[Szczyrk] Trasa na Mistrzostwa Polski 2011
[Szczyrk] Trasa na Mistrzostwa Polski 2011
Witam Was Chłopaki!
każdy w temacie powinien wiedzieć, że za dwa tygodnie zaplanowane są MP w Szczyrku. Nie każdy już wie jak wygląda sytuacja z trasą na tą najważniejszą w roku prestiżową imprezę.
Na pewno wiele osób, jak i mnie, zżera ciekawość, po czym przyjdzie się nam ścigać.
Byłem w rejonie tydzień temu i słyszałem od riderów o trasach w tragicznym stanie: zniszczone "drewna", bandy, powalone kłody i drzewka, liście, luźne kamienie.
Słyszałem również, ze lokalesi dbają obecnie o inne miejscówki, bo w Szczyrku ich nie kochają i nie doceniają - pewnie dlatego traski leżą odłogiem .
Kto organizuje MP, kto odpowiada za trasę i kiedy będzie ona gotowa do treningów?
każdy w temacie powinien wiedzieć, że za dwa tygodnie zaplanowane są MP w Szczyrku. Nie każdy już wie jak wygląda sytuacja z trasą na tą najważniejszą w roku prestiżową imprezę.
Na pewno wiele osób, jak i mnie, zżera ciekawość, po czym przyjdzie się nam ścigać.
Byłem w rejonie tydzień temu i słyszałem od riderów o trasach w tragicznym stanie: zniszczone "drewna", bandy, powalone kłody i drzewka, liście, luźne kamienie.
Słyszałem również, ze lokalesi dbają obecnie o inne miejscówki, bo w Szczyrku ich nie kochają i nie doceniają - pewnie dlatego traski leżą odłogiem .
Kto organizuje MP, kto odpowiada za trasę i kiedy będzie ona gotowa do treningów?
Za trase w szczyrku nigdy nikt nie odpowiadał bo była nieoficjalna a co za tym idzie nie legalna, to ze była dogadana na gębę to nei znaczy ze ona tam jest. owszem zdarzyło mi się przygotować na niej kilka cikawych elementów pewien czas temu ale jak juz wczesniej wspomniano 6 lat walki o oficial nic nie dało. z tego co mi wiadomo MP odbędą sie na dobrze wszystkim znanej i lubianej trasie tzw Memoriałówce, MP organizuje Tomek w ramach Divers Downhill Contest, i mysle ze Tomo wraz z ekipa w tym roku zajmą się trasą na MP. ja poprawiłem tylko kilka elementów na wiosnę tak aby dało rade po niej jeździć po tym co zrobili "życzliwi" przed nadejściem zimy.
http://www.bikeparkpalenica.pl tu się jeździ!!!
-
- Kontakt:
Re: [Szczyrk] Trasa na Mistrzostwa Polski 2011
tzn to będzie to co jakoś miesiąc temu zostało wycięte w trawie (przez ludzi szykujących trase na memoriał) tam na lewo od starego początku trasy ?tomo pisze:<font color="#ffffff"> Zrobimy również nowy początek. . </font>