[Amortyzator]Jak wybić ślizgi z Boxxera 08r?
[Amortyzator]Jak wybić ślizgi z Boxxera 08r?
Cześć! Mam takie pytanie; Jak wybić górne ślizgi(te znajdujące się pod uszczelką olejową) w Boxxerze z 2008?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
trzeba wykonac sobie cos na wzór tego http://gear.ridemonkey.com/mtb/rockshox ... moval-tool
ja zrobiłem sobie uproszczona wersje tzn. zrobiłem tylko blaszkę i przełożyłem przez nią zwykłą śrubę ( otwor musi byc fasolkowaty). narzędzie umiesciłem w imadle, włożyłem w golen i szarpnałem za amortyzator, tulejki wypadły
ja zrobiłem sobie uproszczona wersje tzn. zrobiłem tylko blaszkę i przełożyłem przez nią zwykłą śrubę ( otwor musi byc fasolkowaty). narzędzie umiesciłem w imadle, włożyłem w golen i szarpnałem za amortyzator, tulejki wypadły
-
- Kontakt:
dlatego zeby przeszło z góry lag, potem blaszke dajesz na prosto i już nie wyjdzie, dopiero jak znowu ją ukośnie dasz?Pedros pisze:( otwor musi byc fasolkowaty)
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE
OK, ślizgi wybiłem i zamówiłem nowe i już przyszły. Ale właśnie mam problem.
Zamawiając je na CRC byłem święcie przekonany że Upper Bushing 32mm to ślizgi ktore sa w goleniach tak jakby na górze czyli te:

A okazało się że Upper to wyższe czyli te które się znajdują na dole czyli:

I mam takie pytanie. Czy takie ślizgi, można śmiało przyciąć u tokarza do wymiarów tych niższych, czy lepiej nie ryzykować i zamówić jeszcze jedne, takie jak mają być?
Przyznam że dalsze wyczekiwanie i brak zjazdówki już mnie trochę dobija :P
Edit: A nie, chyba jednak się nie da, są one pare dziesiątych mm węższe od tych górnych...
Zamawiając je na CRC byłem święcie przekonany że Upper Bushing 32mm to ślizgi ktore sa w goleniach tak jakby na górze czyli te:

A okazało się że Upper to wyższe czyli te które się znajdują na dole czyli:

I mam takie pytanie. Czy takie ślizgi, można śmiało przyciąć u tokarza do wymiarów tych niższych, czy lepiej nie ryzykować i zamówić jeszcze jedne, takie jak mają być?
Przyznam że dalsze wyczekiwanie i brak zjazdówki już mnie trochę dobija :P
Edit: A nie, chyba jednak się nie da, są one pare dziesiątych mm węższe od tych górnych...
-
- Kontakt: