Pedały HT, odpadający lakier

Wito
Kontakt:

Post autor: Wito »

Ale kupa, mam takie same pedały ale nic się z nimi nie dzieje. Pewnie gdyby się działo tak bym się tym nie przejmował, ale rozumiem ze niektórych nawet farba na pedałach interesuje :)
http://www.pinkbike.com/photo/2126625/
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

to maloawnie tak ma.
ja mam superstary ktore byly biale i teraz sa tylko miejscami biale.
a chyba te same tajwanskie dzieci w tej samej fabryce je strugaja co Twoje HT

kupilem te pedaly w wersji MAG bo byly lekkie i mocne za polowe ceny innych producentow.

zrobisz jak chcesz ale mnie sie nie chce reklamowac z powodu odpadajacej farby - naprawde Cie rozumiem - nie powinno tak byc ale jak napisal
Spaced pisze:Chciałes białe to masz proszek. Nie jest to najlepsze malowanie na pedały.
radze polubic kolor alu bo na nowych pedalach ktore dostaniesz z Tajwanu (czego Ci serdecznie zycze) bedziesz go mial spowrotem w ciagu 2 tyg.
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

DH-luka pisze:radze polubic kolor alu bo na nowych pedalach ktore dostaniesz z Tajwanu (czego Ci serdecznie zycze) bedziesz go mial spowrotem w ciagu 2 tyg.
Jeżeli tak ta sprawa się rozwiąże i będzie powtórka z rozrywki, będę starał się o zwrot pieniążków lub wymiane platform na inny (anodowy) kolor. Jutro wysyłam pedały i zobaczymy co z tego będzie :)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ja autorowi powiem tylko tyle, żeby uważniej czytał i cytował posty.

Btw. i tym sposobem, przez biały kolorek gość nie będzie jeździł na rowerze przez bite 2miesiące :D Kiedyś było inaczej...

Co do porównania ramy z pedałami, to tak jakbyś porównywał... tego nie da się porównać rama za 9000pln, a kawałek alu za 189pln - i jeszcze rzecznikiem straszą :D
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie 189zł to całkiem porządna kasa jest...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Trudno bedzie ci udowodnic, że pod wpływem uszkodzen mechanicznych pedały sa w gorszym stanie niz byc powinny ;) Slizki temat. Jak dostaniesz na gwarze pedały to tylko dobra wola gdzies po drodze.
ballantines
Kontakt:

Re: Pedały HT, odpadający lakier

Post autor: ballantines »

SegatiV Nikt nikogo nie starszy tylko proponuję zaczerpnięcie odpowiedniej wiedzy u źródła. A jak masz wolne 189zł to daj autorowi... :|
Sert93
Kontakt:

SegatiV pisze:Ja autorowi powiem tylko tyle, żeby uważniej czytał i cytował posty.
??
SegatiV pisze:Btw. i tym sposobem, przez biały kolorek gość nie będzie jeździł na rowerze przez bite 2miesiące :D Kiedyś było inaczej...
Odsyłam pedały, a nie rower :)
Spaced pisze:Trudno bedzie ci udowodnic, że pod wpływem uszkodzen mechanicznych pedały sa w gorszym stanie niz byc powinny ;)
Uszkodzenia mechaniczne swoją drogą, a lakier w miejscach nietkniętych swoją. Czytajcie uważniej.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Sert93 pisze: Uszkodzenia mechaniczne swoją drogą, a lakier w miejscach nietkniętych swoją. Czytajcie uważniej.
Ale jak udowodnisz, ze akurat tutaj nie uderzyles, a tam uderzyles pedałem? Materiałoznawce i lakiernika jako rzeczoznawców powołasz? ;) Rozumiem twój ból bo zawsze boli jak ładne kolorowe czesci trasa barwy szybciej niz teoretycznie miały ale dalej licz na dobra wole, nic wiecej.
Sert93
Kontakt:

Spaced pisze:Ale jak udowodnisz, ze akurat tutaj nie uderzyles, a tam uderzyles pedałem?
Hej ho, nie lećmy tak daleko panowie, równie dobrze mogę powiedzieć, żeby to oni udowodnili, że akurat tutaj uderzyłem, gdzie nie uderzyłem, śladu na aluminium nie ma, a tam gdzie jest uderzone ewidentnie widać...
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Sert93 pisze:równie dobrze mogę powiedzieć, żeby to oni udowodnili, że akurat tutaj uderzyłem, gdzie nie uderzyłem, śladu na aluminium nie ma
Ja tak miałem z korbą hussefelta - tydzień po zakupie, żadnej ryski a skrzywiona tak, że się jeździć nie dało... Oczywiście reklamacja nie uznana ;)
Szanse na to, że producent/dystrybutor sam przyzna, że coś jest nie tak z tymi pedałami oceniałbym na... zero :P
A jak Ci się chce chodzić po rzecznikach, rzeczoznawcach itd tylko dlatego że Ci lakier poodpadał z pedałów to podziwiam :roll:
Sert93
Kontakt:

miki_ck pisze:A jak Ci się chce chodzić po rzecznikach, rzeczoznawcach itd tylko dlatego że Ci lakier poodpadał z pedałów to podziwiam :roll:
Gadamy tu już o skrajnościach, rzeczoznawcy to już ostateczność, nie wiem czy nawet MNIE, tak upartemu i kłótliwemu człowiekowi chciałoby się to robić, chociaż w sumie mam wakacje i sporo czasu ;)
SegatiV
Kontakt:

Sert93 pisze:Odsyłam pedały, a nie rower :)
Serio? A jak dla mnie, to rower beż pedałów nie nadaje się do jazdy.

Dobra, nie wnikam :)

Rzeczoznawcy, rzecznicy praw konsumenta, auta i drogie ramy rowerowe - aż strach pomyśleć jak komuś naklejki w nowym boxxie, czy w marcoku odejdą.
Sert93 pisze: SegatiV napisał(a):"Ja autorowi powiem tylko tyle, żeby uważniej czytał i cytował posty."

??
Masz na PW.
Sert93
Kontakt:

SegatiV pisze:Serio? A jak dla mnie, to rower beż pedałów nie nadaje się do jazdy.

Dobra, nie wnikam :)
No to nie wnikaj, nie chce się kłócić, założyłem temat o lipie jaką zrobiło HT, a nie o tym czy będę jeździł, ale jak chcesz to Ci wyjaśnię, na półce leżą jeszcze jakieś platformy i zaraz będę wkręcał je w korby, wyjaśnione? Koniec offtopu...
SegatiV pisze:Rzeczoznawcy, rzecznicy praw konsumenta, auta i drogie ramy rowerowe - aż strach pomyśleć jak komuś naklejki w nowym boxxie, czy w marcoku odejdą.
Proszę nie naśmiewaj się. Po prostu żądam tego za co zapłaciłem. Kupując pedały zawarłem umowę ze sprzedawcą, a według mnie po prostu się z niej nie wywiązał.
DH-luka
Kontakt:

Sert93

no to teraz ja Cie pociesze
mysle ze masz racje z tym ze wytaczasz wojne Tajwanowi. producenci powinni czuc presje zeby jakosc byla na poziomie bo inaczej beda sie czuc zbyt swobodnie.

Ja tylko mowilem ze mnie osobiscie by sie nie chcialo ale strasznie sie ciesze ze Tobie sie chce zrobic im troche dymu. Kontrola jakosci musi byc.

Pocieszenie :

miales kiedys juz biale pedaly? ja mialem jakies DMRy.
Jak je kupilem byly biale jak koszula komunijna a lakier trzymal sie swietnie.Po kilku miesiacach jazdy byly brudno-kremowe jak krem z karpatki, jak usmiech palacza, jak firanki wyprane w nierenomowanym proszku.

Lakier sie porysowal ziemia, kamieniami itd. Mialem odruch wymiotny patrzac na te pedaly. Na szczescie je pogialem i musialem wyrzucic.

To samo biale gripy ktore nigdy nie beda biale. Mam tez bialego rockinga, ktory bardzo rzadko jest bialy.

Producent bialych pedalow HT prawdopodobnie zaprojektowal je tak zeby Ci oszczedzic tego smutnego kremowego widoku.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

DH-luka pisze:miales kiedys juz biale pedaly? ja mialem jakies DMRy.
Widziałem pancake kumpla. Porysowane od kamieni, uderzeń w krawężniki, butów itp. Lakier nie odłaził płatami.
karii111
Kontakt:

Re: Pedały HT, odpadający lakier

Post autor: karii111 »

Ja mam białe wellgo już rok i wytarte są tylko na krawędziach i to nie jakoś strasznie tylko trochę. A i ciągle są białe a nie kremowe. A pedałów i roweru nie oszczędzam:)
DH-luka
Kontakt:

karii111 pisze:Ja mam białe wellgo już rok i wytarte są tylko na krawędziach i to nie jakoś strasznie tylko trochę. A i ciągle są białe a nie kremowe. A pedałów i roweru nie oszczędzam:)
etam pewnie przed jazda owijasz starannie woreczkiem sniadaniowym zeby dluzej byly biale :)
SegatiV
Kontakt:

Dobra, oftop się robił w temacie "podejrzane aukcje" odnośnie tego tematu, więc w ramach wyjaśnienia.

Pisałem PW do założyciela tematu, ponieważ czuję się dotknięty faktem, że źle mnie zacytował, czym przeinaczył kompletnie na moje słowa.
SegatiV pisze:Nie wiem co Ci powiedzieć.

Rację masz, białe, to białe. Jednak ciężko reklamować takie coś, producent (zwłaszcza dystry) niestety może się wyprzeć.

Próbuj, mimo że na kolorze się nie jeździ, a estetyka też nie jest ważna, tylko działający produkt - racja jest po Twojej stronie. Jednak rewelacji nie spodziewał bym się.

W ogóle, mam lakierowane tłinki łinki w domu, jeżdżone bardzo mało co prawda, ale przez rok, lakier jak nówka, stare pankejki NS;a też nie łuszczyły się.
Co sugeruje, ze mimo tego, iż na estetyce etc. się nie jeździ, solidaryzuję się z założycielem tematu, ponieważ na moich obecnych i wcześniejszych pedałach nie zauważyłem podobnego zachowania farby - potwierdzając tym tezę o wadzie fabrycznej. Ba, nawet zaznaczyłem "racja jest po Twojej stronie".

Tak zacytował mnie Sert93
Sert93 pisze: SegatiV napisał(a):"mimo że na kolorze się nie jeździ, a estetyka też nie jest ważna, tylko działający produkt"

Prawda, że na kolorze się nie jeździ, a estetyka dla niektórych nie jest ważna, a dla mnie akurat jest. Tak samo możemy kupić samochód który jeździ, a nie wygląda, co to za przyjemność? Kupiłem pedały białe, i takie mają być, a jeżeli tak sprawy się mają, to niech sprzedawcy piszą w opisie przedmiotu, że lakier odbija po 3 miesiącach i raczej polecają odrazu kupić pedały bez lakieru... proste, darzyłem firmę HT do tej pory zaufaniem i chciałbym robić to nadal wierząc, że była to tylko pomyłka przy nakładaniu lakieru, zobaczymy co z tego będzie.
Gdzie po formie w jakiej została zawarta wypowiedź, poczułem agresję skierowaną w moją stronę, wszystko przez brak pełnego/rzetelnego cytowania, i złe odczytanie (albo pominięcie ważnych kwestii). Cytowanie sugeruję że jestem kolejnym który mówi "na wyglądzie się nie jeździ, olej stawę", a tak nie było.

Kolejne wypowiedzi:
SegatiV pisze:Ja autorowi powiem tylko tyle, żeby uważniej czytał i cytował posty.

Btw. i tym sposobem, przez biały kolorek gość nie będzie jeździł na rowerze przez bite 2miesiące :D Kiedyś było inaczej...

Co do porównania ramy z pedałami, to tak jakbyś porównywał... tego nie da się porównać rama za 9000pln, a kawałek alu za 189pln - i jeszcze rzecznikiem straszą :D
Z tematu "podejrzane..."
Sert93 pisze:I ty piszesz do mnie na PW, że źle Cie zacytowałem i żebym czytał ze zrozumieniem? Śmiech na sali. JA nie napisałem nic o ramie za 9 kafli ani nowym samochodzie, porównanie do zakupu samochodu miało postać czysto porównawczą i miało na celu ukazać zadowolenie z produktu, a nawet jak bym napisał to co złego w tym widzisz? Produkt to produkt i musi spełniać pewne wymagania.
Jak widać, w moim poście nie napisałem nic o osobach cytujących, sformułowanie "gość" jest bezosobowe i nie celuje w konkretnego człowieka, a jedynie w porównanie które "ktoś" przytoczył, a że odnosiło się do kilku (w tym przypadku do dwóch) osób, niczego to nie zmienia, ponieważ miało to jedynie podkreślić fakt absurdalnego podejścia użytkowników.

Potem jeszcze kwestia "mam pedały na półce" - Tak, domyśliłem się, jednak w swoich postach staram się (jak już pisałem wyżej), pokazać absurdalność Twoich działań (które rozumiem, ale nie podzielam) - farba w żaden sposób nie uniemożliwia Ci jazdy, mimo tego chcesz doprowadzić do tego żeby zamrozić 189pln na przynajmniej 2 miesiące, nie mając pewności że dostaniesz nowe pedały.

Jak widzicie nikomu nie wciskam swojego "światopoglądu".

Trochę mam zajęć, więc pisałem na szybko, w razie czego wyjaśnię/wyedytuję wszystko.
ODPOWIEDZ