Szprychy!!! Kto się podejmie?
Szprychy!!! Kto się podejmie?
Witam,
Potrzebuję pomocy w dobraniu długości szprych...
Mam Piasty Hope pro 2 na tył i Hope pro 2 evo (2011) na przód, oraz obręcze MTX 33 tył i MTX 31 Przód. liczyłem kalkulatorami, ale wychodzą mi jakieś dziwne rozbieżności.
Czy może mi ktoś pomóc i podać długości szprych??
Potrzebuję pomocy w dobraniu długości szprych...
Mam Piasty Hope pro 2 na tył i Hope pro 2 evo (2011) na przód, oraz obręcze MTX 33 tył i MTX 31 Przód. liczyłem kalkulatorami, ale wychodzą mi jakieś dziwne rozbieżności.
Czy może mi ktoś pomóc i podać długości szprych??
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Szprychy!!! Kto się podejmie?
267 oraz 266mm
Ok dzięki, ale to długości na przód czy tył??
Bo Hope ma kołnierze o różnej wysokości Lewy 56 prawy 54 i odległość od środka piasty też , więc wydaje mi się że muszę kupić cztery rodzaje szprych??
Bo Hope ma kołnierze o różnej wysokości Lewy 56 prawy 54 i odległość od środka piasty też , więc wydaje mi się że muszę kupić cztery rodzaje szprych??
-
- Kontakt:
Na tył
Na przod nie sprawdzalem

No ty jak?
Na przód: ??
A na tył: 266 czy 267 ??
Na przód: ??
A na tył: 266 czy 267 ??
No tak, ale dalej ktoś napisał że jak jest różna odległość od środka piasty i różna wysokość kołnierzy to to się zniweluje ( to jest logiczne ).
Więc niekoniecznie będzie różna po dwóch stronach.
A na ten przód jakie??
Więc niekoniecznie będzie różna po dwóch stronach.
A na ten przód jakie??
Z tyłu wybiera się dwie długości szprych bo szprychy po stronie kasety mają iść prosto w góre, do obręczy a szprychy po stronie hamulca pod kątem i każdy kto logicznie myśli wymyśli że te krótsze to od strony kasety, i dlatego masz dwie długości że jakby były takie same to te od str, kasety by ci zabardzo wystawały w obręczy bo musiałbyś je tak naciągnąćzeby miec proste koło.
Powiedział co wiedział. Czytaj ze zrozumieniem. I od strony kasety nie idą idealnie pionowo...olafns pisze:Z tyłu wybiera się dwie długości szprych bo szprychy po stronie kasety mają iść prosto w góre, do obręczy a szprychy po stronie hamulca pod kątem i każdy kto logicznie myśli wymyśli że te krótsze to od strony kasety, i dlatego masz dwie długości że jakby były takie same to te od str, kasety by ci zabardzo wystawały w obręczy bo musiałbyś je tak naciągnąćzeby miec proste koło.
Wiem że nie wytłumaczyłem tego dokładnie i tak jak powinno być ale chciałem żeby tylko załapał o co chodzi z tymi dwiema długościami. Chyba że bardzo namąciłem to przepraszam 

No spoko, ale ja dalej nie wiem jakie mam kupić szprychy.