Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011

bartek20501988
Kontakt:

Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011

Post autor: bartek20501988 »

witam który z wyżej wymienionych amortyzatorów jest lepszy do dh.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie wiem jak u ciebie z kasą, ale jeśli chcesz nowego, to ja bym na twoim miejscu chyba zastanowił się nad BOSem Idylle, albo i nawet Idylle Rare.

Oba będą dobre. Dla mnie oba nie są wyznacznikiem wytrzymałości, aczkolwiek prędzej zaufał bym chyba foxowi.
PiterForce5
Kontakt:

Post autor: PiterForce5 »

Ten pierwszy odpada bo to jest widelec trekkingowy a ten drugi może podejdzie ale nie daje gwarancji, producent klasyfikuje go do kategorii "Skoki do wody"

Oba są do dh, jeśli bym miał osobiście wybrać to wizą bym foxa, z powodu 40mm górnych lag, nowej powłoki na goleniach oraz świetnej pracy.
Jeśli chodzi o boxxer-a to nie napisałeś o którą wersje Ci chodzi.
bartek20501988
Kontakt:

Re: Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011

ogolnie prosze o wypowiedzi ktore jest amor lepszy,w pracy,i wytrzymalosci
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

To tak jakby porównywać BMW i Mercedesa. Oba mają napęd na tył, obie marki mają i limuzyny i sportowce, oba są drogie, oba można roztrzaskać na drzewie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

PiterForce5 pisze:Oba są do dh, jeśli bym miał osobiście wybrać to wizą bym foxa, z powodu 40mm górnych lag, nowej powłoki na goleniach oraz świetnej pracy.
40mm lagi to wg. mnie wada. Ciensze scianki i ciezszy amor.

Szczerze to najlepszym rozwiazaniem jest kupienie boxxera wc 2011 i dołozenie tam tłumików avalanche. Masz mocny, lekki amor, z mega praca, który wymaga znacznie mniej serwisu od obu opcji.

Chociaz jak kupować chcesz nowe ze sklepu to sugestia Bosa Idylle z polski wcale nie jest głupia bo ceną biją konkurencje.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

PiterForce5 pisze:Ten pierwszy odpada bo to jest widelec trekkingowy
Sporo w tym prawdy, Foxa bierz.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Spaced Kocham jak zawsze polecasz to co sam masz.

Oczywistym dla wielu jest ze lepszy wybor to Fox. Mam 2 kumpli kt teraz kupili fox-y 2011 mimo ze posiadali Boxxery WC 2010 - dlaczego? Bo porownali prace do mojego Fox-a.

Spaced zaraz bedzie pisal o regulacji, tlumikach bla bla bla, Boxxer z tlumikiem avy to nie boxxer. Fox dziala od poczatku do konca, serwis robi sie samemu w domu lub w serwisie za 100zl raz na 2 sezony (mamy tam zamkniety tlumik - olej sie nie brudzi).

Z boxxerem jak z lotto, raz dziala tlumik raz nie, raz jest w nim olej raz nie ma. Znam tez sporo przypadkow luzu na slizgach po kilku miesiacach eksploatacji.

Zaraz zostane pojechany przez uzytkownikow boxxerow od race po wc ;) Nie twierdze ze boxxer to zly widelec, jest nawet swietny ale gdybym mial wybor i cena byla by zblizona wybral bym Fox-a.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

BikerJG pisze:

Spaced Kocham jak zawsze polecasz to co sam masz.

Wole polecac coś co sprawdziłem niż wrzucać rowery których nie posiadam ;)

Swoja drogą amor z tłumikiem avy nie istnieje? Jezdzi sie na moim dobrze i ma same zalety nad foxem ale poniewaz to nie boxxer to nie wolno go kupowac?
Swoja droga za 100zl monety w tłumiku wliczone? ;) A co do przesiadania sie z boxxerów wc 2010 na foxy - sorry ale wiekszosc osób jakie znam nie przeserwisowało ich pozadnie zanim sie przesiadło. Tak to wpadka na 2010 ze strony RSa ale przesiadka przed ogarnieciem amora jest smieszna.

btw. Polecasz bo nie masz rozumiem? ;) Czy bo tylko foxy na sell sa teraz? ;)
BikerJG
Kontakt:

Spaced pisze:Wole polecac coś co sprawdziłem niż wrzucać rowery których nie posiadam ;)
Wszyscy na forum wiedza ze Ty wiesz wszystko o wszystkim, a skad? JEzdziles rzeczywiscie na wszystkim o czym piszesz?
Spaced pisze:Swoja drogą amor z tłumikiem avy nie istnieje? Jezdzi sie na moim dobrze i ma same zalety nad foxem ale poniewaz to nie boxxer to nie wolno go kupowac?
A wiec bartek20501988 do ceny za jaka kupisz boxxera WC dolicz z 1000zl na tlumik ktorego pewnie itak nie bedziesz potrafil ustawic (bez obrazy, ja tez pewnie nie). To tak jak by kupic Fiata i wpakowac mu kabine od Mazdy - bedziemy wtedy miec dobre auto!
Spaced pisze:sorry ale wiekszosc osób jakie znam nie przeserwisowało ich pozadnie zanim sie przesiadło.
Czlowieku miales kiedykolwiek w swoim zyciu fox-a 40? Czy wiesz bo Ci powiedzial Steve Peat?
Ja Fox-a serwisuje sam, sporo uzytkownikow z forum tez, na stronie sa manuale do tego. Aczkolwiek nowego nie serwisuje sie 2 lata, za to Boxxera po 2 latach super latwego serwisu trzeba oddac na wymiane slizgow i poszukac po lesie pokretel bo wypadaja :D
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

BikerJG pisze:Boxxera po 2 latach super latwego serwisu trzeba oddac na wymiane slizgow i poszukac po lesie pokretel bo wypadaja
Hmm chyba mowisz tutaj o troche starszych boxxerach niz o tych co wyszly w '10 a jesli chodzi o pokretla to chyba naprawde nie wiesz jak sa zamontowane ;) od gory sa przykrecone na imbusy a na dole hmm na "sprezynke" wiec nie wiem jak je mozna zgubic

pozdro
wojteqpiotrowski
Kontakt:

Post autor: wojteqpiotrowski »

sprawdx PM:)
[s]avid elixir R komplet igła 500pln+[b]FOX 40rc2 nowy 3000pln[/b]
BikerJG
Kontakt:

MichaelBiker To co pisalem o slizgach tyczy sie 2010+, pokretla wypadaly w rocznikach starszych (ale w tym jest najmniejszy porblem bo mozna je poprostu zdjac po ustawieniu)

Btw, zgubilem w sobote w Spindlerowym Mlynie dolna czesc Gamuta, stwierdzilem ze wjade na gore i przejde trasa, nie znalazlem czesci gamuta bo lezala juz na dole znaleziona przez jakiegos czecha aczkolwiek znalazlem 2 pokretla od boxxera (tlumienie) - moze ktos zgubil ostatnio? :D

Nie twierdze ze Boxxer to zly widelec, tak jak pisalem pracuje naprawde swietnie aczkolwiek gdybym posiadal kase w rece i ktos kazal by mi wybrac "zabieraj Fox-a albo Boxxer-a " zabral bym foxa :P
bartek20501988
Kontakt:

czyli podsumując niech wszyscy uzytkownicy którzy wypowiadali się niech napiszą po jeszcze jednej wypowiedzi krótko i na temat w odp. albo fox 40 albo boxxer 2011, a jezeli juz foxa 40 brac to warto tego 2011 oema czy juz lepiej kashime 2 foxy są z 2011 rok
BikerJG
Kontakt:

bartek20501988 czy problemem dla Ciebie jest przeczytac wszystkie wypowiedzi i zebrac do kupy?

Kashima (sama powloka) nie robi duzej zmiany w pracy wzgledem nie Kashimy (moje odczucia), jesli masz doplacic malo - doplac, jesli wiecej - zastanow sie.
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

Jesli chodzi o foxa 2011 w wersji z Kashima czy tez bez to wg mnie roznicy nie ma zadnej.

Jesli chcesz ograniczyc koszty to kashime odpusc,
jesli to nie gra roli to bierz Kashime bo wyglada jak milion dolcow :)

World cup'y to oczywiscie swietne amory, mialem modele 2009, 2010, jednak OSOBISCIE praca foxa bardziej mi odpowiada.

Tak jak ktos wczesniej pisal serwis foxa jest dziecinnie prosty
kubuspunxdh

Post autor: kubuspunxdh »

na temat foxa mogę dorzucić swoje 2 grosze :) mam oba w posiadaniu jeżeli chodzi o powlokę kashime i brak jej ( jeden 40stka, 2 fox36 ) jak w moim odczuciu fox z kashimą i tłumikiem fit bardzo poprawił prace, kolejnym aspektem na + jest możliwość regulacji .. mi zajeło wyregulowanie foxa 2 tygodnie ( licząc shimowanie tłumika ):D ale po tym czasie nie kręciłem nic od 5 miesięcy i chodzi tak jak bym sie tego mógł spodziewać, ktoś też wspomniał o regulacjach w foxie to nie stanowi problemu mamy wiecznie czyste regulator bo jest po prostu przykrywany korkiem w boxach tego nie ma.. za to sa mega płaskie :D jedyne co mi sie bardzo ale to bardzo podoba w RS to designe :) napis na goleniach to obłęd :D no i drobny plusik za opis sagu na goleni bardzo przydatna rzecz :)
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Tak lekko odbiegając , to co ile NAPRAWDE trzeba serwisować 40 ? bo niektórzy twierdzą że co tydzień , wy tu teraz ze raz na sezon lub 2 tez jest ok .
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie wiem jakim cudem, ale gość u nas pojechał z foxem na jeden wyjazd(cały czas w ciężkim błocie). Nie wiem ile to było. Weekend? 3 dni?. Tak czy siak, uszczelki, golenie górne i ślizgi do wymiany.
ODPOWIEDZ