[Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

tofikk
Kontakt:

Post autor: tofikk »

z tego co sie kumel dowiedzial jak oddawal kanet to podobno 340 bikerów bylo 03,04,2011
gg 990726
POZDROWER :-)

http://tofikk.pinkbike.com/
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

Byłem przez 2 dni, w sobotę nie miałem takiego funu, głównie przez nieodpowiednie oponki i skill, ale dzisiaj ładnie wszystko przeschło i leciało sie szmatą po trasie :)
Nie wiem czemu "grupka riderów po godzinach" na kłopotliwym lewym zakręcie przed ostatnim trawersem, gdzie zwalniało praktycznie do zera, uparcie blokowała jedyną sensowną wew. linie, robiąc sobie przy tym show :roll:
Traska już jest super, a po poprawkachi konserwacji będzie miazga!
Bardzo wymagająca kondycyjnie, dość techniczna.
Przyczepić się można było do gołych desek na przeszkodach w paru miejscach, oraz do korków na trasie, ale to już inna kwestia.
Chetnie zawitam do Koninek jeszcze w tym miesiącu.
Dla Schodka oraz ekip wspierających wielki szacun za ogarniecie TAKIEJ trasy w tak krótkim czasie.
szopenkrk
Kontakt:

Re: [Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Post autor: szopenkrk »

Proszę o foty z 1 dnia .
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

Jaśko pisze:Nie wiem czemu "grupka riderów po godzinach" na kłopotliwym lewym zakręcie przed ostatnim trawersem, gdzie zwalniało praktycznie do zera, uparcie blokowała jedyną sensowną wew. linie, robiąc sobie przy tym show
Grupka krakowskich riderów którzy jednak powinni pokazywać klase na swoich carbonowych i nie carbonowych rowerach i dawać przykład innym, zachęcać do jazdy a nie pokazywać jak chamscy są/mogą być co nie którzy...szkoda...
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

Oj wyjezdzilem sie dzis straszliwe,niema co narzekac na warunki po takim najezdzie rowerów,Świetna miejscówka powodzonka Michale oby Ci dalej tak szło.......... ale nie ma lipy wracamy wszyscy do Koninek-Wielkie Brawa za to co powstało!!!!A tera trzeba isc spac jutro do roboty.....
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

W sobotę pierwszy przejazd ok. 9.15 szok... dzieje się nie wiele... drugi przejazd coś się zaczęło odkrywać... 15.30 kurde więcej korzeni nie było ?

W niedziele trasa przeschła i moim zdaniem było super, kolejka koleją, ale od 9 rano do 15 zjechaliśmy ponad 15 razy.

Co do uwag, to:
- uregulujecie strumyk, który wdarł się na trasę
- oznaczcie wjazdy na każdą z tras
- jak jest wybicie to pasowało by zrobić lądowanie, ponieważ w kilku miejscach rower dostawał dobrze w dupę...

Schodek może uchylisz rąbka tajemnicy, co jest w planach? Powstanie trasa pod wyciągiem?
EmanuelHD
Kontakt:

Post autor: EmanuelHD »

mlodyDH pisze:
Witam. Tak to ja ten młody w czerwonym na NS;d
Macie ty foty z 2 kwietnia :D
https://picasaweb.google.com/1123530127 ... ieSezonuD#

Fotograf:Gabriela Zaręba

Ło i nawet ja sie załapałem na jedną z ostatnich fotek! :D super dzieki
Pozdrowka:)
naklejki rowerowe i nie tylko -- gg 291177
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

ablee pisze:Powstanie trasa pod wyciągiem?
Przeciez ona juz jest :twisted: :mrgreen:
hajsik pisze: Jaśko napisał(a):"Nie wiem czemu "grupka riderów po godzinach" na kłopotliwym lewym zakręcie przed ostatnim trawersem, gdzie zwalniało praktycznie do zera, uparcie blokowała jedyną sensowną wew. linie, robiąc sobie przy tym show "

Grupka krakowskich riderów którzy jednak powinni pokazywać klase na swoich carbonowych i nie carbonowych rowerach i dawać przykład innym, zachęcać do jazdy a nie pokazywać jak chamscy są/mogą być co nie którzy...szkoda...
Ja spotkalem sie tylko z przejawami zyczliwosci i sympatii na trasie i na "osiedlu domkow". Jesli slyszalem za plecami, ze ktos ostro daje to zatrzymywalem sie z boku trasy i go puszczalem. 2x utknalem za jakims HT ale pretencji nie mialem. Jezdzilo sie bez cisnien, na relaksie, przeciez to nie zawody tylko to ma byc przyjemnosc z jazdy dla wszystkich.
Jestem i tak w szoku, ze z dzisiejsza liczba ponad 300 riderow na trasie bylo w miare luzno. Oczywiscie nie wszyscy jezdzili glowna tylko testowali boczne ;)
http://spinacz86.pinkbike.com/
Jaśko
Kontakt:

spz pisze:Jezdzilo sie bez cisnien, na relaksie, przeciez to nie zawody tylko to ma byc przyjemnosc z jazdy dla wszystkich.

To co oni robili było dokładnym zaprzeczeniem tego zdania.

Co kogo obchodzi ze sobie tnę zakręt wybierając łatwiejszą i przyjemniejsza linię jak TO NIE BYŁY ZAWODY...
zetek
Kontakt:

Post autor: zetek »

Trasa wymaga jeszcze trochę pracy, ale jak na tak krótki okres jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Fajnie, że korzenie powychodziły, rzeczka płynie przez trasę, po prostu to jest dla mnie miazga! Miałem wety i można było cisnąć całą parą! Ogólnie wyjazd zaliczyłbym do udanych, gdyby nie fakt, iż złamałem boxxera :(
http://zetekfr.pinkbike.com/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jaśko pisze:To co oni robili było dokładnym zaprzeczeniem tego zdania.

Co kogo obchodzi ze sobie tnę zakręt wybierając łatwiejszą i przyjemniejsza linię jak TO NIE BYŁY ZAWODY...
Jesli wiem, o która grupe Ci chodzi to przeciez nikt sie nie spinał tylko wszyscy sobie żartowali. Nie łap spiny ;)
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

kto ukrył kamień w wodzie ???!!!
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

jak ktos lubi łatwe zakrety to lepiej moze jakas asfaltową albo szose ogarnać ?
Jaśko
Kontakt:

Korean_Boy , przyznaj że ten zakręt był skopany i praktycznie nie dało się tam ładnie, czysto przejechać mając prędkość na wyjściu.
Chciałbym zobaczyć jak Ty tam ogarniasz w tym miejscu.
Jesze raz zaznaczę, że to nie były zawody.
Koniec wywodów na ten temat..
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Ja tez mialem problemy - jak prawie kazdy- ale chyba o to chodzi: mega trudny zakret to trzeba go cwiczyc, ja jak skopalem to stanalem obejrzalem i podprowadzilem i próbowalem jeszcze raz (i tak kilka razy) a 99% to zjechalo ch*** wie jak na pałe (wypadajac na dół) nawet nie patrzac jak mozna bylo przejechac

a co do idei - jak kazdy by tak chcial poszerzac linie to trasa w na calej dlugosci mialaby 15 metrów i byla by mega łatwa - a chyba nie o to chodzi ...
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Korean_Boy co z tego, że 99% ludzi nie obchodził ten zakręt i jeździło na pałe? Przecież chodzi o dobrą zabawę i jazdę dla przyjemności, jak ktoś wcześniej pisał to nie były zawody, każdy chciał po prostu pojeździć na początek sezonu. Dodam, że przyjechało wielu ludzi którzy pierwszy raz było w górach, nie każdy jest tak samo doświadczony, i nie każdy musi robić to samo. Ja osobiście najlepszy przejazd miałem chyba pierwszy, kiedy trasa nie była tak rozjeżdżona. Trasa jest dobra, ale ona sama z siebie stanie się w pewnych momentach szersza, bo ludzie zaczną wybierać swoje własne linie. Na początku to był jeden tasiemiec na sam dół.

Mam nadzieje, że powstanie więcej chop jak ta pierwsza, ogromna z desek (z lądowaniami)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

I te deski dobrze by bylo obić siatką bo sa mega sliskie
zachar
Kontakt:

Post autor: zachar »

Fajnie by było jakby wyciąg był czynny chociaż do 18.
ODPOWIEDZ