Przygotowywanie roweru pod Freeride

zero100
Kontakt:

Re: Przygotowywanie roweru pod Freeride

Post autor: zero100 »

maniakse pisze:za 800zl dobrej ramy sie nawet nie kupi.
ile Ty masz lat chłopcze?
maniakse pisze:zero100 ze niby tylko opony i streetowka gotowa? Ty chyba w zyciu streetowki na oczy nie widziales.
No wyobraz sobie ,że widziałem :) Nawet jezdziłem :) A prawda jest taka ,że ktoś kto dobrze jezdzi street to na tym rowerze przeorałby większość dzieci które kupują sobie lanserskie kolorowe rowerki na sztywnych widelacach, bez hamulców i cieszą się z naklejek a ich największym trikiem jest bunny hop i 1-8 wykręcone na buty.
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

maniakse- hahah, Koles, smieszysz mnie;) Ile masz lat? 12? W szkole sie z Ciebie smieja to dowartosciowujesz sie tutaj i zgrywasz eksperta? Na rowerze pewnie siadles pierwszy raz 2lata temu i zgrywasz hojraka... Przystopuj, bo nie trafiles tu na pajacow, ktorzy na niczym sie nie znaja i we wszystko Ci uwierza!

Co do roweru to mysle, ze jesli chcesz z niego robic fr to przede wszystkim zostawe te rame w spokoju! Ponadto mysle, ze jedynym i najrozsadniejszym rozwiazaniem bedzie nabycie tych czesci:

Hamulce
http://allegro.pl/shimano-brlm445czarne ... 88307.html

Kierownice z mostkiem
http://allegro.pl/mostek-kierownica-tru ... 18016.html

Pedaly chocby takie
http://allegro.pl/pedaly-platformy-bial ... 50864.html

No i kola
http://allegro.pl/kola-26-alexrims-dm24 ... 73980.html

Wychodzi troszke ponad Twoj budzet, ale chyba dasz rade dozbieraz te 50-70zl i wtedy bedziesz sie juz mogl cieszysc lekko zfreeridowionym rowerem:P
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

pietryna pisze:Kumpel ma bitcha z 66rc. Hamulce nie wiem czy ma dwa, nie pamiętam. Przerzutkę itp. Mimo że gra głównie w wowa i nie jeździ od dość dawna(teraz już chyba nie będzie bo wiązadła w kolanie rozwalił) to i tak jeździ lepiej niż 3/4 dzieci na elo streetach/bmxach kręcących się po mieście.
Już nigdy na niego nie wsiądzie po imprezie u Ciebie, teoretycznie nie ma prawa chodzić. 2 hample 203mm, rower waży pewnie w okolicach mojego. I robił z nim co chciał. DH/FR/Dirt/Street, wszystko jedno.
zero100 pisze:prawda jest taka ,że ktoś kto dobrze jezdzi street...
Ano jest, ale jak zaczyna, to nie jeździ dobrze :D Poza tym miał być FR, a widzę coś zeszło...
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

Las3k_91 Ldz pisze:Ano jest, ale jak zaczyna, to nie jeździ dobrze :D Poza tym miał być FR, a widzę coś zeszło...
oski 34 pisze:a na tej ramie zamierzam złożyć street'ówkę,
Nie wiem co Ci zeszło.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

No tak, zmyliła mnie nazwa tematu i nazwa forum...
maniakse
Kontakt:

Post autor: maniakse »

A prawda jest taka ,że ktoś kto dobrze jezdzi street to na tym rowerze przeorałby większość dzieci które kupują sobie lanserskie kolorowe rowerki na sztywnych widelacach, bez hamulców i cieszą się z naklejek a ich największym trikiem jest bunny hop i 1-8 wykręcone na buty
Zauwaz, ze on chce dopiero zaczac ten street caly i watpie aby wykrecil od tak sobie na tym rowerze 3-6 czy 1-8 z barem (w koncu zaczyna dopiero), daj boze jego bh bedzie mialo te 40cm - bedzie to juz sukces ale fakt jak ktos dlugo jezdzi i duzo umie to na kazdym rowerze cos zrobi. O rame za 800 chodzilo mi nowa full - uzywki mozna wylapac ale dobrej nowki trzeba szukac.
oski 34
Kontakt:

Post autor: oski 34 »

Ok, małe sprostowanie, bo chyba niektórzy nie skminili o co chodzi w temacie. Chcę zrobić rower do freeride'u, dlatego myślałem o zmianie ramy na full-a. Na ramie poison-a, która by mi została zrobiłbym z części które w większości mam w garażu street-ówkę, ale to raczej projekt drugoplanowy. Ta rama jest dla mnie trochę za niska, dlatego chciałem kupić wyższego full-a. Tag się wszystko zagmatwało ze teraz to mam całkowity mętlik w głowie :lol:

Reasumując - żadnej używki za tą kasę nie wyrwę, a nawet gdyby to i tak zły pomysł ? Na razie myślałem o zmianie obręczy, pedałów ( ale to już na dniach zrobię) i przeróbki tego deore na 1 rząd z napinaczem
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

maniakse pisze:Zauwaz, ze on chce dopiero zaczac ten street caly i watpie aby wykrecil od tak sobie na tym rowerze 3-6 czy 1-8 z barem (w koncu zaczyna dopiero), daj boze jego bh bedzie mialo te 40cm - bedzie to juz sukces ale fakt jak ktos dlugo jezdzi i duzo umie to na kazdym rowerze cos zrobi. O rame za 800 chodzilo mi nowa full - uzywki mozna wylapac ale dobrej nowki trzeba szukac.
Szkoda że nie mam zdjęcia roweru tego gościa, którego wspomniałem, z okresu kiedy zaczynał. Niestety było to ze 3 lata przede mną więc nie wiem. Las3k będzie pewnie w stanie coś powiedzieć więcej. A że był to okres w którym coś takiego
http://static.rowerowy.com/GetFile/5231 ... camole.jpg
właściwie się nie pojawiało...

Z resztą co ja będę się produkował. Teraz tak jest elo, ale jednak swoje w tej łodzi widziałem. Na czym ludzie jeżdżą, jeździli i co z tym robią.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Zaczynałem z nim, Chucker ze sklepu, niesamowite gówno. Potem Stance Kingpin, Bitch [Chucker poległ :D], ss na 38/14 [teraz nikt na tym nie ujedzie] i jakoś się toczyło... A jak już złożył sensowny rower to przepadł w wowie i tyle go było, czasem na piwo wyjdzie. Streetówek w zasadzie nie było, każdy miał Draga, Duro, a Double Tracki i HFX9 to był już szał. Piękne czasy.
oski 34 pisze:Reasumując - żadnej używki za tą kasę nie wyrwę, a nawet gdyby to i tak zły pomysł ? Na razie myślałem o zmianie obręczy, pedałów ( ale to już na dniach zrobię) i przeróbki tego deore na 1 rząd z napinaczem
Ja bym w to kasy nie ładował tylko pogonił jak najszybciej.
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

http://allegro.pl/ns-bitch-marzocchi-66 ... 46133.html może dozbierasz te 300 ? Rower w sam raz jak na początek :)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Bez amora? No w sam raz :D
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

ahahaha. sory, nie popatrzyłem :mrgreen:
oski 34
Kontakt:

Post autor: oski 34 »

A jak bym tak kupił sign-a FR2 i zainwestował jeszcze w hamulec i koło ...
ODPOWIEDZ