Avid Code 5 czy Code R
Avid Code 5 czy Code R
Witam, jak w temacie co sadzicie o tych dwoch hamulcach.
Mam na hamulce +/- 900 i moge wziasc cody 5 albo cody r?
Czy macie jakies inne propozycje w tym przedziale cenowym?
dzieki za odpowiedzi
Mam na hamulce +/- 900 i moge wziasc cody 5 albo cody r?
Czy macie jakies inne propozycje w tym przedziale cenowym?
dzieki za odpowiedzi
http://www.pinkbike.com/photo/6771480/?s5
-
- Kontakt:
Kupiłem ostatnio Cody 5 i powiem szczerze, że nie są tyle warte... Kosztują "jakby były zrobione ze złota", co słusznie ktoś już kiedyś zauważył na tym forum. Gdybym w chwili obecnej dysponował takim budżetem, to też bym kupił Code R.
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Re: Avid Code 5 czy Code R
nie bierz Codów 5. są badziewne!!! hamują i leją jak hayes nine. do tego klamka z dużym luzem, starej generacji. w ogóle nie wiem czy kupiłbym ponownie nowe avidy. dobrze ,że miałem gwarancje. wolałbym saint, hope, formule...
-
- Kontakt:
Nie chcesz chyba powiedzieć, że zalały ci się tłoczki jak to nieraz miało miejsce w nine ?zero100 pisze:nie bierz Codów 5. są badziewne!!! hamują i leją jak hayes nine. do tego klamka z dużym luzem, starej generacji. w ogóle nie wiem czy kupiłbym ponownie nowe avidy. dobrze ,że miałem gwarancje. wolałbym saint, hope, formule...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
dokładnie tak samo mi się zalały cody 5 jak kiedyś zalał mi się hayes nine. i to nie tylko mi. większość badziewnych codów zaczyna lać po paru tygodniach - głównie tył.
ablee. znam przynajmniej 4 przypadki wraz z moim w mojej okolicy którym 3 sztuki padły po około miesiącu. Jeżeli masz inne doświadczenia to napisz ale odwal się ode mnie.
też chyba za jakiś czas będę miał podobny dylemat (code 5 czy code R).. 5tki są już dość starym modelem, klamka jak w juicy, która szybko łapie luzy :/ moi znajomi chwalą, że sprawdzony model (tylko dawać tyle kasy za paroletni hamulec ??) z drugiej strony nic nie wiem o code R, nowy i jeszcze nie sprawdzony egzemplarz.. ale raczej można dopłacić trochę pln i wziąć, oczywiście z gwarancją
Miałem Code 5 i też miałem z tylnym zaciskiem problem. Dokładnie to był mały opiłek pod uszczelką jednego tłoczka i tam ciekł. Zrobiłem to sam, ale niesmak pozostał. Potem było OK, ale faktycznie klamki szybko łapały luzy.
Teraz kupiłem Code R, na razie tylko miasto i raz w górach.
Na razie same pozytywy:
1, Zdecydowanie mocniejsze
2. Lepsza modulacja
3. Znacznie łatwiej wymienia się klocki
3. Lżejsze
4. Ładniejsze
Klamki są jak w Elixirach R, mam też takie w teleporterze, luzów nie łapią.
To tyle, jak będzie po sezonie? Oby nic się nie zmieniło
Teraz kupiłem Code R, na razie tylko miasto i raz w górach.
Na razie same pozytywy:
1, Zdecydowanie mocniejsze
2. Lepsza modulacja
3. Znacznie łatwiej wymienia się klocki
3. Lżejsze
4. Ładniejsze

Klamki są jak w Elixirach R, mam też takie w teleporterze, luzów nie łapią.
To tyle, jak będzie po sezonie? Oby nic się nie zmieniło