Minimum 888rcv2009 r brak odległości aby załóżyć górne półki
Minimum 888rcv2009 r brak odległości aby załóżyć górne półki
witam mam tego typu problem: na amortku 888 rcv 2009 r jest okreslone minimum wyglada to tak ze jest kreska pod nia napis min i ponizej kreska,kiedy zalozylem dolną pólkę amora dolną krawędzią na min to przy sterach fsa dh pig mam problem taki ze górna półka tylko do polowy wysokosci sięga lag-brakuje aby jącałą założyć i stąd moje pytanie czy dolną półkę mogędac ponizej min?
bartson
-
- Kontakt:
możesz , wszystko możesz , ale smuci mnie fakt , że nie zdajesz sobie sprawy z tego co się stanie .....
Kiedy tak zrobisz masz o wiele większe ryzyko , że zniszczysz amortyzator, po to ktoś określił min i max aby amortyzator mógł być prawidłowo eksploatowany , W najlepszym wypadku przy dobiciu Ci ,,pójdą" uszczelki , wole nie myśleć co w najgorszym ....
Kiedy tak zrobisz masz o wiele większe ryzyko , że zniszczysz amortyzator, po to ktoś określił min i max aby amortyzator mógł być prawidłowo eksploatowany , W najlepszym wypadku przy dobiciu Ci ,,pójdą" uszczelki , wole nie myśleć co w najgorszym ....
Heksa_chloro_cykloheksan
Ustaw półkę na minimum. Odkręć korki tak aby przestały trzymać sprężyny i pozwól lagą górnym stuknąć o dolne. Jeśli w tym położeniu masz jeszcze miejsce między koroną, a busterem to możesz opuścić tak aby zostało kilka mm.
Chyba że w modelach 2008+ korona prędzej się oprze na uszczelkach niż busterze. Tak czy siak, musi być kilka mm luzu. Oficjalnie jest chyba 5mm ale jak opuścisz tak aby był jakikolwiek prześwit to nie powinno się nic popsuć. Mi podczas jazdy nie zdarzyło się jeszcze dobić amora tak aby górne lagi uderzyły o dolne.
Chyba że w modelach 2008+ korona prędzej się oprze na uszczelkach niż busterze. Tak czy siak, musi być kilka mm luzu. Oficjalnie jest chyba 5mm ale jak opuścisz tak aby był jakikolwiek prześwit to nie powinno się nic popsuć. Mi podczas jazdy nie zdarzyło się jeszcze dobić amora tak aby górne lagi uderzyły o dolne.
Re: Minimum 888rcv2009 r brak odległości aby załóżyć górne p
tak rama to kona stinky 15,5 cala 2008 r
a do skrecenia brakuje mi okolo 2-3 mm wlasnie tak mysle nad zmiana steró bo one zabieraja sporo "materiału"
a do skrecenia brakuje mi okolo 2-3 mm wlasnie tak mysle nad zmiana steró bo one zabieraja sporo "materiału"
bartson
tak to wyglada http://imageshack.us/photo/my-images/16 ... 11146.jpg/ od uszczelki teraz do pólki jest 21,5 cm a z gówy wyglada do tak http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 11145.jpg/ i teraz moje pytanei ile moge obnizyc dolne półki?
bartson
albo pomoc mi moze szybka informacja czy to minimum wyznacza ze pólka dolna ma byc powyzej czy ponizej?? http://imageshack.us/photo/my-images/39 ... 11067.jpg/
bartson