Oponka na błotko , doradzicie coś .
Oponka na błotko , doradzicie coś .
Szukam oponki nadającej się na błotko , ale nie tak totalnie na błoto , żeby ogarnęła też jakieś półsuche warunki (ogólnie obecne warunki na trasach DH ) . Rozmiar max 2.3 , w cenie do około 100 zł . Myślałem nad schwalbe muddy mary , ale minimalny rozmiar tej opony to 2.35 i istnieje opcja ze będzie obcierać o ramę (2.4 kendy równo szlifowało po ramie ) .
Re: Oponka na błotko , doradzicie coś .
Popieram swampa, sam na nim jezdze.
Akurat tez mam 42a z tylu .
Urywać? Raczej się nie urywają ale dość szybko się ścierają.
Urywać? Raczej się nie urywają ale dość szybko się ścierają.
-
- Kontakt:
Ja mierzyłem u siebie kiedyś dwa zestawy maxxisow minionow (2.35 i 2.5) za pomocą suwmiarki i wychodziły mi idealnie takie szerokości jakie mają być...
z całym szacunkiem ale nie! Minion 2.5 jak i Swampthing 2.5 mają po założeniu szerokość bierznika 2.32" (około 59mm). Nie wiem jak mierzyłeś i co się idealnie zgadza - może się nie zrozumieliśmy. Inna sprawa ,że maxxisy są dość wysokie i tutaj może się pojawić jakiś problem.monster11pl pisze:Ja mierzyłem u siebie kiedyś dwa zestawy maxxisow minionow (2.35 i 2.5) za pomocą suwmiarki i wychodziły mi idealnie takie szerokości jakie mają być...
Jeżeli to ma być na mokre trasy z lekkim błotem to mieszanka 42a, szerokość maxxisów 2.35 to jakieś 54mm więc jest szansa ,że podejdą. Jeżeli będzie nawalone mokrych korzeni to swampthing się pogubi. Ja bym brał Minion DHF albo High Roller w rozmiarze 2.35" , mieszance 42a. Jeżeli to ma być do takiej lajtowej jazdy na mokrych trasach dh to będzie najlepsze wyjście jeżeli chodzi o maxxisy. Swampthing jest fajną oponą ale nie zbyt uniwersalną. Raczej tylko na totalne bagno bez korzeni, trawę, śnieg, piach itp.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: