[Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Jedzie ktoś z krk do koninek w tym tygodniu? I wraca do krk w niedziele ewentualnie poniedziałek rano?
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

cranck pisze:Z reszta nie wierze aby ktos kto śmiga na bike'u za co najmniej 4k nie mógł jednorazowo przekazać np. 100 zł. A jakby zebrało się pare tysi to juz za tą ekstra kasę można spokojnie coś dobudować/wyprofilować/wytoczyć.
Sam chętnie wspomógł bym bike park może niewiele pomogę ale zawszę to coś :)

Mam propozycje aby tam gdzie jest długa prostka za ostrą 90 aby tam zrobić drewnianą chopę przy uskoku można by było tam lecieć z parę metrów :D jest tam ładny speed i szkoda go marnować
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

Weekend bardzo udany, jak na Schodka przystalo super inicjatywa.

Góra ma jak najbardziej potencjał, znalazłem 5-6 niesamowitych linii, które aż się proszą o przygotowanie i PRAWDZIWE wybicia.

Jak na tak krótki czas na przygotowanie to główna traska jak najbardziej ok.

Najbardziej jednak czekam na to, co kryje się faktycznie pod nazwą GRAVITY PARK. Liczę na to, że powstanie chociaż jedna, jedyna linia z prawdziwymi hopami do prawdziwych lotów. Osobiście najbardziej liczę na właśnie coś takiego, napieprzanie po korzeniach i kamolach jest fajne, jednak tysiące bikerów w polsce czeka od lat na BIKE PARK z prawdziwego zdarzenia.

Jak każdy z resztą wie wizytówką każdego prawdziwego BIKE PARKU jest air line, mam tu na myśli trasę, na której na prawdę można polatać. Dokładnie tak, jak na znanym wszystkim a-line czy na trasce w ruzomberoku. I wcale nie mam tu na myśli tygodnia roboty koparami ale wystarczy kilka, kilkanaście WYBIĆ z profilami (a nie płaskich kładek) które umożliwią zabawę z grawitacją jak na gravity park przystało.

No ale widze ze techramps coś tam w koninkach działa, tak więc pokładam nadzieję w Panu Organizatorze i jestem przekonany ze sie nie zawiodę.

Do zobaczenia na majówce, może będzie już co polatać :)
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

ad. wyżelowanych z papierosem dresów: Park jest otwarty dla każdego, na każdego nie zwracaj uwagi kolego. (moge się założyć że te lokalne wiraszki teraz siedzą przy allegro i kupują krssy signy.. oby gdyż pozytywnie to wpłynie na ich tok rozumowania)

ad. trasy z flow: Jest trasa alternatywna, nawet jest helmet w innym dziale.. Wydaje mi się że Michał wie co robi i w jakiej kolejności.

To jest etap tzw "Pierwsze jebnięcie" po którym wszystko wychodzi.. Czy coś będzie zmienione w kwestii wymeldowania o 12 (już pisałem na ten temat ale nie mogę tego postu odszukać chyba się nie dodał)
Nikt kto płaci za wyciąg nie będzie tracił czasu na pakowanie w tym czasie.. Tym bardziej że po jeździe każdy chce się wykąpać i troche przeserwisować sprzęt..wyciąg powinien być czynny 9-17 a wymeldowanie do 18

Jeśli Koninki stać na nadzór video w sprzętowni to wprowadzenie zakazu trzymania rowerów w domkach ma wtedy sens.
wert
Kontakt:

Post autor: wert »

Ajz pisze:Jak każdy z resztą wie wizytówką każdego prawdziwego BIKE PARKU jest air line, mam tu na myśli trasę, na której na prawdę można polatać. Dokładnie tak, jak na znanym wszystkim a-line czy na trasce w ruzomberoku
Ajz gdzie w Ruzemberoku masz trasę typu a-line gdzie można polatać? Bo jeżeli mówisz o niebieskiej to poza kilkoma niewielkimi stolikami to ja tam nie zauważyłem warunków do wielkich lotów. Owszem trasa jest szeroka, płynna i szybka (z wyjątkiem momentu gdzie większość ludzi musi zsiąść z roweru i go podprowadzić) daję masę frajdy, ale do a-line jej raczej daleko.
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Wybieramy się w niedziele do Was, ma być pogoda, rozumiem że wyciag działa i trasa jest ok tak?
pozdrawiam
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

tatuator pisze:ad. wyżelowanych z papierosem dresów: Park jest otwarty dla każdego, na każdego nie zwracaj uwagi kolego. (moge się założyć że te lokalne wiraszki teraz siedzą przy allegro i kupują krssy signy.. oby gdyż pozytywnie to wpłynie na ich tok rozumowania)
Trochę źle mnie zrozumiałeś. Na trasie przewijała się masa zwykłych ludzi, by popatrzeć jak wszyscy śmigamy i naprawdę nie mam nic do tego, by stała grupa ludzi i patrzyła się na mnie jak zaliczam mega glebę ;) Ale chodzi mi jedynie o zwykłą przyzwoitość oraz pomaganie sobie w takich brzydkich sytuacjach. Sorry, ale nie ma nic fajnego w tym kiedy ktoś leci na ryj i nie może się podnieść, a grupa wieśniaków z szyderczym śmiechem podpalając taniego kiepa patrzy zamiast mu pomóc lub nawet podnieść rower z trasy by inny rider nie miał podobnej sytuacji...
tatuator pisze:Czy coś będzie zmienione w kwestii wymeldowania o 12 (już pisałem na ten temat ale nie mogę tego postu odszukać chyba się nie dodał)
Nikt kto płaci za wyciąg nie będzie tracił czasu na pakowanie w tym czasie.. Tym bardziej że po jeździe każdy chce się wykąpać i troche przeserwisować sprzęt..wyciąg powinien być czynny 9-17 a wymeldowanie do 18
Próbowałem negocjować z bardzo miłą panią z recepcji (którą z tego miejsca pozdrawiam ;) ) by można było się wymeldować ok godz. 17 by móc się jeszcze przebrać i umyć, lecz właściciel nie wyraził na to zgody, przez co po jeździe musieliśmy w niezbyt "świeżym" stanie ładować się do wozów i wracać do domów.
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

wert - tak, chodzilo mi o niebieska i faktycznie loty nie sa moze duze ale jest to jak najbardziej wizytowka tej miejscowki i to mialem na mysli. No i jest na niej (ostatnio lubiane slowo) kapitalny FLOW.

czekamy co wyczarują w koninkach, ja juz zacieram rece :)
mbike
Kontakt:

Post autor: mbike »

Nasze zdjęcia oraz 9 min. helmet cam z "otwarcia sezonu" 2-3 kwietnia.
Pierwszego dnia byliśmy na Turbaczu dlatego jest trochę śniegu :)

http://www.facebook.com/mbikepl

pozdrawiam
Adi
[url=http://www.mbike.pl/Rowery_FSX%283,9529,%29.aspx]Rowery Agang 2011[/url]
tatuator
Kontakt:

Byli tacy co przyjechali z nad morza i ok jeśli jedzie 4 riderów, ale gdy jada dwie pary to dla dziewczyn nie jest to zbyt przyjemne. Na dodatek jak będzie pogoda to to się da radę ogarnąć na parkingu na piasku z przepakowywaniem ale dajmy na to spadnie deszcz i siedź w błocie... TOTALNE NIEPOROZUMIENIE!

Kto jedzie z Wisły po PP do Koninek?
gedi
Kontakt:

Post autor: gedi »

Kiedy pojawią sie kolejne traski i jak mniej więcej będą one wyglądać?
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

tatuator pisze:Kto jedzie z Wisły po PP do Koninek?
Planuje wpasc tam jako widz i przejechac sie pucharowka na dzien przed kilka razy. Zobaczymy co z tego wyjdzie
http://spinacz86.pinkbike.com/
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

gedi - są już 3 trasy w lesie,jedna ta z otwarcia jest najbardziej dopieszczona a wyglądać będą fajnie z czasem..
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
tatuator
Kontakt:

spz pisze:Planuje wpasc tam jako widz i przejechac sie pucharowka na dzien przed kilka razy. Zobaczymy co z tego wyjdzi
Dobrze ale mówisz o Wiśle.. a do Koninek jedziesz?
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

To dopiero chyba na wakacje jak ekipa Schodka wszystko ogarnie na tip top :)
http://spinacz86.pinkbike.com/
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Piotrek- nieźle pocisnełeś w tym krótkim "wywiadzie" do telewizji - "pełna rura, nie, szok po prostu" hahaha nie mogę z tego :mrgreen: :) ;)
ODPOWIEDZ