Rower dla 7-latki
-
- Kontakt:
Rower dla 7-latki
Szukam fabrycznego fulla na kołach 24`` dla córy, chcącej jeździć z tatą z górki. Umiejętności są, ale sztywna rama i brak amorka mocno ją ogranicza.
Co moglibyście zaproponować? Jakieś konkretne modele? Producenta?
Z góry dzięki za podpowiedzi!.
Co moglibyście zaproponować? Jakieś konkretne modele? Producenta?
Z góry dzięki za podpowiedzi!.
Re: Rower dla 7-latki
Ceną też się trochę różnią.
Przecież raczej siedmioletnie dziecko nie będzie skakało z jakichś dropów, tylko jeździło po lesie. Moim zdaniem scott w zupełności by wystarczył ale to już decyzja kupującego. 

Hahaklexuh pisze:W porownaniu do kony i do speca, ten scott osprzetowo to jakas porazka.

Spec - 6000pln
Scott - 1390pln
Ciekaaaaaaaawe skąd ta różnica w osprzęcie, hmm...
Dokładnie, Scott będzie dobry.mavashi pisze:Ceną też się trochę różnią.Przecież raczej siedmioletnie dziecko nie będzie skakało z jakichś dropów, tylko jeździło po lesie. Moim zdaniem scott w zupełności by wystarczył ale to już decyzja kupującego.
-
- Kontakt:
Dzięki za sugestie
Rzeczywiście głównie chodzi mi o to żeby dziecka nie wysadzało na korzeniach i mniejszych podbiciach; skoki to przyszłość, jak dziewczyna wzmocni psychę
Ten Scott Spark wydaje się być na obecnym etapie wystarczający. Te 50mm skoku na amorku wystarczy? Nie za mało?
Freed, dałeś link do sparka na 20` kołach. Sugerujesz, że lepiej mniejszy niż na 24`? Do ilu lat, albo raczej do jakiego wzrostu/długości nóg 20` w teren?

Rzeczywiście głównie chodzi mi o to żeby dziecka nie wysadzało na korzeniach i mniejszych podbiciach; skoki to przyszłość, jak dziewczyna wzmocni psychę

Freed, dałeś link do sparka na 20` kołach. Sugerujesz, że lepiej mniejszy niż na 24`? Do ilu lat, albo raczej do jakiego wzrostu/długości nóg 20` w teren?
http://allegro.pl/kona-stinky-24-shiman ... 78805.html ja bym pomyślał nad takim bajkiem. trochę droższy od scotta ale tu naprawdę wart. pewnie można było by się z gościem dogaadać co do ceny 

Ja się zastanawiam czy te amortyzatory w ogóle będą się uginać pod lekkim siedmioletnim dzieckiem.
No ta Kona trzeba przyznać porządniejsza.

to jest rower dla dziecka więc musi się uginać 

-
- Kontakt:
Ta Kona niczego sobie!
Dalej się waham nad rozmiarem
Pod linkiem http://blog.panfotograf.com.pl/wp-conte ... 93850a.jpg jest fotka córy na rowerku, na 20`` kołach. Na tą chwilę rozmiar wydaje się jeszcze chyba odpowiedni, ale za pół roku/ rok? Z drugiej strony nie chcę kupować zbyt dużego...
Dalej się waham nad rozmiarem

lepiej było by kupić już na 24. przecież ona urośnie i póżniej znów trzeba będzie kupować inny rower a takto kone ma na jakis czas.