Rower do fr, budżet max 8000zł, ht czy full?

SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

jaro09 pisze:Moim zdaniem Felt ma najlepsze zawieszenie.

Później yt,

natomiast
- Commencal SUPREME 6 (tylko gdzie info o tym rabacie?)
- scott voltage fr20
to jednozawiasówki.
najlepsze bo ty podałes?
ten Felt to typowe enduro raczej. CO do zniżki to przy zakupie za taką kwote to głupie nie poprosić o zniżke bo sklep i tak zarabia na tym dużo $$$ nawet przy zniżce 10%, i nie oszukujmy sie napewno żniżke by otrzymał. A to że 1 zawias to co? Athertonowi jakoś to nie przeszkadza... tyle ode mnie.
Na rowerowym zawsze możesz BH II wziąc z rabatem wyjdzie ci 8100, a za mniejszą kase masz Mondrakera co tez wydaje sie ciekawą opcją, bo z rabatem wyjdzie cie 6000. i masz luźną kase na ewentualny upgrade czy ochronki
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Athertonowi nie przeszkadza bo commencial szczodrze sypnął kasą.

Geometrię i tak mu zrobią jak będzie chciał, a system zawieszenia dla tych zawodników najprawdopodobniej nie ma olbrzymiego znaczenia...
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Kiedy Wy się nauczycie że jednozawiasy są dobre? Jak zawsze panuje moda na to żeby krytykować 1zawias, ludzie mają i jakoś sobie chwalą. Ja w swoim uzzi mam vpp, ale nie jest ono najlepsze, rama jest degresywna na początku, a to wiele bardziej przeszkadza niż usztywnianie się przy hamowaniu, i jakoś nie narzekam.

voltage 20 vr SUPREME 6 vr canyon vr ewentualnie jeszcze BH II
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

i yt. yt to cos niestandardowego, wychodzącego poza ramy forum :D
jakos ten commencal do mnie nie przemawia, wolałbym wiecej skoku.
voltage śmiało:)
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

nie oszukujmy się ten felt nie wygląda na rower do fr i według mnie nie da rady. Nie ma co odradzać jednozawiasu bo taki system nie jest wcale gorszy od innych zawieszeń.
Jak dla mnie zostaje tylko ten commencal i scott jeżeli nie chcesz bawić się w używki ( ja za trochę ponad 8k kupiłem summuma jednorocznego i jestem zadowolony)
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

no jezeli nie 6 to 8:) tez powinno sie po jakims ciekawym rabacie zmiescić w 8tys.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

jaro09 pisze:Moim zdaniem Felt ma najlepsze zawieszenie.

Później yt,

natomiast
- Commencal SUPREME 6 (tylko gdzie info o tym rabacie?)
- scott voltage fr20
to jednozawiasówki.

To żeś się popisał...
jaro09
Kontakt:

Post autor: jaro09 »

GgG lepiej wyrazić swoją opinie niż niż wrzucać posty z cytatem i nie wnosić nic do dyskusji.
Każdy z Nas patrzy na sprawę inaczej - przykładowo ja nie widzę sensu pakować się w rower stricte dh, bo nie mam dużo czasu na jazdę i rzadko bywałem na miejscówkach z wyciągiem. Moim zdaniem lepiej mieć rower pokroju Felta , na którym spokojnie ogarniemy lokalne trasy.

Felta podałem tylko dlatego, że jest w dobrej cenie. Równie dobrym rozwiązaniem jest Mondraker.
www.ects.pl
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

jaro09 pisze:przykładowo ja nie widzę sensu pakować się w rower stricte dh, bo nie mam dużo czasu na jazdę i rzadko bywałem na miejscówkach z wyciągiem.
Przykładowo Ty... Tyle, ze w temacie jest mowa o autorze tego tematu a nie o Tobie. Z całym szacunkiem ale postem powyżej sam nic nie wniosłes do tematu więc nie zarzucaj innym tego czego sam się nie trzymasz ;)

A do tematu... Myślę, że jesli tylko nowe rowery wchodzą w grę to najlepszym rozwiązaniem będzie własnie ten FR20. Jednozawias z nienaganna pracą. Moim zdaniem fajnie się na nim będziesz bawił. Pozdrawiam ;)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jaro09 pisze:Felta podałem tylko dlatego, że jest w dobrej cenie.
a moim zdaniem ten rower jest w dobrej cenie:
http://www.skiteam.pl/rower/Cube/2011-Reaction-GTC-Pro/
karbonowa rama,fajne komponenty-tylko korba do wymiany.
nie jest to rower do fr ani dh,ale jest w dobrej cenie.i fajnie sie na nim jezdzi.

felt ktorego zaproponowales to rower do enduro,fakt ma wysoki klasowo osprzet,ale to nie jest rower do zjezdzania.poza osprzetem liczy sie tez geometria.
ja bym wzial commencala.z nowych,bo za ta kase zlozylbym sobie uzywke na wypasie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

popieram piotrexa, ale jak się uparłeś na nówki to możesz wziąć comerszjala, ale hamulce Ci raczej nie stykną. Zresztą w żadnym rz podanych rowerów oprocz yt nie ma nic fajnego do zatrzymywania. taka moja opinia.
ps. Felta odpuść.
pzdr :D
ODPOWIEDZ