Sprowadzenie uzywanej ramy z zagranicy? jak?
Re: Sprowadzenie uzywanej ramy z zagranicy? jak?
Treka sessiona 88 tylko rocznik 2009. Szukam jej w Polsce od 3 miesiecy juz ale nie ma jej nigdzie. Całe rowery sie pojawiaja ale ja szukam samej ramy. Jezeli mialbys informacje ze ktos sprzedaje to daj znac;)
-
-
Re: Sprowadzenie uzywanej ramy z zagranicy? jak?
sory ale te posty ktore sa to ja pisalem i nikt nic nie zmienial
pietryna, za 1800zł do kanady to w jedną stronę polecisz.
najprościej jest na ebayu, tylko trzeba płacić paypalem co się równa mniej korzystne przeliczniki $
i trzeba się dogadać, żeby gość wysłał jako prezent z małą wartością, a nie każdy się na to zgodzi, w szczególności sklepy i inne firmy
kupowałem już z hongkongu, USA i powiem, że ebay jest wiele bezpieczniejszy niż allegro, m.in dlatego że gość dostaje kase dopiero po wysłaniu pozytywnego komentarza
wadą są wysokie ceny usług kurierskich, a wysyłać ramę przez pół świata może kosztować, myślę, nawet kilkaset złotych
najprościej jest na ebayu, tylko trzeba płacić paypalem co się równa mniej korzystne przeliczniki $
i trzeba się dogadać, żeby gość wysłał jako prezent z małą wartością, a nie każdy się na to zgodzi, w szczególności sklepy i inne firmy
kupowałem już z hongkongu, USA i powiem, że ebay jest wiele bezpieczniejszy niż allegro, m.in dlatego że gość dostaje kase dopiero po wysłaniu pozytywnego komentarza
wadą są wysokie ceny usług kurierskich, a wysyłać ramę przez pół świata może kosztować, myślę, nawet kilkaset złotych
Ja już coś o tym słyszałem. Tzn że facet ma zablokowaną kasę dopóki nie zarejestruje przesyłki, ale coś mi się wierzyć nie chce. Kumpel z Kanadyjczykiem robił interes i dostał od niego mniej więcej info, że nie może wziąć kasy dopóki nie wyśle przesyłki. Czytałem też coś o tym w necie ale nie było konkretów.
A co do prowizji to czytałem że 3% doliczają.
A co do prowizji to czytałem że 3% doliczają.
To bzdura, żaden amerykaniec tudzież inny kanadian man nie czekałby na kasę 2 miesiące (tyle płynie przesyłka) zwłaszcza że po miesiącu możesz domagać się zwrotu pieniędzy poprzez eBay za brak przesyłki 
Kasę sprzedający dostają od razu i raczej nie oszukują (choć zdarza się że stan przedmiotu jest trochę gorszy niż wynika z opisu). Tyle że jeśli nie masz kogoś kto ci to wyśle z USA bądź Kanady, to masz pewne cło (14%) i 23% VAT.
Jak to wszystko pojmiesz i dalej będzie taniej: ryzykuj
P.S. Cło liczy się od ceny towaru z wysyłką (tak, tak) i do tego wszystkiego dodaj 23% VAT

Kasę sprzedający dostają od razu i raczej nie oszukują (choć zdarza się że stan przedmiotu jest trochę gorszy niż wynika z opisu). Tyle że jeśli nie masz kogoś kto ci to wyśle z USA bądź Kanady, to masz pewne cło (14%) i 23% VAT.
Jak to wszystko pojmiesz i dalej będzie taniej: ryzykuj

P.S. Cło liczy się od ceny towaru z wysyłką (tak, tak) i do tego wszystkiego dodaj 23% VAT