[zbroja]Comp vs. Vapor

PiterForce5
Kontakt:

[zbroja]Comp vs. Vapor

Post autor: PiterForce5 »

Witam.
Przymierzam się do zakupu zbroi. Zdecydowałem się na 661 z powodu dużej dostępności ich produktów, pozytywnych opinii i optymalnych cen.
Teraz moje pytanie:
Którą z tych byście mi polecili? Jaką dają ochronę w porównaniu do siebie?
Czy warto dopłacać do droższej?
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57603
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57602
Ogólnie to jestem prawie zdecydowany na Vapora ale chcę się dopytać czy nie lepiej wziąć tańszej.
Pozdrawiam
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Ostatnio, z miesiąc temu kupiłem Vapora. Naprawdę przyjemna zbroja, co do ochrony teoretycznie powinna być na dość dobrym poziomie, ale nie miałem okazji jeszcze jej testować i mam nadzieję, że w przyszłości nie będę miał także takich przyjemności :)

Zakładam ją zazwyczaj bezpośrednio na siebie, a na nią jakąś koszulkę, i tutaj miłe zaskoczenie, nic nie drapie, nie przeszkadza, prawie jak by jej nie było. Fajnie się trzyma duża możliwość zakresu regulacji w "pasie", dość przewiewna. Polecam
PiterForce5
Kontakt:

Post autor: PiterForce5 »

Wielkie dzięki za odpowiedz, nie ukrywam że była pomocna.
Prosił bym żeby się jeszcze ktoś wypowiedział.
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Nie wiem jak ten Comp, ale kupiłem początkiem sezonu tego Vapora i 1,5 tygodnia temu przekonałem się o skuteczności tej zbroi. Wcześniej nie miałem poważniejszych upadków. W górach na trasie skoczyłem i niestety wylądowałem przednim kołem na małym pniu i wybiło mnie do przodu i wylądowałem barkiem i głową na boku. Gdyby nie zbroja to bym pewnie chodził teraz zagipsowany przez złamany obojczyk. Wprawdzie bark do dzisiaj mnie jeszcze boli, ale powoli już przestaje. Ma spory zakres regulacji i w jest w miarę przewiewna, ale coś mi się wydaje, że rzepy na łokciach mogą się szybko "wyrobić". Ma długiego i szerokiego żółwia...

Nie mam do czego jej porównać, bo wcześniej w jeździłem w Buzerze Fox'a
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
makulat0r
Kontakt:

Re: [zbroja]Comp vs. Vapor

Post autor: makulat0r »

A przymierzales? Odnosze wrazenie ze zbroja Vapor zostala uszyta pod chudzielcow z dlugimi rekoma. Sredniowygodnie lezy w dolnych partiach (pas nerkowy).
Sert93
Kontakt:

makulat0r pisze:Odnosze wrazenie ze zbroja Vapor zostala uszyta pod chudzielcow z dlugimi rekoma. Sredniowygodnie lezy w dolnych partiach (pas nerkowy).

Rzeczywiście, ramiona zbroi są dość długie, jednak w niczym to nie przeszkadza, spokojnie można pod siebie ustawić, co zapięcia na "pas" ma szeroki zakres regulacji, naprawdę... Nie jestem jakimś chudzielcem, normalna postura, a i tak dość sporo mam skrócony ten właśnie pas.
makulat0r
Kontakt:

Re: [zbroja]Comp vs. Vapor

Post autor: makulat0r »

Zle sie wyrazilem. Nie tyle chudzielcow co waskich w klacie bo jak na klacie dobrze lezy to znowu rekawy za dlugie. A pas nerkowy i caly dol lubi sie nieco podwijac/podnosic w trakcie uzytkowania.
Idealnie nie lezy. Chroni bardzo dobrze.
Sert93
Kontakt:

makulat0r pisze:caly dol lubi sie nieco podwijac/podnosic w trakcie uzytkowania.
Tak to akurat prawda, ale jakoś strasznie się nie podnosi, mnie irytuje notomiast to, że pas z rzepem jest większy od pasa do której rzep się "przyczepia" w związku z czym rzep czepia się też materiału "koszulki?".
ODPOWIEDZ