mam problem z korbą, niestety po każdej jeździe zaczyna latać na boki, od strony blatu

giantatxonedh pisze:zważaj co piszesz bo to forum gdzie jest kupa ludzi a twoje słownictwo mówi o tobie...
To działa w dwie strony kolego...giantatxonedh pisze:ważniejsze żeczy
Święte słowa.Bombell pisze:O sprzęt trzeba dbać zawczasu a nie jak trwoga to do Boga.
Fajne masz patenty - jak wszystko załatwiasz za pomocą gwoździa i masz "pedało" w rowerze to szczerze Ci współczuję.giantatxonedh pisze:Polecam i mam nadzieję że temat chyba do zamkniecia bo ten filmik wystarczająco ci opowie jak to zrobić..
A dokładnie który produkt firmy Loctite? ten zabezpieczający gwinty czy jakiś inny?"Trochę smaru, żeby metal o metal nie tarł, loctite na gwint, mocno przykręcić i nie masz żądnego problemu.
No niestety ale rower kupiłem używany a luzy na korbie dostałem w gratisie :P dlatego mam czym się martwić ;]"Jeśli ktoś tego z nową korbą nie zrobił i ma teraz luzy no to niech się martwi.
Czyli to tylko problem z odkręcającą się śrubą - nic groźnego. Jak chcesz się z tym uporać po kosztach to weź kawałek nitki i owiń delikatnie gwint - powinno ogarnąć i zapobiec dalszemu luzowaniu się śrubyschaaab pisze:Chciałbym zaznaczyć, że po dokręceniu korby, nie ma luzów, więc nie lata mi prawa strona na boki, ale po całodniowych szaleństwach zaczyna odkręcać się śruba.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość