Przygoda z DH na ht
Re: Przygoda z DH na ht
nasuneło mi się jeszcze jedno pytanie... do jakiej ramki moge włożyć amorka tak żeby miał ze 170-180 mm skoku? 1 czy 2-pólka??
NS Surge + Travis 150, poezja, 2 lata na takim sprzęcie albo i nawet wiecej i świetny sztywniaczek do DH, a do FR to już wogole. Travisa teraz ciężko dostać, więc możesz domaina 160 przyjąć. Jeszcze ludzie sobie pitbulle z domainami chwalą.
A takie duze amortyzatory do sztywniaka to średni pomysł jak dla mnie. Troszke bez sensu.
ja jeździłem na sztywniaku 4,5 roku i kolana, kostki, kręgosłup mówią do mnie jak nimi ruszam "skończ z tym rowerem" ; d
A takie duze amortyzatory do sztywniaka to średni pomysł jak dla mnie. Troszke bez sensu.
ja jeździłem na sztywniaku 4,5 roku i kolana, kostki, kręgosłup mówią do mnie jak nimi ruszam "skończ z tym rowerem" ; d
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mam Surge M z Foxem 36 i jest to na prawde fajna ramka, ma super geo. Pozatym nie jest "klocem" jak cock. Na początku to jest bardzo ważne, żebyś nauczył się techniki i panowania nad rowerem a nie żeby to rower Ciebie ciągnął.
Amor 160 mm skoku max do takiego rowerka i gitara!
Amor 160 mm skoku max do takiego rowerka i gitara!
-
- Kontakt:
Widzę że większość jeździ na Pitbull-u. Otóżja ujeżdżam Amstaff-a z Pike 426 - 140 mm skoku. Rame ma geometrie idealną. Kierownica Sunline V1 Flat i mostek Quark Pro 40mm. Rama miód malina.
to się raczej zdecyduje na pitbulla, a jaki rozmiar ramy 14 nie będzie za mała? a no i amor tam proponują do max 150 mm więc jaki dobrać? jak dobrać amor w taki sposób aby był że tak powiem "dość długi" do główki ramy? no bo jak wybiorę za długi to chyba pozmieniają się kąty? Jeśli możecie wytłumaczcie mi to także, ewent. odeślijcie do tematu 

-
- Kontakt:
pietryna no chyba jednak w tym wypadku nie wiesz o czym piszesz.
public zależy ile masz wzrostu ja z 191 jeździłem na 16'. Co do amora masz odpowiedzi wyżej: Domain, Travis, Fox 36, Z150 (jak dorwiesz), 55, 66, pike wszystko zależy ile możesz wydać na amora
public zależy ile masz wzrostu ja z 191 jeździłem na 16'. Co do amora masz odpowiedzi wyżej: Domain, Travis, Fox 36, Z150 (jak dorwiesz), 55, 66, pike wszystko zależy ile możesz wydać na amora
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
176 cm, pisałem że ewent. rower moge skończyć składać w przyszłym roku tak do 3500- 4000 max
Litera - to mnie uspokoiłes;)
Wiem o czym piszę. Cocker jest tak krótką ramą że ja pierdolę...
Mam 184cm wzrostu i w cocainie 16" która ma górną rurę 580mm tłukłem kolanami w kierę. Poziomo to bo ja wiem... 610mm nawet może być. Nie da się tego wyliczyć niestety z danych które są w necie. U siebie też tłukłem jak wsiadłem i nadal potrafię tłuc jak się zapomnę, a mam tylko HTT 595mm.
Cocker 16" ma poziomo zmierzoną górną rurę 586mm. Jak osoba mająca 175+ wzrostu mówi że to jest ok to ja nie wiem... Może na bmx trzeba.
Mam 184cm wzrostu i w cocainie 16" która ma górną rurę 580mm tłukłem kolanami w kierę. Poziomo to bo ja wiem... 610mm nawet może być. Nie da się tego wyliczyć niestety z danych które są w necie. U siebie też tłukłem jak wsiadłem i nadal potrafię tłuc jak się zapomnę, a mam tylko HTT 595mm.
Cocker 16" ma poziomo zmierzoną górną rurę 586mm. Jak osoba mająca 175+ wzrostu mówi że to jest ok to ja nie wiem... Może na bmx trzeba.
-
- Kontakt:
ej ale po co 180mm do Pitbulla? w dodatku 14 cali. Pitbull 14" z Domainem 160 to swietna geometria do ścigania sie, kumpel ma i poprostu takiego geo nie widziałem nigdy.
A sam od siebie polecam Surge bo naprawde zajebisty sztywniak, z Domainem 160 i masz dobrą geometrie do prawie że wszystkiego, sam sprawdziłem ; D nie wiem czego na tej ramie nie robiłem ;d
A jak do Pitbulla wrzucisz 180 albo poprostu jakiś wysoki amor to bedziesz miał bardzo wysoki przód i to wcale nie jest jakieś super wygodne
A sam od siebie polecam Surge bo naprawde zajebisty sztywniak, z Domainem 160 i masz dobrą geometrie do prawie że wszystkiego, sam sprawdziłem ; D nie wiem czego na tej ramie nie robiłem ;d
A jak do Pitbulla wrzucisz 180 albo poprostu jakiś wysoki amor to bedziesz miał bardzo wysoki przód i to wcale nie jest jakieś super wygodne
czy pitbull np 2009 a 2010 ma inne kąty?
Kąty były te same, ja też ma pitbula 14 z domainem 180 i przy moich 178 cm jest super.