[Maribor] Porady organizacyjne...

Godryk
Kontakt:

[Maribor] Porady organizacyjne...

Post autor: Godryk »

Witam
W najbliższym czasie chcielibyśmy się wybrać z qumplami na parę dni do Mariboru. Jedziemy tam pierwszy raz i nikt z nas nie ma pojęcia gdzie najlepiej zaklepać noclegi i w jaki sposób się kontaktować z Słoweńcami...
Proszę podzielcie się z nami jakimiś namiarami na nocleg poradami na co zwracać uwagę na miejscu czy podczas dojazdu.
Jeśli chodzi o noclegi to na razie znalazłem jakieś pole namiotowe i domki po cenach 50-120e od os za dzień (120e z karnetem niby...) ale ta cena mnie trochę przeraża...
hady
Kontakt:

Post autor: hady »

Kolo Mariboru jest jakis aqua park i kolo niego jest pole namiotowa i jest tanio :))
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Napisz do ekipy przez facebooka bo tam sa bardzo kontaktowi. Z tego co widzialem wlasnie wrzucili foty odnowionego pola namiotowego, ktore jest 100m od wyciągu. Co do noclegów to nie pamietam gdzie spalem ale 50-120e za dobe to nienormalna cena. Da sie duzo taniej.

Ogólnie wyciag jest w dzielnicy pohorje i tam najlepiej celowac z noclegiem ale jak nieznajdziecie to przeciez pod wyciag miejski autobus podjezdza, a w samym miescie noclegów masz duuuzo.
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

Byliśmy tam z kumplem już 2 razy. Polecam hotel BOLFENK usytuowany na samej górze skąd do początku bikeparku jest jakieś 300 m. Hotel wyposażony w nowe centrum spa (basen sauna it.) - coś fantastycznego po rowerze !! http://www.pohorje.org/en/mariborsko-po ... el-bolfenk. W ofercie mają pakiety "bikeparkowe" co wychodzi dużo taniej niż nocleg i bikepass kupione osobno. Jesli szukasz tańszej opcji to można rozważyć PENSION MARTIN (do początku bikeparku jakieś 150 m).Generalnie super miejscówa z długimi trasami:) Polecam kontakt z lokalesami celem zwiedzenia jednej nielegalnej trasy;-) flow'owo-freeridowy megawyqrw;-)
Spaced
moderator
Kontakt:

Ta freeride nielegalka to ta co odjezdza od drogi w lewo zaraz przed tym jak niebieska przebija sie pod nartostrade?
Godryk
Kontakt:

Post autor: Godryk »

Wielkie dzięki panowie bardzo mi pomogliście
A co do tego Hotel Bolfenk **** to jeśli dobrze rozumiem to zakwaterowanie ze śniadaniem wychodzi 50e od osoby cranck mógłbyś mniej więcej napisać ile trzeba tam zapłacić za ten pakiet bikeparkowy o którym napisałeś... i o ile możne kojarzysz cennik tego pakietu w tym Hotelu Martin
Sory ze już was o takie głupoty męczę ale ja ze tak to określę po "Angielskimu" nie za bardzo a muszę qumplom przedstawić mniej więcej kosztorys i zaklepać te nieszczęsne noclegi ;)
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

Spaced -->> tak dokładnie o to chodzi. Mióóóód:)
Godryk -->> http://www.bikeparkpohorje.si/index.php ... ts-bolfenk. Tutaj znajdziesz ceny pakietów. My skorzystaliśmy z pierwszej opcji. Jakbyś miał problem z interpretacją kosztów pakietu to " ...the apartment costs per person is 35 EUR and the the price for the bikepass+halfboard is 26 EUR...". Halfboard oznacza śniadanie+obiadokolacja czyli dziennie wychodzi jakieś 62 eur za całość gdyż jeszcze doliczyć trzeba podatek turystyczny.W tej cenie jest tez jedno wejście na basen i saune. Nie wiem jak ceny w PENSION MARTIN ale jakbyś zadzwonił do bolfenka to tam również udzielą informacji odnośnie cen w martinie.
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

Z tym że na basem weszliśmy dwa razy nie płacąc, takie mam przynajmniej wrażenie, rok wcześniej w tym pakiecie też dwa razy za free. Płatne wejście na basem /z sauną, jaccuzi/ to 8 euro...ogólnie hotel na wysokim poziomie, rowerzyści w ramach tego pakietu mieszkają w aparteamentach, które mają swoje sprzętownie zamykane i urządzenia do suszenia rzeczy. Jest to znacznie lepdze niż łażenie po czyściutkim ****budynku hotelowym obłoconym z rowerem, apartament Bolfenk ma powierzchnię mieszkania o którym marzy niejedno młode małżeństwo...generalnie po prostu super, aaa i jedzenie to wszytko szwdzkie stoły, kilka rodzajów dań, mięs, owoce, ciasta jak ktoś lubi, nie sądzę żebyś potrzebował coś dokupywać poza batonami energetycznymina rowerze.
jednak najpięknijesze jest to że hotel jest na szczycie góry, ubierasz się i rano i pierwsze co robisz zjeżdżasz 5 km w dół:-)
Spaced
moderator
Kontakt:

Tylko trzeba znac ten zjazd w lewo bo pierwszy raz pojechalem za kims, zgubilem sie i skonczyłem daaaaaleko od wyciagu ;)

Swoja droga my spalismy w Garni Hotel Milena. 70 euro ze sniadaniem za 2 osobowy pokój wychodzi na przełomie Lipca i Sierpnia.
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

Sprobuj jeszcze w hotelu Merano ktory jest na glownej ulicy dochadzacej do wyciagu (po prawej stronie jakies 300m od wyciagu), nocleg kosztowal 30 EUR od osoby ze sniadaniem.
Spalem tez na swietnej kwaterze za 25 EUR za osobe ze sniadaniem, nazywy nie pamietam ale znajduje sie na ulicy Grizolodovej (jakies 400m od wyciagu)
W domu chyba mam do nich namair wiec jak bedziesz potrzebowal szczegolow to daj znac
ODPOWIEDZ