[Przerzutka] Sram X9 - Problem z wyregulowaniem
[Przerzutka] Sram X9 - Problem z wyregulowaniem
Witam zamontowałem właśnie przerzutkę X9 + manetki X0 trigery no i na stojaku i pod obciążeniem przed domem chodzi wszystko super ale kiedy pojechałem dzisiaj na traskę w stylu enduro zauważyłem że jest pewien problem na który nie mam pomysłu ,mianowicie podczas ostrej jazdy po sekcjach kamienistych z dokręcaniem (pedałowanie) przerzutka potrafi od czasu do czasu zmienić sama bieg i w ułamku sekundy wrócić na ten bieg który ma być, chodzi mi o zrzucanie z 7 biegu na 8 i natychmiastowy powrót na 7 bieg zaznaczam że hak jest prosty ,kaseta i łańcuch są nowe ,opasanie ustawiłem zgodnie z instrukcją około 6 mm. wózek od największej koronki ,kable i linki też są nowe .Chciał bym nadmienić że wcześniej miałem 9,0 sl i miałem ten sam problem który miną sam jak nabrała trochę luzu ale to były dawne czasy myślałem że choroby wieku dziecinnego firma Sram ma już za sobą ,może ktoś wie jak na to zaradzić,nara.
-
- Kontakt:
Re: [Przerzutka] Sram X9 - Problem z wyregulowaniem
Witam w moim wpisie właśnie zapomniałem zaznaczyć że jest to rama z amortyzacją ( Giant AC ) przeszło mi coś takiego przez głowę ,i dzisiaj po przeczytaniu twojego wpisu kombinuje jak puścić kabel inaczej no i nie za bardzo jest jak to zrobić ale wpadłem na pomysł żeby po prostu wydłużyć kabel i w tedy amortyzacja mogła by wywierać mniejszy wpływ na pancerz ,co ty na to?
-
- Kontakt:
zainwestuj 20zł i daj to do jakiegoś porządnego serwisu.
Jak nie wydasz tych 20 zł to wydasz dużo więcej na sztuczną szczękę jak się wyrąbiesz w lesie bo ci łańcuch przeskoczy
Jak nie wydasz tych 20 zł to wydasz dużo więcej na sztuczną szczękę jak się wyrąbiesz w lesie bo ci łańcuch przeskoczy
Witam NO i wszystko działa jak należy czyli wydłużyłem pancerz, po prostu zrobiłem takiego( lupa ) gdzie zawieszenie wywiera wpływ na pancerz i tym samym na przerzutkę kiedy dotarłem na miejscówkę wystarczyło troszkę naprężyć linkę śrubą baryłkową i gra !!! Pierwszy wpis to złoty wpis podziękowania dla gościa z pierwszego postu.