[amortyzator] Fox 36 Talas rc2
[amortyzator] Fox 36 Talas rc2
Witam, mam na oku fox'a 36 talasa rc2 z 2009. moge dostac nowke za 1200
Moze ktos sie wypowiedziec o jego pracy? Czy lepiej szukac Van'a. Chociaz zmiana skoku by byla fajna:P Czy lepiej szukac np Marzocchi 55?
Pozdrawiam
Moze ktos sie wypowiedziec o jego pracy? Czy lepiej szukac Van'a. Chociaz zmiana skoku by byla fajna:P Czy lepiej szukac np Marzocchi 55?
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/6771480/?s5
Re: [amortyzator] Fox 36 Talas rc2
Mam go od 3 lat i naprawdę polecam .
Praca jak na te lata i powietrze jest OK ale jak na nim pojeździsz trochę i będziesz chciał jeździć nim w DH to raczej wolałbym sprężyne.
Talas ma za wolna pracę przy małych prędkościach, albo ustawisz w nim 50psi i jest super czuły za to dobija do końca na byle wyskoku albo 70psi i do szybkiej jazdy idealny ale na małych korzeniach nawet się nie ugnie.
Acha pilnuj komory powietrznej , jest w niej mało oleju a bardzo dużo powierzchni uszczelek , które potrzebują ten olej.
Ja wlałem tam rzadki olej ( fox zaleca float ) i praca o niebo lepsza !!!
Ja używam go do AM i jest zajebisty
Praca jak na te lata i powietrze jest OK ale jak na nim pojeździsz trochę i będziesz chciał jeździć nim w DH to raczej wolałbym sprężyne.
Talas ma za wolna pracę przy małych prędkościach, albo ustawisz w nim 50psi i jest super czuły za to dobija do końca na byle wyskoku albo 70psi i do szybkiej jazdy idealny ale na małych korzeniach nawet się nie ugnie.
Acha pilnuj komory powietrznej , jest w niej mało oleju a bardzo dużo powierzchni uszczelek , które potrzebują ten olej.
Ja wlałem tam rzadki olej ( fox zaleca float ) i praca o niebo lepsza !!!
Ja używam go do AM i jest zajebisty
Jo
Re: [amortyzator] Fox 36 Talas rc2
Systemem TALAS .
Pierwszy bodajże miał zakres regulacji 110-160 co 3mm
Drugi mial 110, 130, 160,
A nastepny 120, 160 czy jakos tak .
No i oczywiście też coś było w tłumiku robione ale nie wiem czy dopiero jak FIT wszedł.
Pierwszy Talas jest tak łatwy do rozebrania, że dziecko to powinno zrobić.
W następnych już jest sporo malutkich rzeczy, które po rozłożeniu bez instrukcji trudni złożyć
Pierwszy bodajże miał zakres regulacji 110-160 co 3mm
Drugi mial 110, 130, 160,
A nastepny 120, 160 czy jakos tak .
No i oczywiście też coś było w tłumiku robione ale nie wiem czy dopiero jak FIT wszedł.
Pierwszy Talas jest tak łatwy do rozebrania, że dziecko to powinno zrobić.
W następnych już jest sporo malutkich rzeczy, które po rozłożeniu bez instrukcji trudni złożyć
Jo