Spd ? Jezeli tak to jakie

klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Ja posiadam pedaly time z control i buty 661filter - zadnego z tych zakupow nie zaluje ; ) Zywotnosc blokow oceniam na jeden sezon, ale nie sa strasznie drogie i latwo dostepne. Buty przemokly mi raz- w zeszlym roku na zawodach w myslenicach, jak ktos byl to wie jak sie przedstawialy warunki pogodowe, a sa mega wygodne i sztywna podeszwa.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Nie ma sensu kupować butów XC do DH, ich głównym zadaniem jest "bezstratny transfer energii noga-pedał" chodzi się w nich naprawdę gówniano a będąc na miejscówce bez wyciągu , 90 % czasu daje się z buta . W górach też beznadzieja, bo ślizga się cholerstwo po korzeniach i kamieniach.
Buty DX są cool i elo , ale jak przychodzą zawody w deszczu, czy włóczenie się w upale jak i śniegu zupełnie sobie nie radzą .
Dobrym rozwiązaniem na nasze warunki atmosferyczne są buty z goretexem . np. http://www.mbike.pl/buty-shimano-mt60%2 ... 25%29.aspx .
Używałem ich w temperaturze -15 do +30 , od topniejącego sniegu po błocko po kostki , zawsze sucho i milutko .
Dh.Matt
Kontakt:

Re: Spd ? Jezeli tak to jakie

Post autor: Dh.Matt »

Te buty kosztują prawie 400zł, a to zdecydowanie za dużo jak na pierwsze buty.
Wito
Kontakt:

Post autor: Wito »

Time z są bardzo fajne, co do butów to 5.10 albo Spec'a buciki dość sztywne
http://www.pinkbike.com/photo/2126625/
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Gość pyta o budy do 200pln, a polecacie mu 5,10 i drogie shinamo ;) Ogarnijcie się.
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

mallet i time mają drogie i chjowe bloki ...poczekaj do nast sezonu, HT wypuszcza piękne spd z systemem szimano a bloki do szimano kupisz za 30 zł a nie za 80
Załączniki
ht
ht
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Nie wiem co jest ch***wego w blokach maller/time (trochę podobne, ale nie kompatybilne) są łatwiejsze we wpinaniu, nie mam nic do szitmano, ale wolę time'y, DX'y nie przypadły mi do gustu.

Najlepiej to samemu sprawdzić co komu pasuje, ja tak zrobiłem - time z
Omer
Kontakt:

Post autor: Omer »

Kupiłem wczoraj buty Shimano do MTB:
http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m077- ... 08473.html
Pochodziłem w nich po sklepie, pozginałem stopę aby zobaczyć giętkość podeszwy i jak dla mnie są ok. Czekam jeszcze aż dojdą do sklepu pedały M520 od Shimano(najtańsze jakie były :D ) i trzeba się będzie przestawiać z platform :D . Budżet zamknąłem do zera więc ewentualne zmiany będą musiały poczekać.
addyi Niestety nie mam czasu do następnego sezonu bo jak jedna góra pocharatała mi piszczel to wolę zainwestować od razu, może się jeszcze uda wybrać w góry(jeśli szybko ogarnę SPDy) to będzie przynajmniej bezpieczniej dla nóg :D .
mavashi
Kontakt:

Re: Spd ? Jezeli tak to jakie

Post autor: mavashi »

Kup sobie ochraniacze to platformy Ci nóg nie będą kaleczyć, no i większe bezpieczeństwo od innych urazów nóg.
ODPOWIEDZ