Chwyty do 100zl
Chwyty do 100zl
Siemka
Potrzebuje chwytów do mojego bajka. Chciałbym chwyty skręcane. Myślałem nad LIZARD SKINS MOAB LOCK ON .
Chwyty najlepiej jakby miały 120-130mm. Koloru różowego, czerwonego lub niebieskiego.
Potrzebuje chwytów do mojego bajka. Chciałbym chwyty skręcane. Myślałem nad LIZARD SKINS MOAB LOCK ON .
Chwyty najlepiej jakby miały 120-130mm. Koloru różowego, czerwonego lub niebieskiego.
Re: Chwyty do 100zl
Najlepiej to idź do sklepu, pomacaj sobie
i wybierz te, które ci najlepiej w ręce leżą. Mi np. na moich piankach za 2 dychy jeździ się lepiej niż na superhipermegawypasionych chwytach kolegi za które coś ponad 100 zł dał.

Dartmoor Hornet + bomber 55
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=73873
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=73873
A ja na przykład śmigam na owijce szosowej
przy okazji mając 17 cm chwyt
mega wygodny grip i brak problemów z bólem kości dłoni
koszt bardzo wysokiego modelu owijki to --->
http://allegro.pl/owijka-na-kierownice- ... 16704.html i od koloru do wyboru 

Kubuspunxdh byłeś na owijkach w górach?
Pytam bo zastanawiam się jak jest z "wytrzepaniem" rąk na owijkach które przecież przylegają bardzo blisko do kierownicy.
Za niedługo będę także musiał wymienić gripy i właśnie zastanawiam się nad owijkami, ale boję się że po jednym zjeździe z np. Skrzycznego ręce mi odpadną.
Pytam bo zastanawiam się jak jest z "wytrzepaniem" rąk na owijkach które przecież przylegają bardzo blisko do kierownicy.
Za niedługo będę także musiał wymienić gripy i właśnie zastanawiam się nad owijkami, ale boję się że po jednym zjeździe z np. Skrzycznego ręce mi odpadną.
Jeździłem cały czas ( 2-3 lata ) dopiero w tym roku na początku kopiłem a właściwie dostałem gripy i męczyłem się tyle czasu z nimi tylko i wyłącznie z powodu dostrojenia sprzętu ( heble, manetka ), mi sie w owijce najlepiej jeździło ze wszystkiego co miałem o nazwie" chwyt " owijka dolega tak samo albo i gorzej niż grip bo jak zauważysz grip to nic innego jak cieki kawałek gumy na plastikowej rurce... a owijka to nic innego jak materiał o właściwościach zbliżonych do korka naturalnego wiec nie ma "dodatkowego" materiału utwardzającego chwyt, pyzatym jak logiczni myśląc owijka jest stosowana w szosie gdzie nie ma totalnie żadnej amortyzacji wiec ma spełniać role amortyzatora dłoni
jedynym minusem jaki jest z tego całego szaleństwa to problem ze zdjęciem manetek albo klamki... trzeba ja zniszczyć bo nie da sie odwinąć owijki i 2 raz zwinąć... dla mocno zainteresowanych polecam owijać 2 razy jedną stronę czyli jedna rolka na stronę i dobrze żeby owijała to osoba która już to robiła bo jednak to nie jest takie proste jak sie wydawać może
aha jeszcze zapomniałem o jednym ważnym aspekcie na + owijki ostatnio zresztą mocno naciskanym przez bikerów
to WAGA
owijka jest na pewno lżejsza od gripów skręcanych 

odi rouge. jak dla mnie najlebsze gripy na świecie ! kumpel ma ja jutro powinienem mieć
poprostu odi i tyle w temacie 

spróbuj zetrzeć w jakim kol wiek tempie w rowerze DH owijkęklexuh pisze:Wszystkie sunline'y i inne rozne dziwne wynalazki z ktorymi mialem stycznosc mega szybko sie scieraly i slabo lezaly w dloni w porownaniu z odi rogue. Tylko Odi.

hm powiem ci nie głupi pomysłXxUzixX pisze:kubuspunxdh mój przyjaciel ma założoną owijke na tą plastikową rurke (pozostałość po starych rączkach, ściągnął do końca gumę i to zostało). Teraz ma owijkę kolarska przykręcaną imbusami

I ja miałem taki pomysł, ale pióra w moich starych odi pękły i już się nie nadawały do niczego. Jednak, jak tyle osób wpadło na ten pomysł - coś w tym musi być.XxUzixX pisze:kubuspunxdh mój przyjaciel ma założoną owijke na tą plastikową rurke (pozostałość po starych rączkach, ściągnął do końca gumę i to zostało). Teraz ma owijkę kolarska przykręcaną imbusami
Jeszcze dodatkowym plusem takiej owijki, jest możliwość regulowania grubości.
A ja od wczoraj mam Odi Yeti i z czystym sumieniem moge kazdemu polecic.
Ja Ci polecam Sunline Big S 60 zł chyba a sa bardzo fajne dobre trzymanie itd polecam w 100 %: )
gripg
owijka jako "Amortyzator dłoni"... większej bzdury nie słyszałam. Jeżdżę na szosie od 12 lat, w tym kilka lat wyczynowo i jak żyję o takich właściwościach jeszcze nie słyszałam !
Najlepsze Sunline'y (Wafle !|) i Odi (np. Yeti) - trwałe, wygodne...
Jeżeli chcesz kolorowe to bardzo fajnym wyborem są Octane One Flange. Szkoda że nie są skręcane, ale sposób wykonania (podłóżne paski) gwarantuje, że baaardzo długo się nie wycierają (u mnie trzymają rok jazdy i jeszcze spokojnie potrzymają następny), a do tego są bardzo miękkie i wygodne
. Podobnej konstrukcji - tylko że skręcane - są nowe Dartmoor race'y, mam w drugim rowerze i na razie od 2 miesiecy ich nic nie rusza, więc mam nadzieje że będą się podobnie trzymać
.
Najlepsze Sunline'y (Wafle !|) i Odi (np. Yeti) - trwałe, wygodne...
Jeżeli chcesz kolorowe to bardzo fajnym wyborem są Octane One Flange. Szkoda że nie są skręcane, ale sposób wykonania (podłóżne paski) gwarantuje, że baaardzo długo się nie wycierają (u mnie trzymają rok jazdy i jeszcze spokojnie potrzymają następny), a do tego są bardzo miękkie i wygodne