Manitou Nixon Comp

biker1997
Kontakt:

Manitou Nixon Comp

Post autor: biker1997 »

Witam!!
Mam zamiar kupić Manitou Nixon Comp z tłumikami TPC+ i chciałbym się dowiedzieć ja ten amorek pracuje i jak jest z serwisowaniem i zawodnościom.
Proszę o pomoc!!
Pozdrawiam
Skwarek
Kontakt:

Post autor: Skwarek »

Mam właśnie takowego ,rocznik 2005. Pod waga 68kg chodzi całkiem nieźle, co do serwisu to działa wyśmienicie przez jakiś miesiąc a później już praca troszeczkę spada, ale ja tak jeździłem 2 lata i nie pogorszyła się zbytnio. Uszczelki co 2-3 lata zmieniać trzeba. Nic z niego nie ciekło i nie miałem żadnych problemów przez ponad 4lata użytkowania.
hmm
jajokso
Kontakt:

Post autor: jajokso »

Mam travisa z tpc+ i to jest ten sam amortyzator, ma troche inne gabaryty.
Praca jest bardzo fajna, ale jak wspomniał kolega wyżej to po miesiącu od serwisu już troszke gorzej, zależy gdzie kto jeździ, np. moja miejscówka to sam pył i zawsze przy serwisie wylewa sie kisiel ładny. Serwis jest nawet prosty, po okolo 3 latach użytkowania zaczął mi sie troche tłumik pieprzyć, mianowicie wsysa mi olej smarujący do tłumika, ale jak sie serwisuje często to nie jest to jakiś duży problem.
Shibby
Kontakt:

Post autor: Shibby »

Ja smigałem na shermanie flick z TPC+ i byłem z niego zadowolony do czasu jak zmieniłem go na domaina...
No niestety mańki trzeba często serwisować bo po jakimś czasie strasznie mulą ;/
Polecam używać finishline semi bath do smarowania, spisuje się o wiele lepiej niż normalny.
Tylko nie jestem pewien czy smarowanie jest to samo co w nixonach :P
ODPOWIEDZ