Witam mam nie typowy problem a mianowicie zerwałem damper fox vanilla na zdjęciu wszystko widać zrobiłem to przy zjeździe na schodach. Wiecie co mogło się stać/ jak to naprawić? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dzięki riderzy ;D
Cubus5 nie przesadzaj, jak przy serwisie nie dowaliłeś tego mocno to mogło się odkręcić zwyczajnie, znajomy tak miał w vanilce. Wyczyść, daj jakiś lakier na gwint opcjonalnie loctite i skręć mocno.
Możesz mi wysłać, jeśli to zerwany gwint to można nadspawać i nagwintować, jeśli tylko się odkręciło to zakręcić. Sprawdź sam czy gwint jest jeśli tak, to w czym problem zakręć i jeździj.
ir95 Nie rób syfu pisząc posta pod postem, używaj opcji edytuj we wcześniejszym poście jeśli chcesz coś dodać po napisaniu posta. Damper wygląda na totalnie zaniedbany, ja bym nie ładował pieniędzy w to truchło, poszukaj innego dampera w rozmiarze 190-200mm na przykład 5th elementa.
miałem ten sam przypadek z Kind Shockiem , ja bym na twoim miejscu zmienił damper , nie opłaca sie tego robić. od siebie polece x-fusion vector rpv , niedawno nabyłem i całkiem przyjemnie działa.
panowie a co z rozwiązaniem problemu ? czemuż sie to stalo ? moze i przez odkrecenie ? a może przez za ciasne tulejki dampera ? co do naprawy... jak nic nie urwało to mozna sprobowac to naprawić/nagwintować i wkrecić ale pierw płynność zawieszenia sprawdz pozdr.
michalnz - bylem 3 razy w górach , na niełatwej trasie , poza tym prawie codziennie ze schodów latam. Wiadomo ze jeszcze nie moge napisać o jego trwałości ale praca jest ok
mam pytanie. Czy ta część musi być "rozkręcalna"? Bo jeżeli nie to podejmę próbę zakleić czymś bardzo mocnym, poszukam opinii na temat dobrych klei do metalu.
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam