Przewody w oplocie - Goodridge, Hel, Unex
Przewody w oplocie - Goodridge, Hel, Unex
Pasuje mi wymienić przewody więc zamiast oryginalnych zapodam w stalowym oplocie (miałem Goodridge w starym Saint i bardzo sobie chwaliłem).
Co wybrać?
- Goodridge - znana marka, najdroższe, zestaw wybiera się pod konkretny hamulec
- Hel - równie znana marka (ale tylko w kręgu motocyklowym), niższa cena i zestaw można dopasować do każdego hamulca (niby)
- Unex - najtańszy, wielka niewiadoma, montowane w vincere pod konkretny hamulec
Jakieś opinie posiadaczy Unexa i Hel? Goodridge jest na tyle znany, że możemy pominąć. Chyba, że ktoś posiadał Goodridge i się przesiadł - to bardzo cenna opinia by była.
Co wybrać?
- Goodridge - znana marka, najdroższe, zestaw wybiera się pod konkretny hamulec
- Hel - równie znana marka (ale tylko w kręgu motocyklowym), niższa cena i zestaw można dopasować do każdego hamulca (niby)
- Unex - najtańszy, wielka niewiadoma, montowane w vincere pod konkretny hamulec
Jakieś opinie posiadaczy Unexa i Hel? Goodridge jest na tyle znany, że możemy pominąć. Chyba, że ktoś posiadał Goodridge i się przesiadł - to bardzo cenna opinia by była.
-
- Kontakt:
Ja posiadam od jednego sezonu Unexy i nie widze z nimi najmniejszych problemow, mam je w juicy7 i znacznie poprawila sie modulacja, kumpel w tych samych hamulcach ma goodridge i roznicy nie widac.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
...od siebie polecę przewody i klocki od Unexa
dobra jakość w dobrej cenie... od 2 sezonów katuję na ich partsach i złego słowa nie mogę wydobyć...no i to co dla nas istotne to to że dystrybutor Unexa firma Vincere wspiera mocno scenę rowerową
Dzięki nim mamy nagrody na zawody a to nie jest takie oczywiste u innych dystrybucji - 

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Dla was może i istotne kto kogo wspiera i dlaczego jesteś na reklamówkach Unexa/Vincere. To ma jakiś związek z tym, że ich polecasz?
Dla nas natomiast liczy się jakość i parametry - wg mnie wygrywa Hel z pary Unex/Hel (z Goodridge nie miałem styczności). Fajne są, spełniają oczekiwania jakie można mieć od przewodów w oplocie. Unexy zdarzały się źle poskładane z tego co wiem.
Dla nas natomiast liczy się jakość i parametry - wg mnie wygrywa Hel z pary Unex/Hel (z Goodridge nie miałem styczności). Fajne są, spełniają oczekiwania jakie można mieć od przewodów w oplocie. Unexy zdarzały się źle poskładane z tego co wiem.
-
- Kontakt:
Ja tam nie mam nic do swoich Unexów poza tym,że są mocniejsze niż mój lakier...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

Dzięki za wypowiedzi.
Napisałem do HEL UK, żeby upewnić się czy ten zestaw będzie pasował do moich hamulców. Sami piszą, że pasuje do większości zestawów hamulcowych, a na stronie rowerowy.com mojego hamulca nie ma wymienionego - więc wolę się upewnić.
Jeśli HEL nie da rady to raczej skorzystam z Goodridge. Unex widzę, że ma ma nawet dobre opinie, ale właśnie sprawdziłem, że nie mają czarnej wersji na stanie - tylko kolorowe i srebrny
Napisałem do HEL UK, żeby upewnić się czy ten zestaw będzie pasował do moich hamulców. Sami piszą, że pasuje do większości zestawów hamulcowych, a na stronie rowerowy.com mojego hamulca nie ma wymienionego - więc wolę się upewnić.
Jeśli HEL nie da rady to raczej skorzystam z Goodridge. Unex widzę, że ma ma nawet dobre opinie, ale właśnie sprawdziłem, że nie mają czarnej wersji na stanie - tylko kolorowe i srebrny

EZrider - jakość w przewodach jest bardzo podobna,różnice są w cenach. To są tylko przewody do hamulców w rowerach,nie są to wysokociśnieniowe przewody do cięcia wodą pod ciśnieniem kilku tysięcy bar. Jak ktoś lubi mieć coś super w rowerku to szuka..jak ktoś lubi mieć coś dobrego i za rozsądne kwoty to też zadaje pytania. Jesli możesz mieć coś za połowę kwoty i tak samo mocne/dobre to jaki jest sens przepłacać ??
A co do tego czy warto wspierać firmy/firemki które nas wspierają..to każdy sobie sam odpowie i moja obecność w materiałach promocyjnych nie ma tu znaczenia...polecam coś od siebie bo miałem/mam z tym kontakt w praktyce/w lesie a nie tylko na parkingu pod sklepem.
Polecam bo jest dobre a nie że ktoś mi płaci za to ( bo nie płaci ). Sprawdziłem większość okładzin dostępnych na rynku i zatrzymałem się na UNEX-a klockach. Są tańsze niż oryginalne a żyją 5 razy. Tylko tyle...
Samo zainstalowanie oplatanego przewodu poprawia modulację w klamce,jak zakleimy nazwy to nikt nie pozna co to za firma gdy naciśnie klamkę na ściance....
pozdro
A co do tego czy warto wspierać firmy/firemki które nas wspierają..to każdy sobie sam odpowie i moja obecność w materiałach promocyjnych nie ma tu znaczenia...polecam coś od siebie bo miałem/mam z tym kontakt w praktyce/w lesie a nie tylko na parkingu pod sklepem.
Polecam bo jest dobre a nie że ktoś mi płaci za to ( bo nie płaci ). Sprawdziłem większość okładzin dostępnych na rynku i zatrzymałem się na UNEX-a klockach. Są tańsze niż oryginalne a żyją 5 razy. Tylko tyle...

Samo zainstalowanie oplatanego przewodu poprawia modulację w klamce,jak zakleimy nazwy to nikt nie pozna co to za firma gdy naciśnie klamkę na ściance....
pozdro
http://www.gravitycamp.pl
-
- Kontakt:
odkopuje temat
potrzebuje przewody w oplocie do nowych hampli XT M780
czy ten zestaw bedzie pasować ?http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=4709
jezeli nie to czy moglibyscie polecic jakis kompatybilny zestawix ?
z górki dziex
potrzebuje przewody w oplocie do nowych hampli XT M780
czy ten zestaw bedzie pasować ?http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=4709
jezeli nie to czy moglibyscie polecic jakis kompatybilny zestawix ?
z górki dziex