BikerJG pisze:Bezsensowna bo sam masz RC4? Maja wade konstrukcyjna i wolal bym kupic starego sprawdzonego DHX ktorego nie bede wysylal po swiecie.
Miały wade w pierwszy seriach. Bezsensowna bo to juz nie jest problemem, a bedzie sie ciagnac za nimi jak to zawsze - 1 krótka seria gdzie do kraju 10 modeli przylatuje, a smród na 2 lata jest. Ile osób widzisz z wadliwymi, a ile z dzialajacymi?
A wolisz dhxa ? No cóz ja wole lepiej pracujacy damper. Niz łapać spine, ze jest minimalna szansa, ze na wadliwy model trafie. (a kupujac w sklepie to pewnie teraz juz nawet zadna)
BikerJG pisze:
Dla mnie dobicie to rzecz normalna w ekstremalnych sytuacjach, po to place tyle kasy, to musi dzialac.
Żaden damper nie jest liczony na dobicia twarde tak jak zaden rower nie jest liczony na spotkanie z drzewem czy samochód na czołówke.
Prawda jest taka, ze przy wiekszosci dobic nic sie nie dzieje ale walniesz odpowiednio twardo to szanse ze coś puści (mam na mysli prawdziwe twarde dobicie) sa duże. Niezależnie od tego czy jest to rc4 czy kind shock. Sam uszkodziłem moj poprzedni tłumik (naprawda na szczescie okazała sie prosta i tania) przejezdzajac po kamieniu wielkosci przynajmniej połowy koła na pełnej pycie i jakos nie byłem oburzony tym faktem. Walniecie było słychac i czuc, rower do takich rzeczy nie słuzy, nieprzewidziana sytuacja zdarza sie. Masz z tym problem - risse klientów szuka