MTX 33, MTX 39,Crusher czy Double Track Którą wybrać?...
MTX 33, MTX 39,Crusher czy Double Track Którą wybrać?...
Siema..planuje złożyć wytrzymałe koło na tył do street ważę 80kg i nie można ukryć że katuje sprzet uczac sie(180,360 itd..) A wiec którą z tych 4 obreczy byście mi najbardziej polecili..wiem że wszystkie swoje waża i do najlżejszych nie należą..Jak do tąd miałem Blizzarda którego zajeździłęm i teraz mam Crushera ale jest on na piascie na kasete i swojej przeżył nie tylko podemną wiec raczej idzie na sell...Wiec napiszcie co sadzicie o tych obraczach, którą polecacie, co innego mógł bym wcisnac na tył zamiast nich (budżet na obrecz około 130-140zł) i czy brać 32h czy 36h..w gre wchodzi tylko 26"..pozdro z góry dzienX
http://gonzo821.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Miałem crushera, mtxa 33 i 39 oraz Mavica ex325. Crucher dobra obręcz, ale ciężka i lata na boki. MTX 33 odradzam! Po 3 miesiącach zakatowany, nadał się tylko do wyrzucenia. Zaplatane było w autoryzowanym serwisie żeby nie było. Łapał gwnioty, pekał itp. Co do MTX'a 39 obręcz pancerna ale waga odstrasza (220g cięższa niż 33). Mavica miałem z przodu, rozchodzi się na łaczeniu, poza tym wszystko ok. Teraz kupiłem d521, mam nadzieje że potrzyma dłużej niż MTX. Chyba najrozsądniejszy, wyjściem będzie kupienie d521/321/ex721/729. Osobiście kupiłbym nówkę- lepiej wydać trochę więcej i mieć pewność, że nie jest zakatowana. Poza tym w razie czego masz gwarę.
http://zetekfr.pinkbike.com/
Autoryzowany serwis gówno znaczy. Sklep załozyc moze kazdy, papier na mechanika dostac jest łatwo od dystry. Jest pare osób, ktore sa znane z zaplatania kół i do nich trzeba dawac (np. Norbert Stachura jak z PP kojazysz)zetek pisze:Miałem crushera, mtxa 33 i 39 oraz Mavica ex325. Crucher dobra obręcz, ale ciężka i lata na boki. MTX 33 odradzam! Po 3 miesiącach zakatowany, nadał się tylko do wyrzucenia. Zaplatane było w autoryzowanym serwisie żeby nie było.
Polecaja zaplatanie koł czy serwis? Bo to róznica. To, ze ktos mi przegrzebie amora nie znaczy ze złozy mi dobrze koło. 2 zupelnie inne umiejetnosci i ja do róznych osób oddaje.zetek pisze:Autoryzowany serwis czyli "mbike", który wszyscy tak zachwalają (no prawie wszyscy). Teraz jak będę zaplatał, to kumpel polecił mi jednego gościa, który jest specem w tych sprawach
Powiem tak... mi tam zapletli tam koło na mtx33 i szprychach alpine3 na 4 krzyże i nic a nic sie z nim nie działo ...zetek pisze:Autoryzowany serwis czyli "mbike", który wszyscy tak zachwalają (no prawie wszyscy). Teraz jak będę zaplatał, to kumpel polecił mi jednego gościa, który jest specem w tych sprawach
Dopiero jak moja skrajna głupota i targanie na miękkiej gumie bez podwójnego oplotu zaowocowało wgniotem... i to na łączeniu obręczy, a i tak nie pękła ... a lekko nie miała.
Jak do tej pory to było to najlepsze koło jakie miałem

Grunt to pilnować jeszcze naciągu szprych

Jak masz kase na mavica, to się nie wachaj

Slavvduro
Właśnie oto chodzi że nie za bardzo...na całe koło tylnie(obrecz+szprychy+nyple+piasta+zaplatanie) maxx moge wydać około 400-500zł wiec mavic odpada bo planuje zainwestować w jakąś fajną piaste single speed i szprychy też jakieś w miare dobre...planuje dt champion black lub cn spoke bo są naprawde dobre jak na ta cene..mam je teraz z tyłu i naprawde dobrze sie trzymają...deviz pisze:Jak masz kase na mavica, to się nie wachaj
http://gonzo821.pinkbike.com/