Kask a przyleganie

Irion
Kontakt:

Kask a przyleganie

Post autor: Irion »

Witajcie. Jestem na kupnie nowego kasku (661 Evo) lecz mam problem z dobraniem rozmiaru. Mam dosyc mala glowe i gdy ubralem Evo kumpla (rozmiar M) troszeczke mi latal na boki a gdy ubralem Giro Remedy S z dobrze wygniecionymi gabkami to trzymal mi sie glowy jak nic. I teraz pytanie, czy szukac Evo w rozmiarze S co bedzie dosyc trudnym zadaniem (mowie o kasku uzywanym) czy pokusic sie na ta Mke...
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

to juz zalezy od ciebei, na pewno nie kupuj luznego kasku... NIGDY !!
wez pod uwage ze gabki sie zawsze ubija lekko wiec naprawde lepiej kup mniejszy :)
<smok>
Kontakt:

Post autor: <smok> »

Kask powinien pasować ! nie kupuj ani za małego, ani za dużego ! za mały będzie cię cisnął w czerep ( no i wtedy zero przyjemności z jazdy ) za duży nie będzie chronił :(

Jak chcesz kask używany to powinieneś go najpierw przymierzyć, nowe mają wkładki regulujące przyleganie do głowy :) Jeśli sprzedający będzie miał takie wkładki, to też daje pewien zakres regulacji. Ale kupując przez neta, nigdy nie będziesz miał pewności czy lepiej kupić "S-ke" czy "M-ke" i wypchać ją wkładkami. Puki nie przymierzysz nie będziesz wiedział :(
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

ja kupilem 661 L majac dlugie wlosy ... scialem wlosy i luzny :/ wiec teraz musze znowu zapuszczac :D
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Irion, mam Remedy S i Evo rozm S. Evo jest ciut większe :( Musiałem użyć kilku specjalnych gąbek od TLD D2, które wydębiłem od kumpla.
Remedy to jeden z najlepiej leżących i wentylowanych kasków na runku, tylko ma wygląda mało lansersko ;)
pozdro

frango
olekdh
Kontakt:

Post autor: olekdh »

kup Remedy, jest 100 razy wygodniejszy od 661, a jak się szybko jeździ to nie trzeba się lansować :D
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

agressor pisze:
ja kupilem 661 L majac dlugie wlosy ... scialem wlosy i luzny :/ wiec teraz musze znowu zapuszczac :D
Też tak miałem :D:D:D
a mimo wszystko Remedy lepszy jest :)
Slavvduro
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Niestety nie spotkalem sie jeszcze zeby ktos sprzedawal uzywanego Evo lub remedy w rozmiarze S... :/ A niestety 500 zl na kask nie mam i miec nei bede...
ODPOWIEDZ