Kombinezon na Błoto? jak tak to jaki?

rafimax
Kontakt:

Kombinezon na Błoto? jak tak to jaki?

Post autor: rafimax »

Witam co sądzicie o zakupie kombinezonu na błoto w górach?? chodzi mi o taki na ciuchy coś w tym stylu
http://allegro.pl/kombinezon-microgard- ... 22940.html

Następne pytanie jaki kupić ? i czy w ogóle to ma sens??
No ride... No Life...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Latwo sie pruje ale dziala
kubuspunxdh

Re: Kombinezon na Błoto? jak tak to jaki?

Post autor: kubuspunxdh »

załatw sobie kombinezon malarski :) w tym przyjemniej nie będziesz sie czuł jak marchewka w szybkowarze :) mam z tym kombinezonem na codzien Microgard 1500 i po 2 zjazdach jak nie zemdlejesz to potargasz go w cholere...
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Kupujesz w każdym Praktikerze itp sklepach zwykły` kombinezon malarski w rozmiarze odpowiednim dla siebie i zapłacisz za to parę złotych (przeważnie są białe i granatowe). Więc nie kupuj jakichś specjalnych, bo to wyrzucone pieniądze. A malarski chroni od błota bardzo skutecznie, przynajmniej trening będziesz miał w suchych ciuchach i dzięki temu nie zmarzniesz - prania także mniej będzie.

Re: Kombinezon na Błoto? jak tak to jaki?

Post autor: kubuspunxdh »

Roman_Maxx pisze: Więc nie kupuj jakichś specjalnych, bo to wyrzucone pieniądze. A malarski chroni od błota bardzo skutecznie, przynajmniej trening będziesz miał w suchych ciuchach i dzięki temu nie zmarzniesz - prania także mniej będzie.
świete slowa i dosłownie :D
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

kocham te sznureczki i kolejnosc !

zawody w wisle- kal niemilosierny

dwa dni ptem w poludniowej polsce i polnocnej snieg deszcz i kupa

No to temat jaki kombinezon na kal kupic! EPIC!
Karpiel i Duncon to moje zycie
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

A wygląda to tak :D :

Obrazek

Nie zmienia to faktu że działa, choć ciekawe czy przypadkiem nie stawia to dużych oporów powietrza... W końcu duży spadochron się robi.
rafimax
Kontakt:

Chciałem usłyszeć kilka opinii bo nigdy z tym do czynienia nie miałem, a że temat na czasie to może i inni skorzystają. ;)

Ten gość z foty ma podarty i dla tego tak powietrze łapie. Co do oporów to do prosów nie należę i takie opory mi nie będą przeszkadzały na szczęście żeby dla fanu pośmigać
No ride... No Life...
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Ja osobiście zainwestowałbym w jakiś lepszy, który będziesz mógł prać a nie tylko na raz. Na allegro jest tego pełno. Najlepiej chyba dwuczęściowy bo w pelerynce niewygodnie i krępuje ruchy. Malarski byłby dobry ale tworzywo z jakiego jest wykonany bardzo szybko się niszczy, jedna gleba/zahaczysz o coś i dziura. Razem z 2 kolegami mieliśmy takie na JRD w 2009, III edycja, kto był ten wie jaka była pogoda :D Tam malarskie poległy bardzo szybko.

Jak chcesz zarobić to kup ok 10 takich malarskich i sprzedawaj na zawodach :D My mieliśmy jeden zapasowy, który został sprzedany za dwu krotność sklepowej ceny :)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
rafimax
Kontakt:

na pierwszej edycji było jeszcze lepsze błotko w tamtym roku i irytowało mnie czyszczenie wszystkiego na sobie po takiej akcji dla tego szukam rozwiązania
No ride... No Life...
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Jeśli kombinezon...to tylko IXS...może i kosztuje 240zł ale można go poszyć...a sam w sobie jest nieprzemakalny.
http://ixs.gregorio.pl/produkty/odziez_ ... y_rain.php
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Spaced
moderator
Kontakt:

Noldorek pisze:Jeśli kombinezon...to tylko IXS...może i kosztuje 240zł ale można go poszyć...a sam w sobie jest nieprzemakalny.
Wole kupic za pare zl i wywalic po dniu jazdy. Musialbym 30 razy w mega kale jezdzic zeby mi sie to oplacilo. I prac nie musze 1 razowki ;)
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Spaced kilka razy miałem przyjemność jeździć przez kilka dni podrząd w mega syfie i taki nieprzemakalny kombinezon jest nieoceniony ! ! !

Kombinezon malarski jest do pierwszej gleby, potem tylko przeszkadza...
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

http://i.obrazky.pl/szambonurek-608-OBRAZKY.PL.jpg Z wbudowanym kaskiem oraz zintegrowanymi goglami :D
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

ablee pisze:Kombinezon malarski jest do pierwszej gleby, potem tylko przeszkadza...
Nikt glebic nie kazal ;) BTW. Bez przesady 2-3 zaliczam do zniszczenia ;)
rafimax
Kontakt:

Widzę że temat się rozwija, jednak za cenę ponad 200zeta można sobie kupić 25 jednorazowych więc nie widzę potrzeby kupowania drogiego bo jak wyglebie parę razy to w obszarpanym i pozaszywanym trochę przypał jeździć :D a tak do kosza podarty i następny proszę 8-)
Pytanie się nasuwa jaki tani kombinezon kupić??
No ride... No Life...
KUPERnick
Kontakt:

Post autor: KUPERnick »

Zwykły kombinezon malarski z nie jest powlekany folią, co w efekcie daje to, że jesteś cały mokry, ale mniej brudny. Do tego łatwiej się drze. Polecam nasz wynalazek -> podpis.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

KUPERnick nie dosć ze ciemne to jeszcze nie oddycha. Latem to można ładnie się w tym upocić....
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ