Hardtail typowo dh do około 10 000zł

jassdh
Kontakt:

Post autor: jassdh »

Spaced Ja myslalem, ze na zawodach chodzi o to zeby zjecha jak najszybciej, a nie po to by miec jak najwolniejszych przeciwnikow. Skladaj fulla.

No ale przyznaj ze jest paru kolesi na sztywniakach co niejednego dobrego kolesia na full'u objeżdżają
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

a Wy dalej ciągniecie ten badziewny temat mimo że autor wypowiedział się od samego początku w jedynie dwóch postach i zamilkł (prowokacja aż w oczy szczypie;) ) . Proponujecie i popychacie pierdoły o KONA'ch zamiast, albo przenieść temat jak ktoś wcześniej zaproponował albo go zamknąć ;)
jassdh
Kontakt:

Post autor: jassdh »

bazooczyskoDH dobrze mówi ! wódki mu dać !
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Przy okazji mi też możecie nalać :P
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Co do cen to patrzę po reszcie modeli, fakt faktem nic tańszego, zjazdowego, nowego z taką ceną katalogową nie wyrwiesz, ale wolę prawie nową używkę albo coś poskładać. Za 10k idzie już coś złożyć.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

10tysięcy i sztywniak? Bez szans, za małe fundusze... dorzuć chociaż z 5tysięcy...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KaKTuSSS pisze:No tak, nowego nic nie kupisz, ale jakbym miał kupić katalog Kony to kupiłbym coś innego niewiele używanego albo poskładał coś samemu ... cena katalogowa nie robi roboty ...
Katalog kony?? WTF?

Swoja droga operator po sezonie tez bedzie w uzywce za mniej. Po prostu dyskredytowanie tego roweru jest dziwne bo pewnie prawie nowki beda w mega cenach, a masz dobra geometrie i na prawde swietne pierwsze recenzje zbiera. Zawieszenie tez wcale gorsze od twojego sunnowskiego byc nie musi. A o katalogowej mowie bo to jedyna cena jaka na razie mozemy porownywac, inaczej to wiesz - apples and oranges

Inna sprawa, ze dalej - po katalogowych cenach zlozysz rower za 10k ? Kupuja w pl nie. Dodatkowo nie kazdy ma czas szukac okazji. Uprzedzeni jestescie bez sensu. Kazdy sie jara ramami podobnymi z innym logo ale jest metka kony to jest problem

;)
jassdh pisze:No ale przyznaj ze jest paru kolesi na sztywniakach co niejednego dobrego kolesia na full'u objeżdżają
Tak ale twoja odpowiedz za bardzo z moja nie ma zwiazku. Po prostu skladanie wolniejszego roweru zeby konkurencja byla lzejsza wydaje mi sie smieszne. Zwlaszcza ze trasy z roku na rok sa coraz trudniejsze i roznica miedzy ht a fullem bedzie sie poglebiac.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Poprostu jestem przewrażliwiony stereotypowym gadaniem i sianiem mitów,bo właśnie na forach się one tworzą. Jasne,że mod jest człowiekim i może wyrażasz swoja opinie,ale to Wy macie największy wpływ na treść i zawartość forum. Gdybym zaczynał to właśnie na wasze wpisy bym zwrócił główną uwagę. Skręca mnie jak słyszę nie kupuj Darta,bo pęka ; nie kupuj Kony,bo są przereklamowane, nie kupuj Marcoka,bo ten rocznik jest ciulowy (lepiej kup z 06, toć to kurna 5 letni amor!!!) , nie kupuj Zumbi, bo pewnie jest krzywo pospawana itp. Wszystkie duże polskie firmy zostały zjechane,a ogrom ludzi na tym jeździ i sobie chwali. Nikt tutaj nie patrzy,że nawet 10 wpisów o trafionej ramce to nic w porównaniu do całej ilości. Tak tworzy się idiotyczne teorie. Zawsze jak ktoś się czepia to mówie,aby zamiast Darta kupił sobie np. nowego Jackala od Santy i już jest po temacie,bo nagle ramka kosztuje tyle ile ma na cały rower. Nie pasi Operator, śmiało kupuj coś innowacyjnego pokroju Evila (gdzie sama ramka kosztuje dużo więcej niż wspomniany rower i firma jak dobrze pamiętam też miałą problemy z jakością ramy). Nasz rynek jest nudny i sterotypowy właśnie przez takie głupie podejście - masa stękania i nic więcej. Co drugi chce mieć w tym kraju kupę kasy i trasy lepsze niż w Whistler. Tylko na gadniu się kończy... Jak ktoś ma cos pokopać to jest wielki ból,a jak próbowałem oficjalnie budować bikepark to było mnóstwo chętnych,a jak przyszło co do czego to było problemem załatwienie choćby 10 podpisów. Tak da się złożyć super rower za dużo mniej,ale nie polecę tego osobie początkującej. Mi szukanie czegoś w ludzkiej cenie zajęło ponad 4 miechy i od tej pory mam dość polskiej obsługi i mentalności,bo to jest miejscami kpina z klienta.
Temat mocno obiegł w bok,ale nie sądze,że to prowokacja,bo ja też co jakiś czas słyszę o chęci budowy wypasionej "zjazdówki " na ht.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
zero100
Kontakt:

Re: Hardtail typowo dh do około 10 000zł

Post autor: zero100 »

cocker + 66/boxxer + hope mono 6 + kiera 780mm i będzie git :) prawie jak zjazdówka. do tego kupisz sobie kask, gogle, ochraniacze, ciuchy i zamkniesz się w 10K ;)
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

zero100 pisze:hope mono 6
Przestarzały syf. Tym bardziej, że autor ie waży 200 kg.
arek92
Kontakt:

Post autor: arek92 »

Mając taki budżet pokusiłbym się o bardziej "egzotyczną" ramę np. SC Jackal, Nikolai ... + 66/Totem a może Bos :D Hamulce Saint/Code do tego jakieś dobre koła itp. :D
Bike http://url9.pl/27cba0
Sprzedam:Destroyer+napęd Truvativ i inne http://tnij.com/mn
ODPOWIEDZ