Sprowadzenie uzywanej ramy z zagranicy? jak?

kunic4
Kontakt:

Re: Sprowadzenie uzywanej ramy z zagranicy? jak?

Post autor: kunic4 »

Treka sessiona 88 tylko rocznik 2009. Szukam jej w Polsce od 3 miesiecy juz ale nie ma jej nigdzie. Całe rowery sie pojawiaja ale ja szukam samej ramy. Jezeli mialbys informacje ze ktos sprzedaje to daj znac;)
exbikerman

Post autor: exbikerman »

Co ty myślisz że piotrex to taki dobry duszek który tylko czeka żeby komuś pomóc :evil:

Mody to mogą sobie robić prywate, a zwykli użytkownicy już nie ?
Co może jeszcze dostane kolejne ostrzeżenie ?
Fly, fly, fly so high
exbikerman

Post autor: exbikerman »

Ładnie piotrex poleciałeś po bandzie.

Nie dość, że po czasie usunąłeś swój post, który jednoznacznie był twoją prywatą (za co inni użytkownicy dostają ostrzeżenia), to jeszcze edytowałeś i dodałeś swoje słowa do postu kunic4

gratuluje cwaniactwa !
Fly, fly, fly so high
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

owszem usunalem swojego posta,natomiast nic dodawalem.
dziekuje i pozdrawiam.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
kunic4
Kontakt:

Re: Sprowadzenie uzywanej ramy z zagranicy? jak?

Post autor: kunic4 »

sory ale te posty ktore sa to ja pisalem i nikt nic nie zmienial
Juicy360
Kontakt:

Post autor: Juicy360 »

pietryna, za 1800zł do kanady to w jedną stronę polecisz.
najprościej jest na ebayu, tylko trzeba płacić paypalem co się równa mniej korzystne przeliczniki $
i trzeba się dogadać, żeby gość wysłał jako prezent z małą wartością, a nie każdy się na to zgodzi, w szczególności sklepy i inne firmy
kupowałem już z hongkongu, USA i powiem, że ebay jest wiele bezpieczniejszy niż allegro, m.in dlatego że gość dostaje kase dopiero po wysłaniu pozytywnego komentarza
wadą są wysokie ceny usług kurierskich, a wysyłać ramę przez pół świata może kosztować, myślę, nawet kilkaset złotych
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Juicy360 pisze:m.in dlatego że gość dostaje kase dopiero po wysłaniu pozytywnego komentarza
pewien jesteś? Pierwsze słyszę o czymś takim...

Paypal dolicza 10gr do aktualnego kursu, przynajmniej tak jest w przypadku zamiany na funty brytyjskie.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja już coś o tym słyszałem. Tzn że facet ma zablokowaną kasę dopóki nie zarejestruje przesyłki, ale coś mi się wierzyć nie chce. Kumpel z Kanadyjczykiem robił interes i dostał od niego mniej więcej info, że nie może wziąć kasy dopóki nie wyśle przesyłki. Czytałem też coś o tym w necie ale nie było konkretów.

A co do prowizji to czytałem że 3% doliczają.
misio_de
Kontakt:

Post autor: misio_de »

To bzdura, żaden amerykaniec tudzież inny kanadian man nie czekałby na kasę 2 miesiące (tyle płynie przesyłka) zwłaszcza że po miesiącu możesz domagać się zwrotu pieniędzy poprzez eBay za brak przesyłki :)

Kasę sprzedający dostają od razu i raczej nie oszukują (choć zdarza się że stan przedmiotu jest trochę gorszy niż wynika z opisu). Tyle że jeśli nie masz kogoś kto ci to wyśle z USA bądź Kanady, to masz pewne cło (14%) i 23% VAT.

Jak to wszystko pojmiesz i dalej będzie taniej: ryzykuj :)

P.S. Cło liczy się od ceny towaru z wysyłką (tak, tak) i do tego wszystkiego dodaj 23% VAT
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Cło to 3% a nie 14.

Jest różnica między rejestracją wysyłki, a oczekiwaniem aż paczka dojdzie do odbiorcy...
Juicy360
Kontakt:

Post autor: Juicy360 »

mi raz sprzedający z ebaya napisał, żebym wystawił komentarz, bo on kasy jeszcze nie dostał..
przesyłka nie płynie 2 miesiące. max 2 tyg. ale zawsze może sie zawieruszyć przesyłka w poczcie polskiej na miesiąc, dwa - sam tak miałem
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Juicy360 Poczta Polska ogarnia bardzo szybko paczki, jeden dwa dni i paczka jest na 2 końcu Polski. Co do wysyłek zza oceanu - dostaję reguralnie paczki od ponad 10 lat i zawsze idzie to do mnie 30 dni +/- ze 2.
ODPOWIEDZ