Adapter post mount na is
-
- Kontakt:
Adapter post mount na is
Witam potrzebuje adapter do hamulca tarczowego z post mount na is. Mam hamulec julie magura i tarcze 180mm
-
- Kontakt:
O rozstaw może rzeczywiście się zagalopowałem, ale wyobraź sobie że będzie różnica jak adapter będzie w miejscu PM tworzył mocowanie IS, czyli ten sam kąt i położenie co standardowe IS, a był przystosowany pod konkretną tarczę.
http://www.bikeserwis.pl/files/adapter- ... is--pm.jpg ten mi przypomina coś takiego. mimo że jest napisane że pod tarczę 180. Poza tym spróbuj przykręcić ten adapter do PM 8". Na pewno będzie wszystko grało.
A adaptery dla mnie to śliska sprawa bo nie mogliśmy z kumplem przykręcić hamulca avida do PM 6" z adapterem Accenta PM->PM 8".
http://www.bikeserwis.pl/files/adapter- ... is--pm.jpg ten mi przypomina coś takiego. mimo że jest napisane że pod tarczę 180. Poza tym spróbuj przykręcić ten adapter do PM 8". Na pewno będzie wszystko grało.
A adaptery dla mnie to śliska sprawa bo nie mogliśmy z kumplem przykręcić hamulca avida do PM 6" z adapterem Accenta PM->PM 8".
Adapter pm na is występuje tylko do amorów mającuch oryginalnie tarczę 160mm bez adaptera i konwersja jest możliwa do is 180mm i 203mm
Także do najnowszych amorów gdzie ma się pm i montaż hamulca pod 203mm bez adaptera się to nie nadaje.
Istnieje również możliwość, że trzeba będzie lekko podpiłować adapter bo dedykowane jest to głównie do xtra pod is i do niego na 100% pasuje.
Także do najnowszych amorów gdzie ma się pm i montaż hamulca pod 203mm bez adaptera się to nie nadaje.
Istnieje również możliwość, że trzeba będzie lekko podpiłować adapter bo dedykowane jest to głównie do xtra pod is i do niego na 100% pasuje.
Tak ale ktoś coś nie do końca przemyślał konstrukcję tego adaptera. Tzn widziałem że ludzie mają to przykręcone, ale chyba niezłym kosztem. Jak byśmy nie próbowali to albo śruby się nie chciały ułożyć albo gdzieś coś odstawało. Adapter avida rozwiązał problem od razu.Vin_OSW pisze:Stosowaliście te podkładki do regulacji tri-cośtam hebla?
Co do adaptera... cóż to będę musiał przymiarkę zrobić w takim razie, bo kupię na allegro i gówno nie będzie jeszcze pasować...