Nikom - zawsze bezkarny? :)

BikerJG
Kontakt:

Nikom - zawsze bezkarny? :)

Post autor: BikerJG »

Jakis czas temu wypowiedzialem sie w temacie o Slawku Lukasiku:

Co to za idiotyczny temat?
Lukasik to zaden autorytet (dla mnie napewno) chlopak jezdzi szybko i nic poza tym, nie interesuje mnie specjalnie co je na sniadanie, co mysli o sponsoringu w polsce i czy mial wczoraj sraczke..

Kto wpadl na ten pomysl? :P

PS mam nadzieje ze nie urazi nikogo moja szczerosc.

Nie widze tutaj przekroczneia regulaminu a dostalem za ta wypowiedz o ostrzezenie od wielkiego GURU Nikom-a.
Lubie Slawka, super jezdzi itd, ale temat wydal mi sie durny.
Pewnie moj temat zniknie ale spoko - zrobilem screeny.

Pozdrawiam i czekam na UCZCIWE wyjasnienie.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

- Tato, mogę iść pograć w piłkę?
- Nie.
- Dlaczego, jest ciepło?
- NIE PYSKUJ.

Podejście ekipy jest takie: albo siedzisz cicho i masz na nich wywalone, albo spadasz z forum i szukaj lepszego polskiego o tej tematyce. Monopol trzyma nas w pewnym szachu.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

czytałeś w ogóle regulamin że się do niego odnosisz?
NIE CHCEMY WULGARYZMóW!
Nasi moderatorzy beda automatycznie usuwac tresci nieprzyzwoite, obrazliwe oraz wulgarne, a uzytkownik publikujacy je otrzyma ostrzezenie. Stosuj sie do ogólnie przyjetych zasad Netykiety, nie bluzgaj, nie obrazaj, pisz schludnie i rzeczowo.

NIE NARZUCAJ SWOJEGO ZDANIA I NIE OBRAZAJ!
Zakazujemy narzucania swojego zdania innym rozmówcom ze złośliwymi argumentami ad-persona.
I tak regulamin jest tylko zbiorem podstawowych zasad, w domyśle uzupełnia ją kultura osobista, której jak widać Tobie brak.

Sam nie widzę problemu w tym co napisałeś, ale jak. Ostrzeżenie również bym Ci wystawił jakbym akurat na to trafił.
Nie pomyślałeś że wystarczyło wtedy odpisać w stylu w jakim teraz w temacie kulturalnie wyjaśniłeś, zamiast pisać o "sraczce" ?
BikerJG
Kontakt:

SeraaX, przeczytaj leniu (w formie nie wulgarnej) wypowidzi innych, nikt inny nie dostal ostrzezenia, tylko ja.

Poza tym slowo sraczka to wulgaryzm? Bo innego slowa ktore moglo by nim byc sie nie dopatrzylem :)

EZrider, jest tak jak mowisz, ale to troszke niesprawiedliwe i postanowilem napisac ;)
SeraaX
moderator
Kontakt:

podciągam to pod brak kultury;)
temat przeczytałem i widzę że 2 posty (w tym Twój ) które na to zasługiwały dostały ostrzeżenia
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Kiedys byl temat o Kaczynskim i tak wlasnie stracilem pierwsze konto na dh-zone ktore mialem kolo 4 lat, no ale co z tego. nie mozna sie przejmowac, trzeba zalozyc nowe i dalej pisac co sie mysli.

swoja droga faktycznie ten temat o Slawku byl mega glupim pomyslem...
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
BikerJG
Kontakt:

LisuKrakow Nikom od dawna pala niechecia do mnie co nie zmienia faktu ze od szefa szefow wymaga sie uczciwosci.

SeraaX takich wypowiedzi jak moja jest na forum tysiace, nie wydaje mi sie zebym obrazil kogokolwiek lub zachowywal sie w sposob wulgarny, ironiczny owszem.

Nie dajmy sie zwariowac
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

LisuKrakow:
Moze zacytuj swoja wypowiedz z tamtego tematu, bo z tego co pamietam to ona moglaby podpasc nie tylko pod bana, ale rowniez pod kodeks karny.

Chyba ze wolisz, zebysmy zamiast walic bana, zglaszali takie cos od razu do prokuratury? :lol: :lol: :lol:

Ogolnie brak moderacji skutkuje wypowiedziami typu "durne forum dla dzieciakow, wszyscy sie nawzajem obrazaja, zero sensownych wypowiedzi".
Jak tylko sie zaczyna usuwanie najglupszych wypowiedzi, to rowniez zaczyna sie jazda pt. "cenzura! Nie mozna nic pisac!".

Coz, wiem ze dla niektorych fakt, ze wymagamy przestrzegania chociaz podstawowych zasad kultury jest nie do zniesienia... ale wlasnie tego wymagamy i wymagac bedziemy.
Mysle, ze i tak czesto na zbyt duzo tutaj ekipa moderatorska pozwala i sam nie raz odpuszczam uzytkownikom, choc powinienem dac ostrzezenie.

Na koniec dodam tylko, ze jesli tacy jestesmy przeczuleni i dajemy ostrzezenia za byle co, to czemu na ponad 13 000 uzytkownikow, ostrzezonych jest tylko 31?
W tych 31 wlicza sie kilka spam-botow oraz ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BikerJG
Kontakt:

quake dobra, wszystko pieknie ladnie, ale ja wg mnie (odrazu mowie ze nie narzucam nikomu mojego zdania ) dostalem ostrzezenie nie do konca fair. W sumie zaden klopot, nic sie nie dzieje, nie robie wielkiego HALO ale chcialem jedynie podkreslic ze to nie jest ok i moze Nikom byl by laskaw mi je usunac, tak aby wszyscy byli zadowoleni i nikt sie nikogo nie czepial ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

BikerJG Zastanówmy się tak racjonalnie po ludzku dlaczego napisałeś ten post w tym akurat temacie.
Chciałeś pokazać, że jest głupi i nie potrzebny tak?
To teraz zobacz jaki skutek przyniosła twoja wypowiedź, do tematu nic nie wniosła a: podbiła temat na górę, kolejne osoby go zauważą i przeczytają.
Założyłeś kolejny temat wzbudzając jakieś tam poruszenie wokół osoby sławka i tego tematu. Więc efekt totalnie odwrotny od twojego pierwotnego założenia.

Gdybyś nie napisał, temat by nie został podbity i jeśli inni niezadowoleni zrobili by to samo to szybko by zginął nie zostawiając żadnego echa. Nie dostał byś ostrzeżenia i absolutnie wszyscy byli by zadowoleni.

Wniosek, czasami lepiej trzymać język za zębami bo tylko wchodzisz głębiej w gówno z którego chciałeś wyjść.
BikerJG
Kontakt:

Bombell LUBIE SLAWKA LUKASIKA, JEST WG MNIE SUPER ZAWODNIKIEM I FAJNYM GOSCIEM ale temat wydal mi sie bez sensu, nie wazne czy tobie, czy Nikom-owi, wazne ze mi, bo ja napisalem ze jest bez sensu.

Moim celem nie bylo aby temat zniknal, tylko napisalem co o nim mysle, chyba forum jest po to aby moc pisac co ktos mysli?

Przeczytaj jeszcze raz, albo ze 2 razy co napisalem powyzej, dostalem ostrzezenie za to ze napisalem co mysle, nie za wulgarnosc, nie za beszczelnosc. W sumie prawda taka ze dostalem ostrzezenie bo Nikom mnie nie lubi ale to pomijam ;)

Dziwnym trafem przeciwko temu co napisalem stoi tylko zgraja modow :P Polecam uzyc wazeliny ;)

Dobra, wydaje mi sie ze temat mozna zamknac, nic tym nie osiagne, w sumie odrazu bylo wiadomo.

Pozdro!
I next time prosze o wiecej wyrozumialosci i tolerancyjnosci dla czyjegos zdania, bo wg mnie slowo "sraczka" nie jest wulgaryzmem :)
SeraaX
moderator
Kontakt:

No co Ty, nie możemy zamknąć tematu, masz przecież screeny hehe
A odezwali się Ci co siedzą na necie, Nikoma najwidoczniej nie ma ;)

Ja bym Ci dał to samo ostrzeżenie (ale nie ja dałem) nie za wulgaryzm, ale za post nie wnoszący nic do tematu i przede wszystkim niekulturalny, już Ci napisałem że sama opinia jak opinia, każdy ma swoją. Każdy może pisać co chce w pewnych granicach, ale nie JAK CHCE.
BikerJG
Kontakt:

SeraaX 20% postow lamie w "jakis sposob" regulamin forum, jednak moze 1% autorow jest karanych.

Prawda taka ze wszyscy wiemy ze to jest czepianie sie i lekka niechec nikoma do mojej osoby, Ty Seraax jednak nie dales mi ostrzezenia.

Poza tym moj post w temacie dalej jest widoczny i pewnie uderza swoja wulgarnoscia wielu uzytkownikow :twisted: Radze go usunac ;)

Chyba czas skonczyc ta nierowna walke i zamknac temat, chcialem jedynie zwrocic delikatnie uwage co zreszta podziela spora grupa uzytkownikow forum (nie tylko w temacie)

PEACE!
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Dla informacji użytkowników : Słowo ,,sraczka" nie jest wulgaryzmem tylko kolokwializmem jak już, który z powodzeniem moze zastąpić słowo wulgarne, stanowiąc jego że tak powiem bardziej elegancką formę, jednakże, świadczy tak samo o nabytej kulturze osobistej osoby wypowiadającej się ;]
Back in black
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

BikerJG przestań męczyć , idź na rower ....
BikerJG
Kontakt:

Re: Nikom - zawsze bezkarny? :)

ravfr Gdybym mial rower pewnie bym pojezdzil ;P

Poza tym zobaczcie co sie u mnie dzieje :D
Załączniki
3 maja 12:24
3 maja 12:24
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Łoooooooo Jeeeeeeeeezuuuuuuuu :shock: , teraz rozumiem skąd ta depresja :wink: .
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Jak nie rower to jazda na rower lepić bałwana :P
Back in black
ODPOWIEDZ