Stery
Stery
Siema otóż wpadłem na drzewo przednim kołem i mnie wywaliło w bok , ale okej potem podnoszę rower i są luzy w sterach , rozebrałem stery ustawiłem jeszcze raz i luzów nie było a po dzisiejszej jeździe. Czyli Hopki . Znowu są luzy . Czyli rozumiem przez to ze mam wymienić stery ? czy to może coś innego . luzy czuję gdy ruszam kierownicą w przód i w tył . Czekam na odpowiedzi 

Re: Stery
To podpowiem trochę bo jak ruszam to luz widać przy dolnym łożysku który jest w ramię . czy w sterach są 2 łozyska 1 na górze a 2 jest na dole na zewnątrz nawet przy amortyzatorze myślę że wiesz o co chodzi i to się całe rusza ...a i dodam ze po podniesieniu kierownicy i ogółem całego koła 3 cm nad ziemię i puszczeniu go słuchać metaliczne strzelani tak jak by właśnie w sterach .
-
- Kontakt:
ja mam dokladnie to samo. chrupie aż straszy. podczepie sie pod temat 

-
- Kontakt:
nowe stery
-
- Kontakt:
No najwyżej pod jadę jutro czy pojutrze . a i jeszcze dziwne . bo rozebrałem stery ustawiłem ładnie zakręciłem luzów nie ma . Tylko przy skręcie kierownicy są czasem jakieś strzały. ;/
No ja mam podobną opcję ze sterami, luz na dolnym łożysku, rozebrałem i wianuszki i miski wyglądają dobrze, a luz jest dość wyczuwalny...
Jak założę nowe stery, to będę mógł je potem przełożyć do drugiej ramy?
@DOWN
Próbowałem, MOCNIEJ skręcić i bez efektu... ;/ Jestem pewien, że to na łożysku, bo rura sterowa i korona w porządku, miski siedzą ścisło w ramie więc...
Jak założę nowe stery, to będę mógł je potem przełożyć do drugiej ramy?
@DOWN
Próbowałem, MOCNIEJ skręcić i bez efektu... ;/ Jestem pewien, że to na łożysku, bo rura sterowa i korona w porządku, miski siedzą ścisło w ramie więc...
-
- Kontakt: