Hardtail typowo dh do około 10 000zł
-
- Kontakt:
Hardtail typowo dh do około 10 000zł
Witam. Jestem "nowy" na forum dh-zone.pl, moja waga to 60kg i wzrost 170cm i chce zacząć przygodę w dh. Nie znam się jeszcze za bardzo na częściach rowerowych więc sięgam po rade i proszę Was o wypasanie kompletnej listy części by złożyć hard-a. Czy DunCon Cocker jako kokpit nadawała by się?
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Hardtail typowo dh do około 10 000zł
Rozważałem już taką opcje ale zamierzam startować w zawodach, więc myślę że nie mam zbytnio dużych szans na zdobycie miejsca w czołówce w kategorii full ponieważ mam już 19 lat i zerowe doświadczenie.
ciekawa motywacjaxleonidasx pisze:Rozważałem już taką opcje ale zamierzam startować w zawodach, więc myślę że nie mam zbytnio dużych szans na zdobycie miejsca w czołówce w kategorii full ponieważ mam już 19 lat i zerowe doświadczenie.

Tak serio , przekonaj się czy w ogóle chcesz jezdzic , przy okazji nabierzesz doświadczenia , HT za dyche to dość cudaczna zachcianka.
Re: Hardtail typowo dh do około 10 000zł
Jak masz zerowe doświadczenie to po co na zawody chcesz jeździć?
Jeździj dla frajdy i zabawy.. a do tego wystarczy ht do 3 klocków a za resztę kup rocket fuel i double blasta 

Na wstępie chciałem Ci pogratulować - forum podczytuję od roku (chyba) 2003, przeżyłem najazd Evera (czy jak mu tam było) etc., a Tobie i tak udało się zmieścić w czołówce idiotycznych postów! Przechodząc do meritum:
1. mając 10 000 celuj w nowego fulla - będzie Ci się lepiej niż na ht jeździć, a świadomość posiadania gwarancji (przy być może błędnym założeniu, że sam przy rowerze niewiele jesteś w stanie zrobić) pozwoli Ci na jazdę bez obaw. (nie wierz w to, że na ht złapiesz technikę - zaliczyłem przesiadkę z ht na fulla i powiem Ci, że sporo rzeczy musisz ogarniać od nowa - więc przy takim budżecie jest to zupełnie nieopłacalne).
2. Twoje nastawienie jest powalające - myślisz, że sprzętem jesteś w stanie nadrobić lata treningu? Pierwsza lepsza ścianka czy większy drop spowoduje najprawdopodobniej szaleństwo w Twoich spodniach, a jeśli mimo to będziesz cisnąć na siłę to szybciej niż na podium trafisz na intensywną terapię. Zabierz się za to na spokojnie - kup dobry sprzęt ćwicz intensywnie (ale na miarę swoich możliwości) wybierz się na jakiś obóz i może (o ile okaże się, że masz do tego iskrę bożą) za kilka sezonów zaczniesz zaznaczać swoją obecność w czołówce. Czy naprawdę uważasz, że zakup najwyższego modelu Gibsona zrobiłby z Ciebie z automatu J. Page'a?
1. mając 10 000 celuj w nowego fulla - będzie Ci się lepiej niż na ht jeździć, a świadomość posiadania gwarancji (przy być może błędnym założeniu, że sam przy rowerze niewiele jesteś w stanie zrobić) pozwoli Ci na jazdę bez obaw. (nie wierz w to, że na ht złapiesz technikę - zaliczyłem przesiadkę z ht na fulla i powiem Ci, że sporo rzeczy musisz ogarniać od nowa - więc przy takim budżecie jest to zupełnie nieopłacalne).
2. Twoje nastawienie jest powalające - myślisz, że sprzętem jesteś w stanie nadrobić lata treningu? Pierwsza lepsza ścianka czy większy drop spowoduje najprawdopodobniej szaleństwo w Twoich spodniach, a jeśli mimo to będziesz cisnąć na siłę to szybciej niż na podium trafisz na intensywną terapię. Zabierz się za to na spokojnie - kup dobry sprzęt ćwicz intensywnie (ale na miarę swoich możliwości) wybierz się na jakiś obóz i może (o ile okaże się, że masz do tego iskrę bożą) za kilka sezonów zaczniesz zaznaczać swoją obecność w czołówce. Czy naprawdę uważasz, że zakup najwyższego modelu Gibsona zrobiłby z Ciebie z automatu J. Page'a?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Na fullu ma szanse, ze wszystko pojdzie w zawias i bedzie "ok". Na HT pojdzie w slabe nogi, kregoslup a potem w drzewoTGMJ pisze:? Pierwsza lepsza ścianka czy większy drop spowoduje najprawdopodobniej szaleństwo w Twoich spodniach, a jeśli mimo to będziesz cisnąć na siłę to szybciej niż na podium trafisz na intensywną terapię

http://spinacz86.pinkbike.com/