[Amortyzator]Tuning suntoura XCM

oski 34
Kontakt:

[Amortyzator]Tuning suntoura XCM

Post autor: oski 34 »

To mój pierwszy post na forum, więc WITAM !! :D

Mam pytanko. Postanowiłem zebrać trochę kasy i kupić już ,,prawdziwy" amortyzator. Jednak zanim to się stanie chciałbym usprawnić pracę mojego XCM. Oczywiście, zaleję go olejem, ale co mogę zrobić oprócz tego i co mi to da ? Chciałbym żeby płynniej chodził i ( jeśli to możliwe ) miał trochę większy skok / wyżej wyciągniete lagi. Ogólnie to ma pojeździć jakieś 2 miesiące :icon_mrgreen:

Pozdrawiam
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Ja bym sobie darował, więcej pracy niż zysku. 2 miesiące się przebujaj, a potem śmigaj na porządnym widle ;)
oski 34
Kontakt:

Re: [Amortyzator]Tuning suntoura XCM

Wolałbym jednak coś zrobić - amor już sporo przeszedł, kiedyś przeceniłem głębokość rzeki i wbiłem się z impetem w wodę po kierownicę ( dużo zassał ), oprócz tego klasycznie jazda po błocie i piasku wykończyła uszczelki, czego skutkiem jest że w amorku mam mieszankę resztek smaru, piachu, błota, wody i nie wiem czego jeszcze. Po odwróceniu amorka do góry spodem i dociśnięciu to wszystko tryska w postaci rdzawego płynu. Teraz jest czas, kiedy mogę najwięcej jeździć wiec muszę coś z nim zrobić. Poza tym - skoro jest i tak spisany na straty kusi mnie, żeby coś pogrzebać w sprzęcie :twisted:
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

oski 34 pisze:amor już sporo przeszedł, kiedyś przeceniłem głębokość rzeki i wbiłem się z impetem w wodę po kierownicę ( dużo zassał ), oprócz tego klasycznie jazda po błocie i piasku wykończyła uszczelki, czego skutkiem jest że w amorku mam mieszankę resztek smaru, piachu, błota, wody i nie wiem czego jeszcze.
Brawo... i nic z tym nie zrobiłeś tylko śmigałeś dalej...

Rozkręć i wyczyść dokładnie.
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Amor serwisu potrzebuje, nie tuningu... O sprzęt trzeba dbać.
oski 34
Kontakt:

Spokojnie, nie jeździłem długo jak zobaczyłem co się zaczęło dziać, leży spokojnie w garażu i czeka na olej :wink: tylko myślałem że jak już mam go rozebranego to można by zrobić coś więcej. Co myślicie o wyjęciu/ucięciu elastometrów ?
Vin_OSW
Kontakt:

oski 34 pisze:Spokojnie, nie jeździłem długo jak zobaczyłem co się zaczęło dziać, leży spokojnie w garażu i czeka na olej :wink:
Kujawskiego w domu nie masz?
oski 34
Kontakt:

Lepsze mam w garażu :lol: :lol: tylko garaż mam chwilowo 1,5 kkm od siebie, jak wrócę to się za niego zabieram. Czyli nie ma nic sensownego do zrobienia żeby był lepsz... mniej zły :?:
Vin_OSW
Kontakt:

oski 34 pisze:Czyli nie ma nic sensownego do zrobienia żeby był lepsz... mniej zły :?:
Na 2 miechy nie ma sensu jeszcze Ci się złoży przy lądowaniu i będzie lipa ;)
ODPOWIEDZ