Witam jestem nowy na tym forum mam na imię Maciej mam 15 lat
więc chce sobie kupić rower do dh za 7000zł chyba że coś się przyda ze starego roweru kross crime 1 enduro
a i słyszałem ze jest tez dh hardital
Ostatnio zmieniony 01.04.2011 22:16:18 przez GgG, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:poprawiona nazwa tematu.
Napisz do mnie na PW, mam dla ciebie całkiem fajną ofertę Żartowałem, nie banujcie :P Tak na serio to powiedz coś więcej, bo na podstawie tego, że masz na imię Maciek i masz 15 lat to ci nie pomożemy w wybraniu odpowiedniego roweru... Jaki wzrost, waga, nr buta, pesel, nr konta w banku, no i przede wszystkim do czego to ma być rower, bo za 7000 zł to już można całkiem nieźle zaszaleć
Nr konta to primaaprilis .
Wzrost to 156cm , rozmiar buta 40
najlepiej nowy spszęcior .
Jak nic nie znajdę to co myślicie o OMENIE ?
Jakie części do DH da się wyłuskać ze starego roweru ?
A waga to 45 kg .
Rower ma być do DH tak po jakiś trasach np Zakopane itp ...
A tak sory za głupie pytanie czym się różni free od DH
?
free ride to bardziej skakanie rożnego rodzaju dropów, większych hop itp, a dh to dh ;] po prostu jak najszybciej znaleźć się na dole traski ;] ( do fr wymagane są raczej bardziej amortyzatory o progresywnej pracy a do dh zdecydowanie liniowej ).
Co do roweru ja na twoim miejscu szukałbym używek. W tej cenie możesz kupic gianta glory, albo sundaya( na allegro jest licytacja glory fr na fajnym osprzęcie - ja bym próbował licytować.)
z nowych celuj w scott voltage fr
o cholera,15 lat i 7000zł na start....
przy wzroście 156cm glory,sunday itp. będą dla ciebie za duże,za ciężkie
może zacznij od jakiegoś lekkiego ht,zobaczysz czy Ci się ten sport spodoba,bo moim zdaniem zjazdówka zawodnicza bo taką spokojnie jest glory jest na razie Tobie nie potrzebna....
omen byłby dobry w małym rozmiarze, jednak sama rama bez dampera to o ile sie nie mylę kosztuje 3600. czyli ze 4,5 k musisz liczyć z damperem. Na części zostaje 2.5 k. z tego twojego roweru nie nada się chyba nic do dh. . Gra nie warta świeczki, ja bym wziął ns core 1 a resztę kasy wydał na jakieś wyjazdy, ochraniacze itp.
jak zaczynasz to kup ht (nawet przez to że mało ważysz) żeby sie nauczyć panowania itp ogólnie nauczyć sie jazdy jak ogarniesz ht to wtedy jakiś full ;]
A moze sprobuj czegos sam poszukac? Poczytac tematy zwiazane ze skladaniem roweru? Wiesz, pieniadze latwo utopic lecz trudniej pozniej je odzyskac... Staraj sie sam ukierunkowywac i dobierac czesci na zasadzie prob i bledow. To nie jest tak ze my Ci powiemy co kupic i bedzie fajnie. Trzeba znac wartosc, cene i mozliwosci swojego sprzetu a ta wiedze mozesz nabyc po przez czytanie opini i sluchanie porad starszych kolegow... Powodzenia zycze