[Damper] DHX RC4

BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Spaced pisze:Tez mi na dobiciu zeger puscił ale na przedzie i nie byłem zdziwiony czy obrazony. Mocno walniesz to wszystko pójdzie.

Lol, wiec dla Ciebie norma jest ze damper moze sie psuc gdy jest uzywany? Dla mnie napewno nie.
Godryk pisze:powiem tyle ze awarie RC4 jaka wystąpiła u Durin16a Widziałem już koło 20 razy.
Tez widzialem mase zdjec wiec wyadje mi sie ze "normalne" jak pisza inni to nie jest.
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

BikerJG a znasz rzeczy które sie nie psują podczas użytkowania? bo ja nie. Albo są wyeksploatowane albo sie psują:) to normalka.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ale jeśli coś wali w jednym miejscu to ewidentnie to miejsce jest najsłabsze...

Nie jestem pewny w 100% ale jak długo na rynku jest RC4? Ale takim dla ludzi? Sprzęt marzocchi potrafi działać bezawaryjnie przez 10 lat. Oczywiście nie wliczam do tej puli jakichś niedolotów czy grubych wypadków. No a RC4 nie wali się przy wypadku tylko w miejscu które teoretycznie na za duże przeciążenia nie jest narażone. Jest to ewidentna wada konstrukcyjna i bez szemrania powinien być ogłoszony recall.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

BikerJG pisze: Lol, wiec dla Ciebie norma jest ze damper moze sie psuc gdy jest uzywany? Dla mnie napewno nie.
Jak dobicie to dla ciebie praca to zamontuj twardsza sprezyne ;) Inna sprawa, ze chyba powinienes autem przestac jezdzic bo sie psuja od jazdy... Ja dobijam raz na jakis czas ale bez przesady. Raz na rok moze mi sie takie na prawde mocne. Tak to jest wada produkcyjna o czym troyo wspominał, nie wiedzialem o tym ale teraz zacznie sie nagonka na rc4 bezsensowna znowu.
BikerJG
Kontakt:

Spaced pisze:Jak dobicie to dla ciebie praca to zamontuj twardsza sprezyne ;)
Dla mnie dobicie to rzecz normalna w ekstremalnych sytuacjach, po to place tyle kasy, to musi dzialac.
Spaced pisze:Inna sprawa, ze chyba powinienes autem przestac jezdzic bo sie psuja od jazdy...
Wypowiedz w Twoim stylu : "nie nos majtek bo itak Ci sie poprzecieraja " - tylko gdybym ja reklamowal cos do ekstremalnych zastosowan np majtki ktore sie nie przecieraja to nabywca tego by odemnie wymagal.
Spaced pisze:Tak to jest wada produkcyjna o czym troyo wspominał, nie wiedzialem o tym ale teraz zacznie sie nagonka na rc4 bezsensowna znowu.

Bezsensowna bo sam masz RC4? Maja wade konstrukcyjna i wolal bym kupic starego sprawdzonego DHX ktorego nie bede wysylal po swiecie. Wg mnie lepiej mowic o tym wszytskim znajomym dookola bo po co ktos ma kupic taki tlumik a pozniej pakowac paczuszke do USA.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

BikerJG pisze:Bezsensowna bo sam masz RC4? Maja wade konstrukcyjna i wolal bym kupic starego sprawdzonego DHX ktorego nie bede wysylal po swiecie.
Miały wade w pierwszy seriach. Bezsensowna bo to juz nie jest problemem, a bedzie sie ciagnac za nimi jak to zawsze - 1 krótka seria gdzie do kraju 10 modeli przylatuje, a smród na 2 lata jest. Ile osób widzisz z wadliwymi, a ile z dzialajacymi?

A wolisz dhxa ? No cóz ja wole lepiej pracujacy damper. Niz łapać spine, ze jest minimalna szansa, ze na wadliwy model trafie. (a kupujac w sklepie to pewnie teraz juz nawet zadna)
BikerJG pisze: Dla mnie dobicie to rzecz normalna w ekstremalnych sytuacjach, po to place tyle kasy, to musi dzialac.
Żaden damper nie jest liczony na dobicia twarde tak jak zaden rower nie jest liczony na spotkanie z drzewem czy samochód na czołówke.
Prawda jest taka, ze przy wiekszosci dobic nic sie nie dzieje ale walniesz odpowiednio twardo to szanse ze coś puści (mam na mysli prawdziwe twarde dobicie) sa duże. Niezależnie od tego czy jest to rc4 czy kind shock. Sam uszkodziłem moj poprzedni tłumik (naprawda na szczescie okazała sie prosta i tania) przejezdzajac po kamieniu wielkosci przynajmniej połowy koła na pełnej pycie i jakos nie byłem oburzony tym faktem. Walniecie było słychac i czuc, rower do takich rzeczy nie słuzy, nieprzewidziana sytuacja zdarza sie. Masz z tym problem - risse klientów szuka ;)
BikerJG
Kontakt:

Spaced.. Wada to wada, ja bym go nie kupil. Takie jest moje zdanie.
Jak chce zagrac w lotto ide do kolektury.
Durin16
Kontakt:

Post autor: Durin16 »

sam nie robiłem serwisu ... damper był na serwisie w MkBike w gliwicach,
a no też możliwość, spróbuje tak zrobić i zapytać ; )
http://durin16.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ