Full na poczatek :D

Pinio
Kontakt:

Full na poczatek :D

Post autor: Pinio »

Siema, kiedyś jeździłem na góralu z "Tesco" pogrzebanym, potem przerzuciłem się na BMXa zaczęło się skakanie i dzika jazda lecz nie było mnie stać na jakiś rower do DH.
Teraz trochę poczytałem ale doradźcie, na razie szukam używki Fulla do 1500zł żeby ogarnąć temat.
Myślę nad SignFR2
Mam 180 wzrostu i 75kg. Rower będzie użytkowany na zjazdy co tydzień w górach :D Jeśli dacie jakieś linki to do max 150km od Katowic bo sobie chce podjechać po rower.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie da sie kupic fulla w akceptowalnym stanie za 1.5k pln.dozbieraj drugie tyle i wtedy zacznij czegos szukac.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

za 1500 full-a ?
Nieźle, widzę że z katowic jesteś, wiec tu raczej u nas gór nie ma xD
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Pinio
Kontakt:

Re: Full na poczatek :D

aha. A np ten http://allegro.pl/super-rower-gorski-dh ... 04183.html
Chyba ze się mylę i nie jest to full.
Co do gór to mam zamiar co tydzień czy dwa w rożnych miejscach być ;d i się ostro za free-ride wziąć :D
komorniq
Kontakt:

Post autor: komorniq »

Ten rower co podesłałeś to on do xc jest :D
Ale tak w ogóle, jeżeli jesteś z katowic, to pewnie wiesz, że w parku (WPKIW) jest tor freeride'owy, dosć porządny i, żeby na nim jeździć wystarczy ci dobry hardtail do katowania ;] Poza tym odwiedz: wpkiwriders.pl no i na początek zamiast gór to napierd*aj w parku ;]
Poszukaj jakiegos sztywniaka
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ok,uzylem skrotu myslowego.nie da sie kupic fulla w akceptowalnym stanie,z przeznaczeniem do mocniejszego mtb do 1500pln.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Pinio
Kontakt:

Właśnie chce coś z amorkiem na tył i żeby znosił już coś więcej. WPKiW ?
Słyszałem ze jakieś hopki tam są ale nie interesowało mnie to. Narazie szukam roweru a potem się na pewno tam wybiorę i na weekendy jakieś góry.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Pinio pisze:
Właśnie chce coś z amorkiem na tył i żeby znosił już coś więcej.
full za 1500 PLN zniesie nawyzej krawezniki :)

za taka kase szukaj sztywniaka choc i z tym moze byc ciezko, o fullu zapomnij
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Dokładnie!
O fullu zapomnij :)
A u nas w wpkiw to jest naprawdę gdzie pośmigac :)
I mamy pseudo DH, i spory FR (lasek) oraz 4X i dirty :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Pinio
Kontakt:

A gdybym coś poskładał ? Rower ma wytrzymać sezon żeby ogarnąć temat.
Hajdas
Kontakt:

Pinio pisze:A gdybym coś poskładał ?
aahahhahah juz to widze, serio na 90% wyszlo by drozej niz kupienie w calosci

nie łudź sie ze uda ci sie wyrwac za taka kase jakiegokolwiek "znośnego" fulla, nawet sign z osprzetem "jako takim" wiecej kosztuje

za 1500 szukaj okazji na znośnego sztywniaka
Pinio
Kontakt:

aha ok nie będę się przegadywał :-P Wiec jaki ten sztywniak :D da rade na takim lepiej poskakać ? :-P
Hajdas
Kontakt:

na poczatek wystarczy

http://allegro.pl/duncon-dc-cock-ns-dar ... 76635.html
fajna opcja, dobra baza do rozbudowy lepszego roweru tzn kiedys moze amor domain 160 mm i wg uznania przezutka, moze lepsze heble

Pinio pisze:da rade na takim lepiej poskakać ?
zabacz na foto w linku z mojego podpisu :)

a ludzie skacza i o wiele wieksze rzeczy na sztywniakach, rosja jest na to idealnym przykladem
fuby
Kontakt:

Post autor: fuby »

Pino najpierw ogarnij sztywniaka i potem się przerzuć na fulla. :) A na pewno na początek nie będziesz latał dropów 5m więc sztywniak ci wytrzymie :twisted:
Pinio
Kontakt:

Co do sztywniaka to wsumie już miałem full sztywniaka, bmxa :P i połamałem go i siebie wiec uprzedzony jestem troszkę.
I będę składał fula na ramie signfr2 :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Pinio pisze:
Co do sztywniaka to wsumie już miałem full sztywniaka, bmxa :P i połamałem go i siebie wiec uprzedzony jestem troszkę.
I będę składał fula na ramie signfr2
Ja pierdole co za logika. Znam ludzi co połamali fulle. Jak poszukasz to znajdziesz ludzi co zepsuli wszystko wiec nalezy zrazic sie do zycia i zabic.

BMXy to mocne ramy jak masz dobrego bmxa, a nie szukasz odpowiednika fulla za 1500zl. Hardtaila tez mocnego ogarniesz. Ramy full suspension nie sa ANI TROCHE MOCNIEJSZE od Htków. Nie to jest celem takiej ramy. Za signie nie złozysz ramy z dobrym damperem w tej kasie. Damper to minimum 300zl do tego rama ile ? 300-400? Za 700-800zl chcesz reszte roweru złozyc? Juz widze jak sie do fulli zrazasz w krótkim czasie przez takie durne pomysły.
No chyba, ze masz parcie na fulla dla lansu. Ogarnij sie człowieku bo ludzie dobrze ci radza. Kup gotowego hardtaila do FR/DH na Cocku/Cockerze/Bitchu/Surge/Core zamiast kombinowac bo skonczyc jak ci ludzie co fury po powodzi kupuja.
Hajdas
Kontakt:

po 1 - kupuj tego signa, zobaczysz ze bedzie on i tak sztywny a polowa roweru sie bedzie sypala (za 1500 nie kupi sie dobrego roweru, z dobrym osprzetem typu full wiec damper bedzie tak chu*owy ze bedzie hardtail)

po 2 - reszta osprzetu ci sie najzwyczajniej rozpadnie

po 3 - lepszy dobry hardtail niz badziewny full (a sign nalezy do tych najgorszych i teraz potwierdzic moze to prawie kazdy)

po 4 - zapewne bedziesz kombinowac co zrobic aby ten rower sie uginal, zapewne zaczniesz wiercic szukac wkurwiac sie ze jest nie tak jak bys chcial (przeciez to jest ku*wa zajebisty full) i dolozysz do niego tyle pieniedzy ze bys kupil wypas sztywniaka na ideanym osprzecie lub przynajmniej "znośnego" fulla ze "znośnym" osprzętem

po 5 - z tego co wiem to akurat sign jest rama ktora raczej miala tendencje do pekania
Pinio pisze:Co do sztywniaka to wsumie już miałem full sztywniaka, bmxa :P i połamałem go i siebie wiec uprzedzony jestem troszkę.
I będę składał fula na ramie signfr2 :D
ja skrzywiłem kiedys sterowke stalowa i co? teraz mam juz tylko tytanowe zalatwiac bo z gory zakladam ze stalowe zalatwie ?

wyrwalem kiedys sprychy i co ? teraz mam jezdzic bez kol zeby znowu nie rozwalic? a moze mam miec drewniane kolo ?

zepsulem z 5-6 przerzutek od kiedy jezdze na rowerze (ostatnim razem to bylo x9 ktore kosztuje kolo 200-300 pln) wiec co mam na singlu jezdzic zeby przezutki nie rozwalic ?
whitebull
Kontakt:

Post autor: whitebull »

Weź sobie daruj fulla za tą kasę, bo to ni będzie Full, który ogarnie coś więcej, Prędzej Hardtail ogarnie coś więcej niż jakiś "full" za 1500zł...
Radzę Ci posłuchać bardziej doświadczonych ludzi na forum, niż składanie po swojemu i potem płakać, że mogłeś posłuchać ludzi na forum! Kumpel jeździ na HT i ogarnia lepiej niż niektórzy na fullach. Więc jeżeli uważasz, że jak będziesz miał "fulla" to będziesz ogarniał lepiej niż byś kupił HT, to się baaaaaaaardzo mylisz!
http://skakamy.pinkbike.com/
Pinio
Kontakt:

ok sztywniaka składać ? czy szukać coś z używek ?
ODPOWIEDZ