Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011
-
- Kontakt:
Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011
witam który z wyżej wymienionych amortyzatorów jest lepszy do dh.
-
- Kontakt:
Ten pierwszy odpada bo to jest widelec trekkingowy a ten drugi może podejdzie ale nie daje gwarancji, producent klasyfikuje go do kategorii "Skoki do wody"
Oba są do dh, jeśli bym miał osobiście wybrać to wizą bym foxa, z powodu 40mm górnych lag, nowej powłoki na goleniach oraz świetnej pracy.
Jeśli chodzi o boxxer-a to nie napisałeś o którą wersje Ci chodzi.
Oba są do dh, jeśli bym miał osobiście wybrać to wizą bym foxa, z powodu 40mm górnych lag, nowej powłoki na goleniach oraz świetnej pracy.
Jeśli chodzi o boxxer-a to nie napisałeś o którą wersje Ci chodzi.
-
- Kontakt:
Re: Boxxer 2011 vs Fox 40 fit 2011
ogolnie prosze o wypowiedzi ktore jest amor lepszy,w pracy,i wytrzymalosci
40mm lagi to wg. mnie wada. Ciensze scianki i ciezszy amor.PiterForce5 pisze:Oba są do dh, jeśli bym miał osobiście wybrać to wizą bym foxa, z powodu 40mm górnych lag, nowej powłoki na goleniach oraz świetnej pracy.
Szczerze to najlepszym rozwiazaniem jest kupienie boxxera wc 2011 i dołozenie tam tłumików avalanche. Masz mocny, lekki amor, z mega praca, który wymaga znacznie mniej serwisu od obu opcji.
Chociaz jak kupować chcesz nowe ze sklepu to sugestia Bosa Idylle z polski wcale nie jest głupia bo ceną biją konkurencje.
Spaced Kocham jak zawsze polecasz to co sam masz.
Oczywistym dla wielu jest ze lepszy wybor to Fox. Mam 2 kumpli kt teraz kupili fox-y 2011 mimo ze posiadali Boxxery WC 2010 - dlaczego? Bo porownali prace do mojego Fox-a.
Spaced zaraz bedzie pisal o regulacji, tlumikach bla bla bla, Boxxer z tlumikiem avy to nie boxxer. Fox dziala od poczatku do konca, serwis robi sie samemu w domu lub w serwisie za 100zl raz na 2 sezony (mamy tam zamkniety tlumik - olej sie nie brudzi).
Z boxxerem jak z lotto, raz dziala tlumik raz nie, raz jest w nim olej raz nie ma. Znam tez sporo przypadkow luzu na slizgach po kilku miesiacach eksploatacji.
Zaraz zostane pojechany przez uzytkownikow boxxerow od race po wc
Nie twierdze ze boxxer to zly widelec, jest nawet swietny ale gdybym mial wybor i cena byla by zblizona wybral bym Fox-a.
Oczywistym dla wielu jest ze lepszy wybor to Fox. Mam 2 kumpli kt teraz kupili fox-y 2011 mimo ze posiadali Boxxery WC 2010 - dlaczego? Bo porownali prace do mojego Fox-a.
Spaced zaraz bedzie pisal o regulacji, tlumikach bla bla bla, Boxxer z tlumikiem avy to nie boxxer. Fox dziala od poczatku do konca, serwis robi sie samemu w domu lub w serwisie za 100zl raz na 2 sezony (mamy tam zamkniety tlumik - olej sie nie brudzi).
Z boxxerem jak z lotto, raz dziala tlumik raz nie, raz jest w nim olej raz nie ma. Znam tez sporo przypadkow luzu na slizgach po kilku miesiacach eksploatacji.
Zaraz zostane pojechany przez uzytkownikow boxxerow od race po wc

BikerJG pisze:
Spaced Kocham jak zawsze polecasz to co sam masz.
Wole polecac coś co sprawdziłem niż wrzucać rowery których nie posiadam

Swoja drogą amor z tłumikiem avy nie istnieje? Jezdzi sie na moim dobrze i ma same zalety nad foxem ale poniewaz to nie boxxer to nie wolno go kupowac?
Swoja droga za 100zl monety w tłumiku wliczone?

btw. Polecasz bo nie masz rozumiem?

Wszyscy na forum wiedza ze Ty wiesz wszystko o wszystkim, a skad? JEzdziles rzeczywiscie na wszystkim o czym piszesz?Spaced pisze:Wole polecac coś co sprawdziłem niż wrzucać rowery których nie posiadam
A wiec bartek20501988 do ceny za jaka kupisz boxxera WC dolicz z 1000zl na tlumik ktorego pewnie itak nie bedziesz potrafil ustawic (bez obrazy, ja tez pewnie nie). To tak jak by kupic Fiata i wpakowac mu kabine od Mazdy - bedziemy wtedy miec dobre auto!Spaced pisze:Swoja drogą amor z tłumikiem avy nie istnieje? Jezdzi sie na moim dobrze i ma same zalety nad foxem ale poniewaz to nie boxxer to nie wolno go kupowac?
Czlowieku miales kiedykolwiek w swoim zyciu fox-a 40? Czy wiesz bo Ci powiedzial Steve Peat?Spaced pisze:sorry ale wiekszosc osób jakie znam nie przeserwisowało ich pozadnie zanim sie przesiadło.
Ja Fox-a serwisuje sam, sporo uzytkownikow z forum tez, na stronie sa manuale do tego. Aczkolwiek nowego nie serwisuje sie 2 lata, za to Boxxera po 2 latach super latwego serwisu trzeba oddac na wymiane slizgow i poszukac po lesie pokretel bo wypadaja

-
- Kontakt:
Hmm chyba mowisz tutaj o troche starszych boxxerach niz o tych co wyszly w '10 a jesli chodzi o pokretla to chyba naprawde nie wiesz jak sa zamontowaneBikerJG pisze:Boxxera po 2 latach super latwego serwisu trzeba oddac na wymiane slizgow i poszukac po lesie pokretel bo wypadaja

pozdro
-
- Kontakt:
MichaelBiker To co pisalem o slizgach tyczy sie 2010+, pokretla wypadaly w rocznikach starszych (ale w tym jest najmniejszy porblem bo mozna je poprostu zdjac po ustawieniu)
Btw, zgubilem w sobote w Spindlerowym Mlynie dolna czesc Gamuta, stwierdzilem ze wjade na gore i przejde trasa, nie znalazlem czesci gamuta bo lezala juz na dole znaleziona przez jakiegos czecha aczkolwiek znalazlem 2 pokretla od boxxera (tlumienie) - moze ktos zgubil ostatnio?
Nie twierdze ze Boxxer to zly widelec, tak jak pisalem pracuje naprawde swietnie aczkolwiek gdybym posiadal kase w rece i ktos kazal by mi wybrac "zabieraj Fox-a albo Boxxer-a " zabral bym foxa :P
Btw, zgubilem w sobote w Spindlerowym Mlynie dolna czesc Gamuta, stwierdzilem ze wjade na gore i przejde trasa, nie znalazlem czesci gamuta bo lezala juz na dole znaleziona przez jakiegos czecha aczkolwiek znalazlem 2 pokretla od boxxera (tlumienie) - moze ktos zgubil ostatnio?

Nie twierdze ze Boxxer to zly widelec, tak jak pisalem pracuje naprawde swietnie aczkolwiek gdybym posiadal kase w rece i ktos kazal by mi wybrac "zabieraj Fox-a albo Boxxer-a " zabral bym foxa :P
-
- Kontakt:
czyli podsumując niech wszyscy uzytkownicy którzy wypowiadali się niech napiszą po jeszcze jednej wypowiedzi krótko i na temat w odp. albo fox 40 albo boxxer 2011, a jezeli juz foxa 40 brac to warto tego 2011 oema czy juz lepiej kashime 2 foxy są z 2011 rok
Jesli chodzi o foxa 2011 w wersji z Kashima czy tez bez to wg mnie roznicy nie ma zadnej.
Jesli chcesz ograniczyc koszty to kashime odpusc,
jesli to nie gra roli to bierz Kashime bo wyglada jak milion dolcow
World cup'y to oczywiscie swietne amory, mialem modele 2009, 2010, jednak OSOBISCIE praca foxa bardziej mi odpowiada.
Tak jak ktos wczesniej pisal serwis foxa jest dziecinnie prosty
Jesli chcesz ograniczyc koszty to kashime odpusc,
jesli to nie gra roli to bierz Kashime bo wyglada jak milion dolcow

World cup'y to oczywiscie swietne amory, mialem modele 2009, 2010, jednak OSOBISCIE praca foxa bardziej mi odpowiada.
Tak jak ktos wczesniej pisal serwis foxa jest dziecinnie prosty
na temat foxa mogę dorzucić swoje 2 grosze
mam oba w posiadaniu jeżeli chodzi o powlokę kashime i brak jej ( jeden 40stka, 2 fox36 ) jak w moim odczuciu fox z kashimą i tłumikiem fit bardzo poprawił prace, kolejnym aspektem na + jest możliwość regulacji .. mi zajeło wyregulowanie foxa 2 tygodnie ( licząc shimowanie tłumika ):D ale po tym czasie nie kręciłem nic od 5 miesięcy i chodzi tak jak bym sie tego mógł spodziewać, ktoś też wspomniał o regulacjach w foxie to nie stanowi problemu mamy wiecznie czyste regulator bo jest po prostu przykrywany korkiem w boxach tego nie ma.. za to sa mega płaskie
jedyne co mi sie bardzo ale to bardzo podoba w RS to designe
napis na goleniach to obłęd
no i drobny plusik za opis sagu na goleni bardzo przydatna rzecz