrex
Miałem napisać to samo.
Jedyna piasta do ok 400zł z tego tematu do Dartmoor, który nie jest zły ale jednak wole dołożyć i kupić coś co ma więcej zapadek.
Co do reszty wyżej wymienionego tematu to ciekawa się tam dyskusja toczyła i dowiedziałem się co nieco o łożyskach :)

alvaro
No piasta naprawdę warta uwagi ale 2 łożyska przy 150mm piaście to chyba trochę mało, cena dobra.
Na rowerowym jest też wyższa wersja tej piasty ale różni się ceną i posiada system zapadek MGC, no i prawie 600zł to już trochę dużo :)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

szymon102 pisze:Jedyna piasta do ok 400zł z tego tematu do Dartmoor, który nie jest zły ale jednak wole dołożyć i kupić coś co ma więcej zapadek.
Dart nie miał tyle samo zapadek co Hope? Albo nawet wiecej? ;)
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Zadziwiającą jest awersja do dobrych, tanich szpei . Quantic w tym przedziale cenowym , nie ma sobie równych, myslę ,że do 800-1000 zł nie można kupić nic lepszego.
Sztucznie pompowane ceny przez dystrybutorów, czy wyższa cena wynikająca z innego poziomu płacowego niż w Polsce , nie są wyznacznikiem jakości .
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

kup novatec NT-DH12SB, zostanie Ci 100zł na szprychy a tej piasty i tak nigdy nie zniszczysz. Bęben ma na dwóch łożyskach które u mnie kręciły się zawsze tak samo idealnie. Mimo że lubię grzebać przy sprzęcie , przy tej piaście nigdy nie musiałem. Totalnie bezobsługowa. Waga spora 600g ale jest podana ze stalową osią więc nie licząc osi jest na całkiem akceptowalnym poziomie
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Też polecam tego Novateca, po 1,5 roku jazdy zero luzów na bębenku, o innych nie wspominając. Chyba, że dołożysz trochę i wypróbujesz tego nowego Dartmoora, co z chęcią też bym sam zrobił.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
ODPOWIEDZ