Witam, wkrótce przyjdzie czas na zmianę hamulcy. I zastanawiam się nad Code R 2011 oraz Saintem. Proszę o wypowiedzi konkretne, który hamulec lepiej wybrać i dlaczego.
PS. Wiem że ostatnio powstał podobny temat, jednak ja chcę konkretnych odpowiedzi dotyczących wyłącznie tych dwóch hamulcy
Nie mozna było w tamtym temacie sie zapytac? Dostaniesz dokładnie takie same odpowiedzi jak tam tylko w nowym temacie.
Code 2011 sa niesprawdzone. Lzejsze ale jak ci "feel" klamki sainta lezy to jest to dobry, sprawdzony i niezawodny hebel. Do tego tanszy jak sie dobrze zakrecisz.
Jeszcze nowy post w temacie. Niestety gotówka nie pozwoli na zakup tego co chciałem najbardziej tak więc kolejny dylemat. Elixir 5 czy Elixir R, z tego co wiem to ogólnie nie różnią się chyba niczym poza brakiem regulacji odległości klamki pokrętłem w 5 a jest imbusem, no i Elixiry R są jednak lżejsze od 5, ja skłaniam się ku R z racji tego że chociażby jest bardzo mała różnica w cenie http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=60898 jedyne ~350zł. Słyszałem także że R są klocki metaliczne a w 5 ograniczne, nie wiem czy do końca jest to prawdą.
mam kpl 5 jeździłem pare dni na R i różnicy nie odczułem. Ps. u mnie w 5 odległość klamki możesz regulować palcem normalnie, w R masz tą regulacje bardziej odkrytą